Youssef Ben Idder (Beeld: D66)

D66 pleit voor bushokjes met zonnepanelen en groene daken in Amstelveen

Amstelveen - D66 Amstelveen wil dat het Collge van B en W gaat onderzoeken of er  mogelijkheden zijn tot het verduurzamen van Amstelveense bushokjes.

'In verschillende gemeenten zoals de gemeente Utrecht en Den Haag zijn er volgens D66 initiatieven om de bushokjes te verduurzamen, zoals het plaatsen van groen en zonnepanelen op de daken van bushokjes. Dat meldt de partij in een persbericht, waarin het aangeeft schriftelijke vragen te stellen aan het College van B en W.

Meer energie duurzaam opwekken

'Op het gebied van duurzaamheid heeft de gemeente Amstelveen verschillende doelstellingen geformuleerd. Van het totale energieverbruik in Amstelveen ligt het percentage duurzaam opgewekte energie rond de 4%. De duurzaam opgewekte energie moet dus substantieel omhoog', aldus D66.

Haagse bushokjes

D66 Amstelveen kijkt naar gemeente Den Haag waarbij op de daken van bushokjes zonnepanelen zijn geïnstalleerd: 'De elektriciteit die hierbij wordt opgewekt, wordt gebruikt voor de verlichting van het bushokje en de reclame. Uit onderzoek is gebleken, is dat zonnepanelen een hoger rendement hebben in combinatie met een groen dak. Door de lagere temperatuur op een groen dak neemt het rendement toe. Een bijkomend voordeel is dat vegetatie CO2 uit de lucht kan filteren en omzet in zuurstof.' 

'We zien in Amstelveen dat het openbaar vervoer steeds meer elektrische bussen laat rijden, “hoe mooi zou het zijn als ook de bushokjes zouden worden verduurzaamd”, aldus D66 gemeenteraadslid Youssef Ben Idder.

De bushokjes zijn niet in eigendom van de Gemeente Amstelveen maar van een exploitant, maar D66 vraagt zich of  de gemeente wellicht een bijdrage kan leveren om de bushokjes te verduurzamen 'om zo de duurzaamheid doelstellingen te kunnen behalen'. 


Meer nieuws

Gezondheid & welzijn vandaag 16:00

JobZ: Tzorg zoekt personeel

Amstelveen - Op zoek naar een baan in de buurt? Momenteel zijn diverse bedrijven in regio Amstelveen op zoek naar personeel, zoals bijvoorbeeld Tzorg. 

Evenementen & Activiteiten vandaag 10:06

Ontbijten tussen de Amstelveense wijnranken: 'Amstelveen in 24Hrs' in volle gang

Amstelveen - Het evenement 'Amstelveen in 24Hrs' waarbij vandaag kris-kras door de gemeente talloze activiteiten beleefd kunnen worden is in volle gang. Vanmorgen was het al vroeg een drukte van belang bij de Amstelveense wijngaard De Amsteltuin, waar inwoners konden genieten van een uniek champagne-ontbijt tussen de wijnranken.

Sport vandaag 10:00

Bart Muns: Topscorer in Amerika

Amstelveen - De 19-jarige Bart Muns verruilde zijn leven in Nederland voor een avontuur in Amerika. De Amstelvener koos voor een opleiding die hij kon combineren met zijn grote passie: voetbal!

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur gisteren 14:55

Volledig ondergescheten loopvlonder Ouderkerkerplas kan niet morgen weer open

Ouderkerkerk aan de Amstel - De sinds de coronamaatregelen afgesloten loopvlonder over de Ouderkerkerplas kan pas weer worden geopend na een grondige schoonmaakbeurt. De vlonder is in de afgelopen 1,5 jaar sterk vervuild geraakt door vogelpoep en is niet meer veilig voor wandelaars.