Het Keizer Karel College is pas geheel gerenoveerd

D66 blij met investeringen in onderwijs: 'Amstelveen wordt een onderwijsstad'

Amstelveen - De gemeenteraad van Amstelveen heeft het integraal huisvestingsplan besproken, waarmee bijna 123 miljoen euro wordt geïnvesteerd in moderne, duurzame en goed uitgeruste schoolgebouwen. D66 is blij met deze investeringen en stelt dat hiermee de ambitie wordt onderstreept om van Amstelveen een echte onderwijsstad te maken.

Onderwijsstad

D66 is blij met de plannen uit het integraal huisvestingsplan. “D66 heeft de ambitie om van Amstelveen een echte onderwijsstad te maken, met de beste kansen in de voor onze jeugd. Hier horen ook goede schoolgebouwen bij. Want goed onderwijs vereist goede schoolgebouwen. En elke euro die we investeren in onze schoolgebouwen is uiteindelijk een investering in de kansen van onze jeugd.”, aldus Saloua Chaara, raadslid van D66 en woordvoerder onderwijs. Zij wijst erop dat deze investeringen bijzonder zijn gezien de structureel lage financiering vanuit het Rijk. "Veel gemeenten kunnen door geldgebrek niet investeren in de vernieuwing van schoolgebouwen. In Amstelveen kunnen en doen we dit gelukkig wél. We leggen uit eigen middelen geld bij om toch te kunnen blijven investeren in goede schoolgebouwen voor onze leraren en jeugd" zegt Chaara.

Nieuwe gebouwen

In Amstelveen is de laatste jaren al flink geïnvesteerd in onderwijshuisvesting. Zoals in de nieuwbouw voor het Hermann Wesselink College en de openbare basisschool Piet Hein. Het Keizer Karel College is gerenoveerd. Eind dit jaar kunnen ook de Horizon, de Akker en Kinderopvangorganisatie De Kleine Wereld een gloednieuw gebouw in gebruik nemen. Daarnaast komt er een sporthal voor het Keizer Karel College en krijgen de Cirkel, de Pioniers en de Willem Alexanderschool geheel nieuwe gebouwen. Chaara: "We mogen hier trots op zijn. Helemaal als je hierbij optelt dat er grote stappen worden gezet voor de vergroening van schoolpleinen en er blijvend werk wordt gemaakt van de veiligheid rondom scholen. Dit zijn allemaal zaken waar D66 zich de afgelopen tijd hard voor heeft gemaakt en die laten zien dat Amstelveen onderwijs als een topprioriteit beschouwt.”

Tienerschool

Een andere belangrijke ontwikkeling is volgens D66 de mogelijke oprichting van een Tienerschool in Amstelveen. Deze school biedt een tussenstap voor kinderen voor wie de overgang van basis- naar voortgezet onderwijs te groot is. Zij hebben meer tijd om zich te ontwikkelen en het schooladvies wordt met een paar jaar uitgesteld. Chaara: "In Nederland selecteren we kinderen op zeer jonge leeftijd naar verschillende niveaus. Dit is internationaal vergeleken zeer vroeg en kan bijdragen aan ongelijke kansen. D66 pleit daarom al langer voor onderwijsvormen die deze selectie uitstellen, zoals brede brugklassen, verlengde basisscholen en tienerscholen. We zijn er blij mee dat enkele schoolbesturen dit idee oppakken. Wij hebben het college van burgemeester en wethouders gevraagd deze ontwikkeling maximaal te faciliteren en het de schoolbesturen zo makkelijk mogelijk te maken om de tienerschool echt van de grond te krijgen.”


Meer nieuws

Algemeen gisteren 10:00

Kimberley Klaver: van actrice naar auteur

Amstelveen - De in Amstelveen geboren Kimberley Klaver (38) was lange tijd als actrice te zien in tv-series als SpangaS, Voetbalvrouwen en Vechtersvrouwen, had rollen in de Nederlandse films Verliefd op Ibiza en F*ck de Liefde 2 en was een tijd te horen als radio-dj bij Qmusic. Inmiddels is ze auteur: in 2022 kwam Zuid moeders breken niet uit, een boek dat in de Bestsellerlijst belandde. Vorige maand verscheen deel 2, Zuid moeders hebben geen geheimen. Ook dit boek werd direct een bestseller. 

Algemeen gisteren 08:21

Burgemeester en wethouder Economische Zaken op bedrijventour in Amstelveen

Amstelveen - Op 9 juli 2024 waren burgemeester Tjapko Poppens en wethouder Economische Zaken Adam Elzakalai weer op bedrijventour in Amstelveen. De tour ging dit keer langs twee bedrijven in de zakelijke dienstverlening: BDO Nederland aan de Krijgsman en het ABN AMRO Datacenter.

Kunst & Cultuur 12 jul. 2024 14:43

Tweede Kunstprijs van de Raad uitgereikt aan jong talent

Amstelveen - In Museum JAN is gisteravond voor de tweede keer de Amstelveense Kunstprijs van de Raad uitgereikt. De prijs is een initiatief van de gemeenteraad en geeft jong veelbelovend talent de kans zich te laten zien en verder te ontwikkelen. De winnende kunstenaar dit jaar is Inka Hilsenbek, eindexamenkandidaat van de Gerrit Rietveld Academie.

Algemeen 12 jul. 2024 13:25

College waarschuwt ouders brugklassers voor gevaar fatbikes

Amstelveen - Het college van burgemeester en wethouders stuurt deze week een brief aan de ouders/verzorgers van scholieren die na de zomervakantie voor het eerst naar een middelbare school in Amstelveen gaan. Zij waarschuwt hierin voor het gevaar van snelle e-bikes en fatbikes in het verkeer.

Algemeen 12 jul. 2024 11:53

Nieuwe theatermakers nemen De Landing Uilenstede over tijdens zomer

Amstelveen - Theaterbroedplaats De Landing is een artistieke huiskamer voor zowel nieuwe makers als gevestigde artiesten. In aanloop naar de verbouwing die deze zomer plaatsvindt, geeft De Landing de sleutels tijdelijk uit handen aan jonge theatermakers om hun nieuwe voorstelling een kickstart te kunnen geven.

Algemeen 12 jul. 2024 09:50

Gratis zwemmen met Amstelveenpas

Amstelveen - Houders van de Amstelveenpas kunnen ook deze zomervakantie weer gratis zwemmen bij zwembad De Meerkamp. “Vorig jaar was de actie een succes, het is fijn dat we het dit jaar opnieuw kunnen aanbieden”, zegt wethouder Marijn van Ballegooijen.