Saloua Chaara (D66 Amstelveen)

D66 Amstelveen wil meer steun voor ondernemers met schulden

Amstelveen – D66 maakt zich zorgen over Amstelveense ondernemers met schulden. In verband hiermee heeft  raadslid Saloua Chaara vragen gesteld aan burgemeester en  wethouders.

Recentelijk hebben de Volkskrant en de Groene Amsterdammer onderzoek gedaan naar de schuldhulpverlening van gemeenten aan zelfstandigen. Uit dit onderzoek blijkt dat ruim de helft van de 44 onderzochte gemeenten geen schuldhulpverlening levert aan zelfstandigen.

Signalen

D66 heeft onlangs van ondernemers signalen gekregen waaruit blijkt dat ook in Amstelveen de hulp bij schulden moeilijk toegankelijk is. De politieke partij vindt dat zelfstandigen met schulden laagdrempelig toegang moeten hebben tot de gemeentelijke schuldhulpverlening.  D66 vindt ook dat het college actief moet communiceren over hulp waar ondernemers in zwaar weer op kunnen rekenen.

In verband hiermee heeft de partij vandaag een aantal schriftelijke vragen ingediend. Raadslid Chaara wil onder meer weten of het college ook vindt dat zelfstandigen met problematische schulden laagdrempelig toegang moeten hebben tot de gemeentelijke schuldhulpverlening. Daarnaast is de partij benieuwd welke mogelijkheden zelfstandigen in Amstelveen precies hebben als het gaat om schuldhulpverlening en wat de gemeente wil doen om deze schuldhulpverlening te verbeteren.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport 23 apr. 2024 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.