D66 Amstelveen pleit voor regenboogvlag bij raadhuis

Amstelveen - De Amstelveense fractie van D66 heeft Gemeente Amstelveen opgeroepen om de Regenboog-vlag te hijsen naar aanleiding van de Nashvilleverklaring.

D66 Amstelveen heeft met ongeloof kennis genomen van de Nashvilleverklaring, zo meldt de partij in een persbericht: 'Honderden orthodoxe christenen en predikanten ondertekenden deze verklaring en keren zich daarmee onder meer tegen homoseksualiteit en transgender. Tolerantie en acceptatie voor LHBTI-ers lijkt dus anno 2019 nog steeds geen vanzelfsprekendheid. Wij vinden het noodzakelijk om ons altijd in te blijven zetten voor de rechten van LHBTI-ers.'

Liefde

Wat D66 Amstelveen betreft 'overwint liefde altijd. Wie je ook bent, van wie je ook houdt Laten we ervoor strijden dat iedereen zichtbaar zichzelf kan zijn, in plaats van dat we mensen uitsluiten op basis van seksuele voorkeur of levensovertuiging.'

Iedereen

D66-raadslid Robert Zuidbroek vindt dat Gemeente Amstelveen de regenboogvlag moet hijsen, om aan iedere inwoner van de gemeente te laten zien dat er voor iedereen plek is in de gemeente.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Waarom geen nieuwe spoorlijn parallel aan de A9?

Amstelveen – Met een nieuwe spoorlijn die parallel loopt aan Rijksweg A9 tussen Haarlem, Schiphol, Amstelveen, Ouderkerk, Abcoude en Amsterdam Zuidoost zou de bereikbaarheid van de regio aanzienlijk verbeteren.

Algemeen gisteren 11:53

Bewoners Groenelaan in verzet tegen bouwplannen met spandoeken

Amstelveen - Bewoners van de Najade-flat hebben spandoeken opgehangen als protest tegen de bouwplannen voor een nieuw wooncomplex op de plek van het Sakko-tankstation en de aanpalige showroom aan Newa 2 in de wijk Groenelaan.

112 gisteren 11:07

Mercedes-rijder vlucht na aanrijding: politie op zoek naar witkleurige C-Klasse

Amstelveen – De Amstelveense politie is op zoek naar de bestuurder van een witkleurige Mercedes C-Klasse Estate (bouwjaar 2006), die er afgelopen zaterdagavond vandoor ging nadat hij in aanrijding was gekomen met een snorfiets aan de Burgemeester Colijnweg in Amstelveen. Twee opzittenden raakten daarbij gewond.