Pixabay.com

Coronatest Amstelveen: waar en hoe

Amstelveen – Woon je in Amstelveen en wil je een coronatest laten doen omdat je (milde) klachten hebt?

AmstelveenZ.nl krijgt nog met enige regelmaat vragen van lezers of er in Amstelveen een testlocatie of teststraat is. Maar de dichtstbijzijnde testlocatie (juli 2020) is gelegen bij de RAI in Amsterdam Zuid, waar een grote GGD COVID-teststraat is ingericht waar inwoners van Amstelveen gratis terecht kunnen na het maken van een afspraak.

Afspraak maken coronatest: telefoonnummer 0800-1202

Amstelveners die zich willen laten testen op het coronavirus dienen eerst telefonisch een afspraak te maken via telefoonnummer 0800-1202. Het telefoonnummer is zeven dagen per week bereikbaar van 08.00 tot 20.00 uur. Bij de telefonsiche intake wordt gevraagd om je burgerservicenummer.

Iedereen met milde klachten kan zich laten testen op het coronavirus. ‘Denk hierbij aan neusverkoudheid, een loopneus, niezen, keelpijn, hoesten of koorts. Ook plotseling minder kunnen ruiken of proeven kan een symptoom zijn van COVID-19 (de ziekte die veroorzaakt wordt door het coronavirus)’, aldus GGD Amsterdam-Amstelland.

Corona Teststraat

Naar de testlocatie in de RAI dient men een identiteitsbewijs mee te nemen. De teststraat is zowel te voet, met fiets of per auto te bezoeken. De GGD adviseert dringend om niet met het openbaar vervoer te komen, vanwege het risico op verspreiding van het virus: 'Ga niet met het openbaar vervoer (bus, trein, tram, metro)', aldus de GGD. Amstelveners die niet zelfstandig naar de teststraat kunnen komen, kunnen dit aangeven in het telefoongesprek.

Coronatest en uitslag

De test neemt circa tien minuten in beslag, De testuitslag is na 48 uur bekend en wordt telefonisch medegedeeld. Tot de uitslag bekend is adviseert de GGD mensen thuis te blijven:  ‘Ontvang geen bezoek, behalve van de huisarts wanneer dit nodig is. Houd 1,5m afstand tot huisgenoten en gezinsleden. Was vaak uw handen en hoest of nies in de elleboog.’

Bezoek COVID-19-teststraat

poppens_van_ballegooijen_rai.jpg

Burgemeester van Amstelveen, Tjapko Poppens bracht eerder al een bezoek aan de COVID-19 teststraat in de Amsterdamse RAI, samen met wethouder Marijn van Ballegooijen (foto). De wethouder noemde de teststraat een goedwerkende, geoliede machine. ‘Mensen kunnen in de auto blijven zitten of met de fiets aan de hand door de teststraat heen, zodat zij geen contact met anderen hoeven te hebben. Het gaat snel, er is veel oog voor hygiëne, medewerkers zijn vriendelijk en de sfeer is prettig.’

Kijk voor alle informatie op de website van de GGD Amsterdam (klik op onderstaande button):

CORONATEST AMSTELVEEN IN DE RAI

---
Staxi Amstelveen brengt Amstelveners tegen een vooraf bepaald tarief per taxi naar de corona teststraat. Klik hier voor meer informatie.
---


Meer nieuws

Algemeen gisteren 15:34

Meer dan helft dodelijke verkeersslachtoffers in Noord-Holland (87) reed op de fiets

Amstelveen - In de provincie Noord-Holland waren in 2023 87 dodelijke verkeersslachtoffers te betreuren. Meer dan de helft van de verkeersslachtoffers in de provincie reed op de fiets. De provincie wil het aantal slachtoffers terugdringen door zich op basis van data te richten op locaties en doelgroepen waar het risico op een ongeval met letsel het grootst is.

Algemeen gisteren 10:39

Politie met Mobiel Media Lab & Veiligheidskraam naar Stadsplein Amstelveen

Amstelveen – Politie en gemeente geven op vrijdag 19 april en zaterdag 20 april 2024 op het Stadsplein voorlichting over veiligheid. Vrijdag kunnen inwoners terecht bij een informatiekraam op de weekmarkt en zaterdag komt het Mobiel Media Lab van de politie naar het Stadsplein.

Wonen gisteren 09:55

Gemeenteraad mag zich gaan buigen over eerste fase nieuwbouwplan Allemankwartier

Amstelveen – De gemeenteraad mag zich binnenkort gaan buigen over het plan om 33 woningen te bouwen aan het Oostelijk Halfrond, naast basisschool De Bloeiwijzer. Ook de realisatie van een nieuw multifunctioneel gebouw dat dienst zal doen al wijkcentrum én medisch centrum (inclusief apotheek) staat op de agenda.