Culinair auteurs op 11 december bij Libris Venstra

Amstelveen - Op zondag 11 december a.s. zijn culinair auteurs Joris en Wouter Bijdendijk, Jigal Krant en Mari Maris bij Libris Venstra aan het Stadsplein. Zij worden geinterviews door Foodies Magazine en aansluitend is er ruimte voor het stellen van vragen en het signeren van boeken.

Joris Bijdendijk

Joris Bijdendijk is executive chef bij restaurants RIJKS, Wils en Wils Bakery en is columnist bij Het Parool. In 2021 verscheen zijn tweede kookboek Bij Bijdendijk thuis.

Wouter Bijdendijk

Wouter Bijdendijk is antropoloog en specialiseerde zich in etnobotanie en farmacognosie. Twintig jaar lang reisde hij de wereld over als optredend magïer Ramana, terwijl hij zich in zijn vrije tijd bezighield met kruidengeneeskunde uit alle windstreken.

Jigal Krant

Jigal Krant kun je kennen als tv-kok van Koffietijd. Daar laat hij de kijkers kennismaken met de keuken van Tel Aviv. Hij is tevens culinair journalist en radiomaker. Zijn debuut TLV – recepten en verhalen uit Tel Aviv werd gekroond tot Het Gouden Kookboek. In 2021 verscheen TLV Vegan.

Mari Maris

Mari Maris werkt haar leven lang als chef. Ze is ook groenteboerin en maker van zes succesvolle kookboeken. De pers kroonde haar tot Groentekoningin van Nederland. Mari wordt ook wel de Ottolenghi zonder de lange ingrediëntenlijsten genoemd. Haar laatste kookboek Groenten verscheen begin dit jaar.

Informatie

Locatie: Libris Venstra, Stadsplein 102-A
Datum: zondag 11 december
Tijd: 12.00-13.30 uur
Toegang: vrij.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:00

Landijsbaan Amstelveen zo lek als een mandje: groot onderhoud op lange baan geschoven

Amstelveen - Het is dat er voorlopig geen vorst wordt verwacht, maar de landijsbaan aan de Noordelijke Poeloever in Amstelveen is lek en verkeert in slechte staat. De dijken rond de baan vertonen naast lekken ook verzakkingen. De baan is toe aan groot onderhoud, maar dat is door de gemeente op de lange baan geschoven. Zandzakken kunnen eventueel soelaas gaan bieden.

Sport vandaag 12:53

ARC, Okeanos en Stichting Rolstoeldansen Amstelveen genomineerden voor Vereniging van het jaar

Amstelveen - Rugbyclub ARC, roeivereniging Okeanos en Stichting Rolstoeldansen Amstelveen zijn genomineerd voor de Amstelveense Vereniging van het Jaar 2023. Vrijdag 9 februari 2024 wordt tijdens het Amstelveen Sportgala bekend gemaakt welke vereniging zich Vereniging van het Jaar 2023 mag noemen en naast eeuwige roem de wisselbeker plus een cheque ter waarde van € 2.500,- in ontvangst mag nemen.