Pixabay.com

D66 pleit voor meer buitenruimte voor Amstelveense sportscholen en fitnesscentra

Amstelveen – Gemeente Amstelveen moet de sportscholen en de fitnesscentra tegemoet gaan komen door diensten van deze centra buiten mogelijk te gaan maken. Daar pleit coalitiepartij D66 Amstelveen voor.

D66 heeft hierover inmiddels vragen gesteld aan het Amstelveens college van B en W en hoopt dat sportscholen en fitnesscentra snel buiten open kunnen gaan, daar waar het kan.

Buiten aan de gang
'Het zou mooi zijn om hiermee sportscholen en fitnesscentra in Amstelveen te helpen en dat daardoor Amstelveners weer kunnen gaan sporten. Lekker aan de gang buiten de sportschool. Fantastisch! Helemaal in de komende zomermaanden,' zegt D66-Burgerraadslid Paul van Roermund in een persbericht van de partij.

Partytent
De partij ziet ook mogelijkheden voor bijvoorbeeld sporten onder een partytent om zo mensen hun favoriete sport weer te kunnen laten uitoefenen. D66 vindt dat de gemeente Amstelveen een faciliterende rol kan spelen door zorg te dragen dat de reguliere gemeentelijke regelgeving  de uitvoering niet in de weg zit. 'Bestemmingsplannen en vergunningen moeten hiervoor niet een hindernisbaan worden. Vooral niet in tijden van corona’.

Corona-crisis
Sportscholen en fitnesscentra worden heel erg hard geraakt door de coronacrisis. Het kabinet heeft aangegeven dat sportscholen en fitnesscentra pas op 1 september dit jaar weer open mogen. Dat is voor veel van deze bedrijven niet haalbaar.

Corona-periode
Sinds kort is het weer toegestaan om buiten te sporten in groepen, als er maar 1,5 meter afstand wordt aangehouden. Juist in deze corona-periode is het ook van belang dat mensen blijven bewegen en sporten, maar ook dat sportschool ondernemers hun zaak weer kunnen openen.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 08:27

Amstelveen stelt 65.000 euro beschikbaar aan Urbanuskerk

Amstelveen – Gemeente Amstelveen heeft voor de restauratie van de monumentale Urbanuskerk in Bovenkerk eenmalig 65.000 euro beschikbaar gesteld: met het geld wordt in hoofdzaak nieuw voorzetglas voor de speciale glas-in-loodramen betaald en wordt de kerk bovendien fraai uitgelicht.

Politiek gisteren 16:43

Opluchting om gemeentelijke aanschaf 'HogeNood app'

Amstelveen – Met de door gemeente Amstelveen aangeschafte HogeNood app kunnen inwoners met hun smartphone tegenwoordig direct het dichtstbijzijnde opengestelde toegankelijke toilet in Amstelveen vinden. 

Algemeen gisteren 14:30

KWF haalt bijna 30.000 euro op in Amstelveen tijdens collecteweek

Amstelveen - Tijdens de collecteweek in Amstelveen is door vrijwilligers van het KWF maar liefst € 29.836,- opgehaald. 'We zijn iedereen in Amstelveen heel dankbaar voor hun gift', zegt Bas Gijsbers, secretaris van collecteteam Amstelveen.