AmstelveenZ

D66 en PvdA willen een versnelling in aanleg van fietssnelwegen

Amstelveen - Naar aanleiding van plannen van de Vervoerregio Amsterdam om fietssnelwegen aan te leggen, willen D66 en de PvdA weten waar en wanneer deze wegen in Amstelveen worden aangelegd.

Vervoerregio Amsterdam

Vervoerregio Amsterdam is een samenwerkingsverband van veertien gemeenten op het gebied van verkeer en openbaar vervoer, waar Amstelveen deel van uitmaakt. De Vervoerregio is verantwoordelijk voor het realiseren en verbeteren van de infrastructuur voor auto, OV en fiets. Op dit moment is deze partij de aanleg van fietssnelwegen in de regio aan het onderzoeken, zo ook in Amstelveen. D66 raadslid Youssef Ben Idder en PvdA raadslid Arnout van den Bosch hebben het college van burgemeester en wethouders gevraagd om in overleg met de Vervoersregio inzichtelijk te maken wanneer en waar deze fietssnelwegen worden aangelegd. Dit vinden beide raadsleden belangrijk omdat hier snel in Amstelveen mee gestart moet worden.

fietssnelweg.jpg
PvdA-raadslid Arnout van den Bosch en D66-raadslid Youssef Ben Idder.

Verkeersveiligheid

De bereikbaarheid van de gemeente Aalsmeer, Uithoorn, Amstelveen en de kern Ouderkerk aan de Amstel staat onder druk als gevolg van mobiliteitsontwikkelingen. Een duidelijk voorbeeld hiervan is dat het gebruik van e-bikes populairder is geworden. Daardoor is het op de fietspaden drukker geworden en is de kans op ongelukken toegenomen. Het is daarom van belang dat er meer geïnvesteerd wordt in betere, veiligere en duurzame infrastructuur, aldus D66-raadslid Ben Idder.

Fietssnelwegen

De afstanden die een e-biker aflegt zijn langer dan die van een “normale” fietser. Rondom Amstelveen zijn verschillende opties om fietssnelwegen aan te kunnen leggen.  Bijvoorbeeld naar Uithoorn, Amsterdam-Zuid en Amsterdam Zuid-Oost (via Ouderkerk aan de Amstel). PvdA-raadslid Arnout van den Bosch: 'De fiets is ook voor langere afstanden een goed alternatief voor de auto, maar dan is het wel prettig om lekker te kunnen doortrappen: op een fietssnelweg. Wij willen dat daar snel werk van gemaakt wordt.'


Meer nieuws

Onderwijs & Educatie gisteren 07:00

Onderwijsspecial (afl. 6): Panta Rhei - Iedereen heeft recht op kansen

Amstelveen - Nu veel kinderen weer voor de keuze staan om een (middelbare) school te kiezen en er diverse Open Dagen van scholen op stapel staan, brengt AmstelveenZ een onderwijsspecial van scholen in Amstelveen en directe omgeving. In aflevering 6: Panta Rhei.

Gezondheid & welzijn 27 jan. 2023 16:14

ANWB AutoMaatje van start in Amstelveen

Amstelveen - De vervoersservice ANWB AutoMaatje gaat per 1 februari 2023 van start in Amstelveen. Vrijwilligers vervoeren via ANWB AutoMaatje met hun eigen auto minder mobiele Amstelveners die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen, of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken.

Kunst & Cultuur 27 jan. 2023 11:17

Jubileumjaar 'Cobra 75' van start met drieluik ‘Ontmoet de Denen’ 

Amstelveen - In het bijzijn van de ambassadeur van Denemarken in Nederland Jarl Frijs-Madsen is gisterenavond in het Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen het jubileumjaar 'Cobra 75' van start gegaan met de opening van het Drieluik ‘Ontmoet de Denen’. De tentoonstelling is te zien van 27 januari tot en met 14 mei 2023.