Coronatest West

Corona-sneltestlocatie opent in Stadshart Amstelveen

Amstelveen – In winkelcentrum Stadshart Amstelveen opent vandaag een nieuwe corona-sneltestlocatie.

Het is de eerste sneltestlocatie in een winkelcentrum in Nederland, zo meldt Stadshart Amstelveen in een persbericht.

Coronatest Amstelveen

Coronatest West heeft voor Stadshart Amstelveen gekozen omdat het een centrale locatie is waar men zowel gemakkelijk met de auto, de fiets, het OV als te voet kan. Hiermee wil de organisatie zorgen voor een kortere reisbeweging. 

De locatie bevindt zich op Rembrandtweg 6 in het oude pand van de ABN Amro Bank, tegenover de uitgang van de parkeergarage. Het pand is maar liefst 520m2 groot, heeft een aparte- in en uitgang en een speciale looproute. Er is een grote hal en er zijn vier aparte kamers waar verschillende testen worden gehouden. 

RIVM-gevalideerd

Particulieren en bedrijven kunnen hier terecht voor een RIVM gevalideerd antigenen neusswabtest en een antistoffen bloedtest. Van beide testen is na 15 minuten de uitslag bekend.

Irakli Goglidze, oprichter Coronatest West: 'We merken dat er veel vraag is naar een testlocatie op een centrale plek. Door het snelle schakelen van Stadshart Amstelveen hebben we in een zeer korte tijd deze locatie kunnen openen. Het winkelcentrum is voor iedereen goed bereikbaar en hiermee zorgen we ervoor dat de reistijd naar een locatie korter wordt. Men wil snel duidelijkheid of hij of zij besmet is met het virus. Deze vraag komt niet alleen van particulieren, maar ook werkgevers willen snel weten of ze hun personeel moeten missen. Door deze locatie te openen hoop ik dat de drempel om je te laten testen lager wordt.' 

Afspraak maken corona-sneltest Amstelveen  

Voor meer informatie en het maken van een afspraak bij Coronatest West zie: www.coronatestwest.nl.

Coronatest West is zeven dagen per week geopend op de volgende tijden: 

  • Maandag: 10.00 – 18.00 uur
  • Dinsdag: 09.00 – 18.00 uur
  • Woensdag: 09.00 – 18.00 uur
  • Donderdag: 09.00 – 20.00 uur
  • Vrijdag: 09.00 – 18.00 uur
  • Zaterdag: 09.00 – 18.00 uur
  • Zondag: 11.00 – 17.00 uur 

Meer nieuws

112 vandaag 19:51

Overval op supermarkt Lindenlaan Amstelveen

Amstelveen - Aan de Lindenlaan in Amstelveen Zuid is maandagavond even voor 19.30 uur een supermarkt overvallen. Daarbij is gedreigd met een wapen; een onbekend geldbedrag is buitgemaakt.

Politiek vandaag 10:07

Burgerbelangen Amstelveen: biedt RTVA reële kans, pak uitgestoken hand aan

Amstelveen – Nu de lokale omroep RTVA tot 2024 de uitzendlicentie heeft gekregen van het Commissariaat voor de Media, vindt de lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) dat de gemeente er voor moet zorgen dat RTVA op basis van een reëel subsidiebedrag haar werkzaamheden kan hervatten en dat de hand die de omroep nu heeft uitgestoken aangepakt moet worden.