Pixabay.com

CU uit zorgen over gemeentefinanciën: zakken we door het ijs?

Amstelveen - 'Het voelt alsof Amstelveen op financieel hard ijs loopt, maar er is een onderstroom van warm water dat het financiële ijs snel doet smelten. Wanneer zakt Amstelveen door het ijs?'

Die vraag werpt de ChristenUnie Amstelveen op aan de vooravond van de behandeling van de Jaarrekening 2019 in de gemeenteraad. 'De jaarrekening 2019 ziet er goed en solide uit en is in balans. Maar de vraag is ook wat de corona-crisis voor de gemeentelijke financiële huishouding van 2020 gaat betekenen', zegt ChristenUnie-fractievoorzitter Bert de Pijper, die uiteraard niet gerust is, ondanks de huidige sterke financiële positie van Amstelveen. 'Er is veel onzekerheid,' zegt De Pijper, die bij het College van B en W aandringt op meer inzicht en daar ook in de gemeenteraad aandacht voor gaat vragen.

Inzicht

Wethouder Herbert Raat (Financiën, VVD) geeft aan al volop inzicht te geven, met onder andere elke 14 dagen een update aan de gemeenteraad met daarbij onder andere de ontwikkelingen rond het gemeentelijke corona-noodfonds van 15 miljoen euro. Alle grote, belangrijke en nu niet noodzakelijke financiële beslissingen worden vooruit geschoven, zodat we nu geen onnodig geld uitgeven', zegt Raat.  'Daarnaast werken we verschillende financiële scenario's uit (van mild tot zwaar) en houden we de gemeenteraad van alles op de hoogte,' zegt Raat.

Gemeenteraadsvergadering Amstelveen

De gemeenteraad houdt woensdag 27 mei 2020 een digitale vergadering. Tijdens deze vergadering neemt de raad onder andere besluiten over de jaarstukken 2019 van de gemeente Amstelveen, maar ook over de nieuwe Re-integratieverordening Participatiewet en het bedrijventerrein Amstelveen Zuid. Klik hier voor de agenda.


Meer nieuws

Wonen gisteren 15:35

Amstelveen komt met nieuwe actie voor aanschaf zonnepanelen

Amstelveen - Huiseigenaren in Amstelveen Noord kunnen binnenkort weer profiteren van voordeel bij de aanschaf van zonnepanelen. Gemeente Amstelveen organiseert samen met het Regionaal Energieloket een collectieve inkoopactie.

Corona Amstelveen 22 sep. 2020 14:55

Verdubbeling corona-besmettingen in Amstelveen

Amstelveen - Het aantal vastgestelde corona-besmettingen (COVID-19) is in Amstelveen opgelopen naar 203, nagenoeg een verdubbeling ten opzichte van een week eerder, zo blijkt uit een nieuwe update van het RIVM.

Verkeer & Vervoer 22 sep. 2020 14:28

Test met ‘wachtrijvoorspeller’ wordt uitgebreid

Amstelveen - De provincie Noord-Holland gaat een technische test met zogenoemde 'wachtrijvoorspellers', die het aantal wachtende auto's voor een verkeerslicht voorspellen om de doorstroming te bervorderen, uitbreiden. De voorspeller wordt al ingezet op de N201 nabij Schiphol, maar het ligt uiteindelijk in de bedoeling de nieuwe techniek op 270 kruispunten in de provincie in te zetten.