Remco Snoek (VVD), Michel Becker (AVA) en Tawros Aslanjan (D66)

Corona-terrasbeleid in Amstelveen blijkt een zegen; politieke partijen pleiten voor blijvend grotere terrassen

Amstelveen - De politieke partijen VVD, D66, AVA en CDA willen dat de verruiming van de terrassen voor Amstelveense horeca-ondernemers behouden blijft na de corona-gedoogperiode die nog loopt tot en met 31 oktober. De terrasuitbreidingen zijn volgens de vier partijen een zegen voor horeca-ondernemers op onder andere het Stadsplein, in het Oude Dorp en aan de Amstelzijde.

'Wij kunnen nu al spreken van een groot succes voor het Stadshart, maar ook zeker voor het Dorpsplein en de Amstelzijde en eigenlijk dus voor heel Amstelveen,' melden de partijen in een persbericht getiteld 'Ieder nadeel heb zijn voordeel'.

Corona-crisis

Op 19 mei 2020 besloot het College van B en W de horeca-ondernemers in Amstelveen een tijdelijke verruiming van terrassen toe te staan en dat te gedogen tot en met 31 oktober 2020. Dit besluit had alles te maken met de corona-crisis die veel ondernemers en in dit geval de horeca-ondernemers hard treft.

Zegen

Het terrasverruimingsbesluit kwam volgens de vier partijen als een zegen voor de horeca-ondernemers op verschillende plekken in Amstelveen: 'Met name in het Stadshart gaf dit, vanwege de grote ruimte die daar beschikbaar is, een welkome mogelijkheid om verloren omzetten enigszins goed te maken. De ondernemers zijn de gemeente daar zeer erkentelijk voor en maken daar, met inachtneming van alle RIVM-regels, veelvuldig gebruik van.'

Verlevendiging

'Wat nu blijkt is dat door deze verruiming van de terrassen er een enorme verlevendiging en verleuking optreedt op met name in het Stadshart van Amstelveen, die door velen wordt gewaardeerd en bovendien het Stadshart als winkel- uitgaans- en verblijfsgebied voor bewoners, bezoekers en ondernemers een flinke boost heeft gegeven.

De vier partijen roepen het college van B en W dan ook op voorstellen te onderzoeken en voor te bereiden waardoor de verruiming van de terrassen op het Stadshart, Dorpsplein en Amstelzijde zouden kunnen blijven bestaan in de toekomst.


Meer nieuws

Politiek vandaag 11:48

D66 pleit voor inzet energiecoaches in Amstelveen

Amstelveen - D66 Amstelveen vindt dat Amstelveen 'energiecoaches' moet gaan inzetten, die wijkbewoners op vrijwillige basis gaan adviseren over energiegebruik, energiebesparing en energieopwekking.  

Beauty & Mode vandaag 11:38

Make-OverZ: Klaar voor verandering

Amstelveen - In de rubriek Make-OverZ krijgen lezers van AmstelveenZ Magazine een nieuwe look van De Kapper. Deze keer in de stoel van de Kapper: Froukje Hoekemeijer.

112 vandaag 08:23

Twee gewonden bij scooterongeval Oranjebaan

Amstelveen - Bij een ongeval met een scooter op het fietspad van de Oranjebaan, ter hoogte van de Bankrasweg, zijn maandagavond twee personen gewond geraakt. 

112 gisteren 21:01

Aanhouding na botsing tussen fietser en scooter op fietspad Beneluxbaan

Amstelveen - Op het fietspad van de Beneluxbaan ter hoogte van het viaduct Ouderkerkerlaan zijn maandagavond een (snor-)scooter en een fietser in aanrijding gekomen. De ter plaatse gekomen politie hield een van de betrokken aan omdat hij een politie-agent beledigde en onder invloed verkeerde.

Politiek gisteren 17:01

Modulaire schoolgebouwen zijn de toekomst volgens GroenLinks

Amstelveen - GroenLinks Amstelveen ziet kansen om modulair bouwen door te voeren voor komende onderwijsbouwprojecten in Amstelveen. 'Met modulair bouwen kan je flexibeler, duurzamer en op een circulaire wijze schoolgebouwen realiseren.'

Evenementen & Activiteiten gisteren 16:32

Streep door Kerstsamenzang en Kerstloop in Amstelveen

Amstelveen - Door de coronacrisis zal er dit jaar geen Kerstsamenzang worden gehouden op het Dorpsplein in Amstelveen. Ook de traditionele Kerstloop in Bovenkerk is uit voorzorg gecancelled.