Culturele instellingen vragen: ‘Waar kijk jij het meest naar uit na de corona-crisis?'

Amstellveen - De culturele instellingen in Amstelveen zijn benieuwd wat Amstelveners het meeste missen tijdens de coronacrisis en waar zij naar uitkijken.

De instellingen vragen een foto, gedicht, tekening of een andere creatie in te sturen over waar inwoners naar uitkijken als alle maatregelen niet meer nodig zijn. Iedereen kan meedoen: jong & oud.

Kozijn

‘Over de inzendingen wordt een kozijn getekend: ‘Zo kunnen deelnemers later terugkijken hoe zij deze tijd hebben ervaren. Alle inzendingen worden gedeeld op de website en social media van de organisaties’, licht Meliza de Vries van de Bibliotheek toe.

Culturele instellingen Amstelveen

De Bibliotheek Amstelland, Amstelveens Poppentheater, Cobra Museum, Museum Jan, P60, Platform C, Schouwburg Amstelveen en de Volksuniversiteit maken samen een expositie hiervan (datum & locatie worden nog bekend gemaakt). Inzenden kan tot 1 juni 2020 en kunnen gestuurd worden naar M.de.Vries@debibliotheekamstelland.nl

Informatie

Kijk voor meer informatie op: https://www.debibliotheekamstelland.nl/tips-voor-thuis/volwassenen.html


Meer nieuws

Algemeen vandaag 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.

Corona Amstelveen vandaag 14:33

Corona-virus vastgesteld bij leerkracht Amstelveense basisschool

Amstelveen - Op de Amstelveense basisschool 'School of Understanding' blijkt een leerkracht positief te hebben getest op corona. Alle leerlingen zijn per direct overgestapt op thuisonderwijs en teamleden die binnen anderhalve meter contact hebben gehad met de leerkracht zijn in quarantaine gegaan en getest.

Politiek vandaag 11:49

Burgerbelangen: te weinig ruimte op Amstelveense fietspaden

Amstelveen - De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) hoort vaak van inwoners dat er te weinig ruimte is op de fietspaden in Amstelveen. Soms ontstaan daardoor onveilige situaties. Sinds de corona-crisis zijn mensen meer gaan fietsen en ook steeds meer op elektrische fietsen. Daarom wil bbA dat het gemeentebestuur de fietspaden van Amstelveen aan een nieuwe beoordeling onderwerpt. 

Amstelveen van voorheen gisteren 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.