Impressie Gemeente Amstelveen

CU: ‘Megabioscoop in Amstelveen gedoemd te mislukken’

Amstelveen – De ChristenUnie is niet verbaasd dat Amstelveen toch geen Pathé Bioscoop krijgt. De CU stemde als één van de weinige fracties al op voorhand tegen de bouw van de bioscoop en noemt het een project dat gedoemd was te mislukken. ‘Het is wrang dat achteraf de ChristenUnie het juiste standpunt blijkt te hebben gehad,’ meldt de partij.

‘Het is spijtig voor degenen die veel tijd in dit project hebben gestoken; een project dat van tevoren gedoemd was te mislukken,' zo stelt de partij in een persbericht, waarin de partij nadrukkelijk haar gelijk haalt. 

Verliespost

'Het gevolg is een mislukt project dat ook de gemeente Amstelveen veel geld heeft gekost. De CU-fractie wil daarom van het college o.a. weten of het stopzetten van het project voor Amstelveen directe financiële consequenties heeft en hoeveel de verliespost van het niet doorgaan van dit project is.' 'De fractie van de ChristenUnie heeft destijds bij de eerste behandeling van het voorstel voor de bouw van een megabioscoop al aangegeven dat men twijfels had of het naast de grote bioscopen die er in Amsterdam al zijn, het haalbaar zou zijn om ook in het Stadshart een dergelijk bioscoop te gaan bouwen.’

Vragen

De ChristenUnie wil van het College van B en W weten welke gevolgen de stopzetting van het project heeft voor de ombouw van de cultuurstrip. Voorts wil de fractie weten of er in de gehele periode dat met Pathé over de ontwikkeling van de bioscoop werd onderhandeld, een businesscase op tafel heeft gelegen die voor Pathé acceptabel was en waarin ook betrokken was dat in de directe omgeving van Amstelveen al vele jaren grote bioscopen aanwezig zijn.

Bezint, eer gij begint

Tenslotte merkt de ChristenUnie op dat de reden die Pathé opgeeft voor de stopzetting van het project o.a. de terugloop van het aantal bezoekers is. De fractie wil daarom weten of het in deze onzekere tijd verstandig is om, zoals het in een  aan de gemeenteraad toegestuurde raadsbrief staat vermeld, op zoek te gaan naar een partij die wel een bioscoop wil bouwen. ‘Bezint, eer gij begint!,’ stelt fractievoorzitter Henk Stoffels tot slot.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 13:33

Autoverzekering Amstelveen bijna 6% duurder

Amstelveen - Inwoners van Amstelveen betaalden in 2023 bijna 6% meer voor hun autoverzekering dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. In 2022 kostte de gemiddelde autoverzekering in Amstelveen nog ruim 68 euro per maand. In 2023 is dat gestegen naar ruim 72 euro per maand. Op jaarbasis betaalden de inwoners van Amstelveen bijna 49 euro meer voor hun autoverzekering.

112 gisteren 21:22

Auto's in botsing voor Ziekenhuis Amstelland

Amstelveen - Twee auto's zijn woensdagavond op elkaar gebotst bij een uitrit van Ziekenhuis Amstelland aan de Laan van de Helende Meesters. Eén van de auto's schoot door en ramde een paal.

Wonen gisteren 16:37

Droom komt uit: wonen in Barcelona in Amstelveen

Amstelveen - Wethouder Wonen Adam Elzakalai en Dennis Wedding van Amvest hebben symbolisch de eerste sleutel overhandigd aan de (eerste) huurders van het appartementengebouw Barcelona in het Amstelveense nieuwbouwproject Olympiade.

Sport gisteren 14:15

Maurits (17) kampt al hele leven met hersenletsel en organiseert nu sponsorloop voor Hersenstichting

Amstelveen - De nu 17-jarige Maurits Maessen werd als baby van 13 maanden oud getroffen door hersenvliesontsteking en liep daarbij blijvend hersenletsel op. Ondanks de uitdagingen die hij daar dagelijks van ondervindt haalt hij het maximale uit zijn leven en vrijdag 21 juni organiseert hij met BuentingSport Amstelveen een sponsorloop waarbij hij zoveel mogelijk geld wil inzamelen voor de Hersenstichting. Doneren kan hier.