Pixabay.com

Coronatest Amstelveen: waar en hoe

Amstelveen – Woon je in Amstelveen en wil je een coronatest laten doen omdat je (milde) klachten hebt?

AmstelveenZ.nl krijgt nog met enige regelmaat vragen van lezers of er in Amstelveen een testlocatie of teststraat is. Maar de dichtstbijzijnde testlocatie is gelegen bij de RAI in Amsterdam Zuid, waar een grote COVID-teststraat is ingericht waar inwoners van Amstelveen (gratis) terecht kunnen na het maken van een afspraak.

Afspraak maken coronatest: telefoonnummer 0800-1202

Amstelveners die zich willen laten testen op het coronavirus dienen eerst telefonisch een afspraak te maken via telefoonnummer 0800-1202. Het telefoonnummer is zeven dagen per week bereikbaar van 08.00 tot 20.00 uur. Bij de telefonsiche intake wordt gevraagd om je burgerservicenummer.

Iedereen met milde klachten kan zich laten testen op het coronavirus. ‘Denk hierbij aan neusverkoudheid, een loopneus, niezen, keelpijn, hoesten of koorts. Ook plotseling minder kunnen ruiken of proeven kan een symptoom zijn van COVID-19 (de ziekte die veroorzaakt wordt door het coronavirus)’, aldus GGD Amsterdam-Amstelland.

Corona Teststraat

Naar de testlocatie in de RAI dient men een identiteitsbewijs mee te nemen. De teststraat is zowel te voet, met fiets of per auto te bezoeken. De GGD adviseert dringend om niet met het openbaar vervoer te komen, vanwege het risico op verspreiding van het virus: 'Ga niet met het openbaar vervoer (bus, trein, tram, metro)', aldus de GGD. Amstelveners die niet zelfstandig naar de teststraat kunnen komen, kunnen dit aangeven in het telefoongesprek.

Coronatest en uitslag

De test neemt circa tien minuten in beslag, De testuitslag is na 48 uur bekend en wordt telefonisch medegedeeld. Tot de uitslag bekend is adviseert de GGD mensen thuis te blijven:  ‘Ontvang geen bezoek, behalve van de huisarts wanneer dit nodig is. Houd 1,5m afstand tot huisgenoten en gezinsleden. Was vaak uw handen en hoest of nies in de elleboog.’

Bezoek COVID-19-teststraat

poppens_van_ballegooijen_rai.jpg

Burgemeester van Amstelveen, Tjapko Poppens bracht eerder al een bezoek aan de COVID-19 teststraat in de Amsterdamse RAI, samen met wethouder Marijn van Ballegooijen (foto). De wethouder noemde de teststraat een goedwerkende, geoliede machine. ‘Mensen kunnen in de auto blijven zitten of met de fiets aan de hand door de teststraat heen, zodat zij geen contact met anderen hoeven te hebben. Het gaat snel, er is veel oog voor hygiëne, medewerkers zijn vriendelijk en de sfeer is prettig.’

Kijk voor alle informatie op de website van de GGD Amsterdam (klik op onderstaande button):

CORONATEST AMSTELVEEN IN DE RAI


Meer nieuws

Algemeen gisteren 11:19

Wat gaat hier gebeuren?

Amstelveen - Bij het meest besproken kunstwerk van Amstelveen, Der Bogen op het Stadsplein, zijn werkzaamheden in volle gang.

Kunst & Cultuur 13 aug. 2020 16:43

Ook financiële steun voor Amstelveens Poppentheater

Amstelveen - Het Amstelveens Poppentheater krijgt net als diverse andere culturele instellingen in Amstelveen een extra garantiesubsidie om door de huidige corona-periode heen te komen. Een bedrag van 42.000 euro (voor inkomstenderving en innovatie) moet het bij kinderen populaire theater de helpende hand bieden.