Harmen van der Steenhoven (l) en Maarten de Haan van D66.

D66 pleit voor inzet energiecoaches in Amstelveen

Amstelveen - D66 Amstelveen vindt dat Amstelveen 'energiecoaches' moet gaan inzetten, die wijkbewoners op vrijwillige basis gaan adviseren over energiegebruik, energiebesparing en energieopwekking.  

'Amstelveen heeft de ambitie om in 2040 fossielonafhankelijk te zijn. De inzet van energiecoaches kan hier een significante bijdrage aan leveren', stelt de partij in een perbericht.

'Een energiecoach is een onafhankelijke getrainde vrijwilliger, kent de wijk en adviseert over energiegebruik, energiebesparing en energieopwekking.   Minder energie gebruiken is bereikbaar voor iedereen, van klein (bv. tocht strips en ledlampen) tot groot (bv. HR++ glas en dakisolatie).'

D66 vervolgt: 'De transitie naar duurzame energiebronnen vereist vaak grotere investeringen zoals het instaleren van zonnepanelen of een warmtepomp, ook hier kan de energiecoach helpen met het wijzen op subsidie- en/of financieringsinstrumenten. Een energiecoach levert een maatwerk rapport en beantwoord al jouw vragen, zodat je een geïnformeerde keuze kan maken over de verduurzaming van jouw woning. Niet alleen voor particuliere huiseigenaren maar ook voor appartementen in een VVE of huurwoningen.'

D66 is al begonnen met het identificeren van vrijwilligers die interesse hebben om als energiecoach aan de slag te gaan. Is dit iets voor jou? Stuur dan een email naar m.de.haan@amstelveen.nl.     

Wat er allemaal komt kijken bij de verduurzaming van een woning?

D66 fractievoorzitter Harmen van der Steenhoven heeft recentelijk zijn nieuwe woning energieneutraal gemaakt en zijn ervaringen kan je hier lezen: https://amstelveen.d66.nl/2020/09/10/zomercolumn-7-verduurzamen-en-verbouwen-harmen-van-der-steenhoven/  Op bovenstaande foto staat Harmen samen met burgerraadslid Duurzaamheid, Maarten de Haan (r), naast de nieuwe warmtepomp van de recent gerenoveerde en verduurzaamde jaren ’30 woning van Harmen in Elsrijk.   


Meer nieuws

Corona Amstelveen gisteren 14:19

Na brief ook videoboodschap van burgemeester Amstelveen

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft, na een open brief aan alle Amstelveners eerder deze week, ook een videoboodschap uitgedaan aan inwoners, nu het aantal corona-besmettingen onder Amstelveners flink blijft toenemen.

Algemeen gisteren 10:35

Amstelveen start bomenkwekerij voor kinderen: de Kinderbomenbank

Amstelveen – Een kwekerij waar basisschoolkinderen onder begeleiding van de gemeente bijna 900 bomen gaan kweken, die over een aantal jaar elders in de stad worden aangeplant. Amstelveen beleefde gisteren een primeur met de start van de eerste Kinderbomenbank van Nederland.  

Corona Amstelveen 22 okt. 2020 16:37

57 Amstelveners afgelopen 24 uur positief getest op Covid19

Amstelveen - De afgelopen 24 uur zijn 57 Amstelveners positief getest op het Covid19-virus. Hoewel het aantal positief geteste Amstelveners aan de hoge kant blijft, was er in Amstelveen in tegenstelling tot landelijk geen sprake van een recordaantal dagbesmettingen.

Algemeen 22 okt. 2020 13:31

Overleg over educatieve invulling Amstelveense bunker

Amstelveen - Eind oktober gaat gemeente Amstelveen met het het Verzetsmuseum, de stichting Amstelveen Oranje, het CIDI, de Vereniging Historisch Amstelveen en het Museum zonder Muren in overleg over een educatieve invulling van de Amstelveense bunker aan de Wolfert van Borsselenweg.