Impressie Gemeente Amstelveen

CU: ‘Megabioscoop in Amstelveen gedoemd te mislukken’

Amstelveen – De ChristenUnie is niet verbaasd dat Amstelveen toch geen Pathé Bioscoop krijgt. De CU stemde als één van de weinige fracties al op voorhand tegen de bouw van de bioscoop en noemt het een project dat gedoemd was te mislukken. ‘Het is wrang dat achteraf de ChristenUnie het juiste standpunt blijkt te hebben gehad,’ meldt de partij.

‘Het is spijtig voor degenen die veel tijd in dit project hebben gestoken; een project dat van tevoren gedoemd was te mislukken,' zo stelt de partij in een persbericht, waarin de partij nadrukkelijk haar gelijk haalt. 

Verliespost

'Het gevolg is een mislukt project dat ook de gemeente Amstelveen veel geld heeft gekost. De CU-fractie wil daarom van het college o.a. weten of het stopzetten van het project voor Amstelveen directe financiële consequenties heeft en hoeveel de verliespost van het niet doorgaan van dit project is.' 'De fractie van de ChristenUnie heeft destijds bij de eerste behandeling van het voorstel voor de bouw van een megabioscoop al aangegeven dat men twijfels had of het naast de grote bioscopen die er in Amsterdam al zijn, het haalbaar zou zijn om ook in het Stadshart een dergelijk bioscoop te gaan bouwen.’

Vragen

De ChristenUnie wil van het College van B en W weten welke gevolgen de stopzetting van het project heeft voor de ombouw van de cultuurstrip. Voorts wil de fractie weten of er in de gehele periode dat met Pathé over de ontwikkeling van de bioscoop werd onderhandeld, een businesscase op tafel heeft gelegen die voor Pathé acceptabel was en waarin ook betrokken was dat in de directe omgeving van Amstelveen al vele jaren grote bioscopen aanwezig zijn.

Bezint, eer gij begint

Tenslotte merkt de ChristenUnie op dat de reden die Pathé opgeeft voor de stopzetting van het project o.a. de terugloop van het aantal bezoekers is. De fractie wil daarom weten of het in deze onzekere tijd verstandig is om, zoals het in een  aan de gemeenteraad toegestuurde raadsbrief staat vermeld, op zoek te gaan naar een partij die wel een bioscoop wil bouwen. ‘Bezint, eer gij begint!,’ stelt fractievoorzitter Henk Stoffels tot slot.


Meer nieuws

Kunst & Cultuur vandaag 15:32

Amstelveen Triënnale 2024: Amstelveense kunstenaars kunnen zich nu aanmelden

Amstelveen - Elke drie jaar organiseren drie Amstelveense culturele instellingen een tentoonstelling met en voor Amstelveense kunstenaars. In 2024 vindt de negende editie van de Amstelveen Triënnale plaats, georganiseerd door het Cobra Museum voor Moderne Kunst, Museum JAN en Platform C.

Horeca vandaag 13:02

Silversant doet weer mee aan Nationale Snertdag

Amstelveen - Op zondag 10 december vindt alweer de zesde editie plaats van de nationale snertdag. Ruim tweeduizend 50-plussers maken op honderd locaties van een snertdag een feestdag. Ook in Amstelveen wordt er snert gegeten en wel bij Silversant, dat zestig ‘snert-eters’ zal ontvangen.

Amstelveen van voorheen gisteren 19:48

Amstelveen van voorheen (379)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 379 een oude foto van Plein 60.

Zakelijk gisteren 12:06

Revolutie op Wielen: Ontdek de Nieuwe C-HR op 9 december bij Toyota Van Ekris Mijdrecht!

Amstelveen / Mijdrecht - Wij nodigen u graag uit op 9 december voor een bijzondere gelegenheid. Kom langs bij Toyota van Ekris in Mijdrecht en ontdek de volledig nieuwe Toyota C-HR, een toonbeeld van innovatie en stijl. Met zijn futuristische design, efficiënte hybride motoropties, en een luxueus, technologisch geavanceerd interieur, zet de nieuwe C-HR een nieuwe standaard in zijn klasse.

Verkeer & Vervoer gisteren 09:23

Tram 25 valt midden op kruispunt stil

Amstelveen - Tram 25 is zondagochtend in Middenhoven op een ongelukkige plek stilgevallen, namelijk midden op het kruispunt Dr. Willem Dreesweg/Melkweg. Daardoor raakte het kruispunt volledig geblokkeerd voor al het verkeer. Nadat de tram weer in beweging was gekomen, werd de 25 vervolgens gestremd door een defecte bovenleiding.