Floor Gordon

'D66 is klaar met vrouwendag in Nederland'

Amstelveen - Bij de viering van Internationale Vrouwendag in Nederland op 8 maart moet de nadruk niet op de positie van vrouwen ten opzichte van mannen liggen, maar op het vieren van de kracht van vrouwen zelf. Dat stelt D66 Amstelveen. De partij meldt dat 'de tijd van de barricade, van de strijd voor gelijke rechten en van het bewijzen dat vrouwen alles kunnen voor veel vrouwen voorbij is'. 'We willen eigenlijk weer 'gewoon' vrouw kunnen zijn,' zegt lokaal partijleider Floor Gordon.   

'Steeds vaker hoor ik dat vrouwen geen ‘statement-feminisme’ meer willen op internationale vrouwendag in Nederland', meldt Gordon. Ze vindt onder andere dat vrouwen niet steeds maar moeten bewijzen dat ze 'supermoeders zijn met een carrière' en dat ze ook niet hoeven uit te leggen 'hoe ze werk met kinderen en het huishouden combineren'. 

Onnodige kloof

D66 stelt klaar te zijn met Vrouwendag in Nederland en wil daarover in gesprek met inwoners. Gordon stelt dat het vieren van Internationale vrouwendag momenteel voor sommigen bijdraagt tot een onnodige kloof met mannen: 'Daarom is ons statement: We zijn sterk. We zijn onafhankelijk. We weten wat we willen. En ook wat we niet willen, minstens zo belangrijk. Kunnen er dingen beter als het gaat om de positie van vrouwen? Absoluut! Daar sluiten we onze ogen niet voor.' 

Event: in gesprek op Internationale Vrouwendag 

Om de boodschap uit te dragen en in gesprek te gaan met Amstelveners houdt D66 Amstelveen op 8 maart een evenement in bibliotheek op het Stadsplein. Daarbij spreken naast Gordon ook D66 Tweede Kamerlid Hülya Kat aanwezig, evenals Marieke Visser, auteur van het boek ‘Mama is minister-president’. Dat boek wordt door D66 aan alle Amstelveense basisscholen aangeboden Aanmelden kan via info@d66amstelveen.nl. De inloop is om 19:00-19:30.

Meer weten over dit bericht? Volg het dagelijkse Live Blog Politiek Plein, waar je alle (pers)berichten van alle politieke partijen terug kunt lezen.


Meer nieuws

Politiek gisteren 15:51

Burgerbelangen Amstelveen (bbA) wil bestuurlijke vernieuwing

Amstelveen - De lokale politieke Burgerbelangen Amstelveen (bbA) is van mening dat bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen een onafhankelijke formateur moet worden aangesteld, om zo het beste brede college voor Amstelveen te vormen. Nu werden de onderhandelingen gevoerd door de twee grootste partijen (VVD en D66), in de personen van Herbert Raat en Floor Gordon.

Politiek gisteren 14:37

Dit zijn de komende vier jaar de wethouders in Amstelveen

Amstelveen - De gemeenteraad heeft woensdagavond vijf wethouders benoemd voor de bestuursperiode 2022-2026: Herbert Raat en Adam Elzakalai (VVD), Floor Gordon en Frank Berkhout (D66) en Marijn van Ballegooijen (PvdA) zitten - als alles goed gaat - de komende vier jaar in het pluche.

Algemeen gisteren 10:36

Amstelveen heeft weer nieuwe kinderburgemeester en kinderraad

Amstelveen - De 10-jarige Lode, leerling van De Triangel, wordt de nieuwe kinderburgemeester van Amstelveen. Lode werd gekozen uit een groep van 24 kinderen van verschillende basisscholen tijdens de jaarlijkse verkiezing voor kinderburgemeester.