CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 blijft in het Fort bij Aalsmeer

CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 blijft in het Fort bij Aalsmeer Foto: Het museum

Het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 kan in het Fort bij Aalsmeer blijven en wordt betrokken bij de herontwikkeling van het fort.


- Lees verder onder deze advertentie -

Op uitnodiging van de Gemeente Haarlemmermeer heeft Stadsherstel (een vennootschap met een maatschappelijk doel) een businessplan opgesteld waarin de exploitatiemogelijkheden van het fortgebouw worden aangegeven. Zij hebben ruime, en bewezen ervaring in dit soort projecten.

Gesprekken

De komende weken zal Stadsherstel samen met CRASH, buurman Paul Bos, de omliggende dorpsraden en andere mogelijke belanghebbenden verkennende gesprekken voeren waarna de plannen definitief worden gemaakt.

Einde aan onzekerheid

Voor CRASH komt hiermee een einde aan 3 jaar onzekerheid en kunnen wij weer bouwen aan de verdere toekomst. Wij zijn ervan overtuigd, samen met buurman Paul Bos en anderen een significante bijdrage te kunnen leveren aan de herontwikkeling van het Fort.  Onze aantrekkingskracht is groot: in 2019 heeft CRASH meer dan 4000 bezoekers gehad, ruim 50% meer bezoekers dan in 2018.

Vertrouwen

'Hoewel de definitieve plannen zeker consequenties zullen hebben voor CRASH is de opluchting bij onze vrijwilligers en de mensen die ons hebben geholpen zeer groot. Wij zien het vervolg met vertrouwen tegemoet. Wij verwelkomen bezoekers graag in ons museum!, meldt CRASH.

Openingstijden

Het museum is geopend op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur, op woensdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur, en elke 2e zondag van de maand van 11.00 tot 16.00 uur. De toegang bedraagt € 5,00 voor volwassenen en € 2,00 voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Donateurs van de stichting CRASH en veteranen hebben gratis toegang. Ook hebben donateurs van onze “zusterstichting” ARG in Heemskerk gratis toegang tot ons museum.

Informatie

Het museum is gevestigd in het Fort bij Aalsmeer aan de Aalsmeerderdijk 460 in 1436 BM Aalsmeerderbrug (nabij Rijsenhout). Voor meer informatie over het museum en het werk van het CRASH luchtoorlog- en verzetsmuseum ’40- ‘45 kunt U de website www.crash40-45.nl, Instagram of onze Facebookpagina raadplegen.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties