Pixabay

Coronavirus raakt Amstelveen harder dan omliggende gemeenten

Amstelveen – Amstelveen wordt nog altijd harder getroffen door het coronavirus dan omliggende gemeenten in de regio Amsterdam-Amstelland.

Volgens de meest recente gegevens van het RIVM (zondag 26 april) zijn in Amstelveen gemiddeld nog altijd het meeste aantal sterfgevallen (32 totaal) te betreuren en steekt Amstelveen er ook qua het aantal positief geteste inwoners bovenuit in vergelijking met andere Amsterdam-Amstelland-gemeenten,

Ook het aantal ziekenhuisopnames (55) ligt in Amstelveen relatief hoog met 60 per 100.000 inwoners (gelijk met Amsterdam, maar meer dan Uithoorn, Aalsmeer en Ouder-Amstel).

Uit vergelijkingen op de website van het RIVM met omliggende gemeenten (regio Amsterdam-Amstelland) wordt Amstelveen relatief dus hard getroffen door het virus. Het RIVM geeft cijfers weer op basis van 100.000 inwoners per gemeente, om zo gemeenten beter te kunnen vergelijken. 

Corona-sterfgevallen regio AA - per 26-4:

sterfgevallen_26apr.jpg

Corona-ziekenhuisopnames regio AA - per 26-4:

grafiek_26apr.jpg

Positieve testen Nederland

Op de kaart van het aantal vastgestelde positieve testen kleurt Amstelveen als een van de weinige Noord-Hollandse gemeenten inmiddels donker-oranje (zie pijltje).

bron_poisitieve_testen_rivm_amstelveen.jpg
Bron: RIVM

Landelijke cijfers
In heel Nederland steeg het aantal positief geteste personen met 655 naar 37.845. Het aantal ziekenhuisopnames staat nu op 10.456 (+75). Vandaag werden ook 66 sterfgevallen gemeld: daarmee staat het totaal aantal slachtoffers van het virus op 4.475

GGD
GGD Amsterdam-Amstelland maakt zelf inmiddels geen cijfers meer openbaar over de regionale ontwikkelingen van het coronavirus en laat publicaties over aan het RIVM.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 17:08

Inzameling voor Voedselbank Amstelveen bij KKC

Amstelveen - Op het schoolplein van het Keizer Karel College aan Elegast 5 organiseert de UNESCO jongerencommissie van het Keizer Karel College vrijdag 29 mei 2020 een inzamelactie voor de Voedselbank Amstelveen. 

Advertorial Evenementen & Activiteiten gisteren 11:51

Uitje in de buurt: bamboelabyrint Nirwana

Amstelveen/De Kwakel – Niet ver van Amstelveen bevindt zich bamboelabyrint Nirwana. Het in De Kwakel gelegen labyrint biedt speciaal in deze coronatijden de mogelijkheid tot een exclusief gezinsuitje.