AmstelveenZ

D66 en PvdA willen een versnelling in aanleg van fietssnelwegen

Amstelveen - Naar aanleiding van plannen van de Vervoerregio Amsterdam om fietssnelwegen aan te leggen, willen D66 en de PvdA weten waar en wanneer deze wegen in Amstelveen worden aangelegd.

Vervoerregio Amsterdam

Vervoerregio Amsterdam is een samenwerkingsverband van veertien gemeenten op het gebied van verkeer en openbaar vervoer, waar Amstelveen deel van uitmaakt. De Vervoerregio is verantwoordelijk voor het realiseren en verbeteren van de infrastructuur voor auto, OV en fiets. Op dit moment is deze partij de aanleg van fietssnelwegen in de regio aan het onderzoeken, zo ook in Amstelveen. D66 raadslid Youssef Ben Idder en PvdA raadslid Arnout van den Bosch hebben het college van burgemeester en wethouders gevraagd om in overleg met de Vervoersregio inzichtelijk te maken wanneer en waar deze fietssnelwegen worden aangelegd. Dit vinden beide raadsleden belangrijk omdat hier snel in Amstelveen mee gestart moet worden.

fietssnelweg.jpg
PvdA-raadslid Arnout van den Bosch en D66-raadslid Youssef Ben Idder.

Verkeersveiligheid

De bereikbaarheid van de gemeente Aalsmeer, Uithoorn, Amstelveen en de kern Ouderkerk aan de Amstel staat onder druk als gevolg van mobiliteitsontwikkelingen. Een duidelijk voorbeeld hiervan is dat het gebruik van e-bikes populairder is geworden. Daardoor is het op de fietspaden drukker geworden en is de kans op ongelukken toegenomen. Het is daarom van belang dat er meer geïnvesteerd wordt in betere, veiligere en duurzame infrastructuur, aldus D66-raadslid Ben Idder.

Fietssnelwegen

De afstanden die een e-biker aflegt zijn langer dan die van een “normale” fietser. Rondom Amstelveen zijn verschillende opties om fietssnelwegen aan te kunnen leggen.  Bijvoorbeeld naar Uithoorn, Amsterdam-Zuid en Amsterdam Zuid-Oost (via Ouderkerk aan de Amstel). PvdA-raadslid Arnout van den Bosch: 'De fiets is ook voor langere afstanden een goed alternatief voor de auto, maar dan is het wel prettig om lekker te kunnen doortrappen: op een fietssnelweg. Wij willen dat daar snel werk van gemaakt wordt.'


Meer nieuws

Algemeen gisteren 15:55

Kinderen t/m 12 jaar opgelet: maak met jouw Amstelveense natuurfoto kans op een Canon Zoemini 2-printer

Amstelveen – De fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen van Canon en Visit Amstelveen duurt nog tot en met komende zondag 21 april 2024. De wedstrijd kent ook een speciale kids-categorie (t/m 12 jaar). De  jonge fotograaf die de mooiste foto maakt wordt beloond met een een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat, waarmee foto’s direct vanaf een smartphone geprint kunnen worden.  

Algemeen gisteren 14:38

Fietsendieven sloegen vorig jaar bijna 500 keer toe in Amstelveen

Amstelveen - Fietsendieven hebben vorig jaar flink huisgehouden in Amstelveen. In een jaar tijd werden bijna 500 aangiftes gedaan van fietsdiefstal. Het werkelijke aantal diefstallen ligt vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen aangifte doet. 

Algemeen 17 apr. 2024 15:34

Meer dan helft dodelijke verkeersslachtoffers in Noord-Holland (87) reed op de fiets

Amstelveen - In de provincie Noord-Holland waren in 2023 87 dodelijke verkeersslachtoffers te betreuren. Meer dan de helft van de verkeersslachtoffers in de provincie reed op de fiets. De provincie wil het aantal slachtoffers terugdringen door zich op basis van data te richten op locaties en doelgroepen waar het risico op een ongeval met letsel het grootst is.

Algemeen 17 apr. 2024 11:28

Koningsnacht en Koningsdag 2024 Amstelveen: alles wat je moet weten

Amstelveen - Op 26 april Koningsnacht en 27 april Koningsdag bruist het weer als vanouds in Amstelveen, met een gezellige mix van vrijmarkten en festiviteiten. In veel wijken in de stad worden activiteiten en vrijmarkten georganiseerd. 

Algemeen 17 apr. 2024 10:39

Politie met Mobiel Media Lab & Veiligheidskraam naar Stadsplein Amstelveen

Amstelveen – Politie en gemeente geven op vrijdag 19 april en zaterdag 20 april 2024 op het Stadsplein voorlichting over veiligheid. Vrijdag kunnen inwoners terecht bij een informatiekraam op de weekmarkt en zaterdag komt het Mobiel Media Lab van de politie naar het Stadsplein.