Floor Gordon

'D66 is klaar met vrouwendag in Nederland'

Amstelveen - Bij de viering van Internationale Vrouwendag in Nederland op 8 maart moet de nadruk niet op de positie van vrouwen ten opzichte van mannen liggen, maar op het vieren van de kracht van vrouwen zelf. Dat stelt D66 Amstelveen. De partij meldt dat 'de tijd van de barricade, van de strijd voor gelijke rechten en van het bewijzen dat vrouwen alles kunnen voor veel vrouwen voorbij is'. 'We willen eigenlijk weer 'gewoon' vrouw kunnen zijn,' zegt lokaal partijleider Floor Gordon.   

'Steeds vaker hoor ik dat vrouwen geen ‘statement-feminisme’ meer willen op internationale vrouwendag in Nederland', meldt Gordon. Ze vindt onder andere dat vrouwen niet steeds maar moeten bewijzen dat ze 'supermoeders zijn met een carrière' en dat ze ook niet hoeven uit te leggen 'hoe ze werk met kinderen en het huishouden combineren'. 

Onnodige kloof

D66 stelt klaar te zijn met Vrouwendag in Nederland en wil daarover in gesprek met inwoners. Gordon stelt dat het vieren van Internationale vrouwendag momenteel voor sommigen bijdraagt tot een onnodige kloof met mannen: 'Daarom is ons statement: We zijn sterk. We zijn onafhankelijk. We weten wat we willen. En ook wat we niet willen, minstens zo belangrijk. Kunnen er dingen beter als het gaat om de positie van vrouwen? Absoluut! Daar sluiten we onze ogen niet voor.' 

Event: in gesprek op Internationale Vrouwendag 

Om de boodschap uit te dragen en in gesprek te gaan met Amstelveners houdt D66 Amstelveen op 8 maart een evenement in bibliotheek op het Stadsplein. Daarbij spreken naast Gordon ook D66 Tweede Kamerlid Hülya Kat aanwezig, evenals Marieke Visser, auteur van het boek ‘Mama is minister-president’. Dat boek wordt door D66 aan alle Amstelveense basisscholen aangeboden Aanmelden kan via info@d66amstelveen.nl. De inloop is om 19:00-19:30.

Meer weten over dit bericht? Volg het dagelijkse Live Blog Politiek Plein, waar je alle (pers)berichten van alle politieke partijen terug kunt lezen.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 15:44

Het Wapen voorop in oranjestrijd tegen Verenigde Staten

Amstelveen - De Amstelveense cafés zijn weer klaar voor de volgende oranjewedstrijd op het WK in Qatar: Nederland versus de Verenigde Staten. In het kleinste 'stadion' van Amstelveen (Het Wapen in het Oude Dorp) hebben ze er in ieder geval vertrouwen in: stadiondirecteuren Theo Konijnenberg en Marcel Kunst houden de beker vast omhoog.

Evenementen & Activiteiten vandaag 09:00

AmstelveenZ lezersvoordeel: Amsterdam Light Festival met Lovers Canal Cruises

Amstelveen - De Amsterdamse grachten staan tussen 1 december 2022 en 22 januari 2023 weer in het teken van het betoverende Amsterdam Light Festival. Voor de wereldberoemde rederij Lovers Canal Cruises is het traditiegetrouw een van de hoogtepunten van het vaarseizoen. AmstelveenZ biedt lezers 25 procent korting op een klassieke rondvaart tijdens het adembenemende lichtspektakel in de hoofdstad.