D66-raadslid Veiligheid, Driss Aarabi

D66 pleit voor aanpak straatintimidatie

Amstelveen - D66 wil een gerichtere aanpak van straatintimidatie in Amstelveen. Met name na recente aanrandingsgevallen en geluiden van meisjes die zich onveilig voelen.

Gerichtere aanpak

De fractie stelt dat iedereen zich veilig moet voelen in Amstelveen. D66 roept het college van B&W daarom via een motie op om straatintimidatie in Amstelveen gerichter aan te pakken en daarbij de juiste maatschappelijke acties te gebruiken. Daarnaast is D66 benieuwd wat er al wordt gedaan om straatintimidatie tegen te gaan.

Veiligheidsplan

Andere gemeenten zoals Utrecht en Rotterdam hebben al een gericht actieplan om straatintimidatie aan te pakken. D66 wil dat ook Amstelveen hier gerichter op stuurt. Omdat straatintimidatie zo’n belangrijk thema is dat leeft binnen de gemeente pleit D66 ervoor dat het opgenomen wordt in het Integraal Veiligheidsplan Amstelveen.

Onveilig

In maart is in heempark De Braak in Amstelveen op klaarlichte dag een vrouw aangerand door een naakte man. In april gebeurde dat weer en is de dader uiteindelijk aangehouden. Het heeft heel wat vrouwen en meisje schrikt aangejaagd. Waarschuwingsberichten werden veelvuldig via Whatsapp gedeeld met het verzoek parken te mijden en vooral niet alleen door parken te lopen. 'Het mag niet zo zijn dat in Amstelveen meisje en vrouwen s ’avonds niet meer alleen de straat op kunnen of door een van onze mooie parken durven', aldus Driss Aarabi (D66). 'Steeds als wij op middelbare scholen komen vangen wij geluiden op dat meisjes zich onveilig voelen. Dit moet echt gerichter aangepakt worden, zodat iedereen zich hier veilig moet kunnen voelen.'

De motie is mede ingediend door de VVD en GroenLinks. 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 18:31

Sunday Floating Foodbar wordt unieke horecalocatie aan De Poel

Amstelveen - ‘Sunday Floating Foodbar’ zal de naam worden van het nieuwe horecaconcept op de locatie van het voormalige Poels’ Up aan de Noordelijke Poeloever in Amstelveen. Ondernemers Erwin van der Laan en Daan Kroone hopen eind juli de eerste gasten te kunnen ontvangen.

112 gisteren 10:26

Aanrijding tussen scooter en bestelbusje

Amstelveen - Op de kruising van de Oranjebaan met de Camera Obscuralaan is donderdagavond een scooter in aanrijding gekomen met een bestelbusje van een pakketbezorgdienst.