D66-raadslid Veiligheid, Driss Aarabi

D66 pleit voor aanpak straatintimidatie

Amstelveen - D66 wil een gerichtere aanpak van straatintimidatie in Amstelveen. Met name na recente aanrandingsgevallen en geluiden van meisjes die zich onveilig voelen.

Gerichtere aanpak

De fractie stelt dat iedereen zich veilig moet voelen in Amstelveen. D66 roept het college van B&W daarom via een motie op om straatintimidatie in Amstelveen gerichter aan te pakken en daarbij de juiste maatschappelijke acties te gebruiken. Daarnaast is D66 benieuwd wat er al wordt gedaan om straatintimidatie tegen te gaan.

Veiligheidsplan

Andere gemeenten zoals Utrecht en Rotterdam hebben al een gericht actieplan om straatintimidatie aan te pakken. D66 wil dat ook Amstelveen hier gerichter op stuurt. Omdat straatintimidatie zo’n belangrijk thema is dat leeft binnen de gemeente pleit D66 ervoor dat het opgenomen wordt in het Integraal Veiligheidsplan Amstelveen.

Onveilig

In maart is in heempark De Braak in Amstelveen op klaarlichte dag een vrouw aangerand door een naakte man. In april gebeurde dat weer en is de dader uiteindelijk aangehouden. Het heeft heel wat vrouwen en meisje schrikt aangejaagd. Waarschuwingsberichten werden veelvuldig via Whatsapp gedeeld met het verzoek parken te mijden en vooral niet alleen door parken te lopen. 'Het mag niet zo zijn dat in Amstelveen meisje en vrouwen s ’avonds niet meer alleen de straat op kunnen of door een van onze mooie parken durven', aldus Driss Aarabi (D66). 'Steeds als wij op middelbare scholen komen vangen wij geluiden op dat meisjes zich onveilig voelen. Dit moet echt gerichter aangepakt worden, zodat iedereen zich hier veilig moet kunnen voelen.'

De motie is mede ingediend door de VVD en GroenLinks. 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 12:32

Koninklijke onderscheiding Renske Peters stichting Beschermers Amstelland

Amstelveen - Op 4 juni ontving Renske Peters uit handen van burgemeester Tjapko Poppens een koninklijke onderscheiding tijdens de opening van de 15e Amstellanddag op Wester-Amstel. Renske Peters kreeg dit lintje vanwege haar jaarlange, onvermoeibare inzet voor de bescherming van de natuur in het Amstelland. 

Kunst & Cultuur gisteren 11:00

Kaartverkoop Schouwburg Amstelveen vliegend van start

Amstelveen - Het nieuwe theaterprogramma van Schouwburg Amstelveen valt in de smaak bij het publiek. Op zaterdag 3 juni ging de voorverkoop voor het nieuwe seizoen vliegend van start. Vooral voor cabaret was de belangstelling groot, maar ook de rest van de programmering valt in goede aarde; met bijna 20.000 verkochte kaarten op de eerste dag van de verkoop spreekt het theater van een heel mooie start van de voorverkoop.