Youssef Ben Idder (Beeld: D66)

D66 pleit voor bushokjes met zonnepanelen en groene daken in Amstelveen

Amstelveen - D66 Amstelveen wil dat het Collge van B en W gaat onderzoeken of er  mogelijkheden zijn tot het verduurzamen van Amstelveense bushokjes.

'In verschillende gemeenten zoals de gemeente Utrecht en Den Haag zijn er volgens D66 initiatieven om de bushokjes te verduurzamen, zoals het plaatsen van groen en zonnepanelen op de daken van bushokjes. Dat meldt de partij in een persbericht, waarin het aangeeft schriftelijke vragen te stellen aan het College van B en W.

Meer energie duurzaam opwekken

'Op het gebied van duurzaamheid heeft de gemeente Amstelveen verschillende doelstellingen geformuleerd. Van het totale energieverbruik in Amstelveen ligt het percentage duurzaam opgewekte energie rond de 4%. De duurzaam opgewekte energie moet dus substantieel omhoog', aldus D66.

Haagse bushokjes

D66 Amstelveen kijkt naar gemeente Den Haag waarbij op de daken van bushokjes zonnepanelen zijn geïnstalleerd: 'De elektriciteit die hierbij wordt opgewekt, wordt gebruikt voor de verlichting van het bushokje en de reclame. Uit onderzoek is gebleken, is dat zonnepanelen een hoger rendement hebben in combinatie met een groen dak. Door de lagere temperatuur op een groen dak neemt het rendement toe. Een bijkomend voordeel is dat vegetatie CO2 uit de lucht kan filteren en omzet in zuurstof.' 

'We zien in Amstelveen dat het openbaar vervoer steeds meer elektrische bussen laat rijden, “hoe mooi zou het zijn als ook de bushokjes zouden worden verduurzaamd”, aldus D66 gemeenteraadslid Youssef Ben Idder.

De bushokjes zijn niet in eigendom van de Gemeente Amstelveen maar van een exploitant, maar D66 vraagt zich of  de gemeente wellicht een bijdrage kan leveren om de bushokjes te verduurzamen 'om zo de duurzaamheid doelstellingen te kunnen behalen'. 


Meer nieuws

Horeca vandaag 15:12

Einde verhaal voor legendarische Bells Club Amstelveen

Amstelveen - De legendarische Bells Club in Amstelveen gaat definitief zijn deuren sluiten. De (nacht-)club die de afgelopen jaren bekendheid genoot bij veel jongeren was in de jaren 70 en 80 de place to be voor veel Amstelveners, maar vooral ook in trek bij bekende Nederlanders en beroemdheden.

Sport vandaag 15:00

Drive-In Judolessen bij Judoschool Van Dulken: ‘Dit is echt geweldig’

Amstelveen – ‘Super! Na maanden thuiszitten zijn de kinderen enorm enthousiast en het is een prima coronaproof-concept, ook voor ouders.’ De reacties op het initiatief van Ewoud van Dulken van Judoschool Van Dulken om in de parkeergarage van de Schouwburg Drive-In Judolessen te geven zijn overweldigend.

Horeca vandaag 13:56

Terrasweer! Café Het Wapen geeft signaal af

Amstelveen - Café Het Wapen is één van de Amstelveense horecagelegenheden die vandaag een signaal afgeeft door in vol ornaat het terras buiten te zetten. 

Beauty & Mode vandaag 10:58

De Kapper neemt afscheid van filiaal Rijnstraat

Amstelveen/Amsterdam - De Kapper heeft afscheid genomen van het filiaal aan de Rijnstraat 18 in Amsterdam en gaat zich volledig richten op het filiaal aan de Stationsstraat in Amstelveen.