Pixabay.com

D66 pleit voor meer buitenruimte voor Amstelveense sportscholen en fitnesscentra

Amstelveen – Gemeente Amstelveen moet de sportscholen en de fitnesscentra tegemoet gaan komen door diensten van deze centra buiten mogelijk te gaan maken. Daar pleit coalitiepartij D66 Amstelveen voor.

D66 heeft hierover inmiddels vragen gesteld aan het Amstelveens college van B en W en hoopt dat sportscholen en fitnesscentra snel buiten open kunnen gaan, daar waar het kan.

Buiten aan de gang
'Het zou mooi zijn om hiermee sportscholen en fitnesscentra in Amstelveen te helpen en dat daardoor Amstelveners weer kunnen gaan sporten. Lekker aan de gang buiten de sportschool. Fantastisch! Helemaal in de komende zomermaanden,' zegt D66-Burgerraadslid Paul van Roermund in een persbericht van de partij.

Partytent
De partij ziet ook mogelijkheden voor bijvoorbeeld sporten onder een partytent om zo mensen hun favoriete sport weer te kunnen laten uitoefenen. D66 vindt dat de gemeente Amstelveen een faciliterende rol kan spelen door zorg te dragen dat de reguliere gemeentelijke regelgeving  de uitvoering niet in de weg zit. 'Bestemmingsplannen en vergunningen moeten hiervoor niet een hindernisbaan worden. Vooral niet in tijden van corona’.

Corona-crisis
Sportscholen en fitnesscentra worden heel erg hard geraakt door de coronacrisis. Het kabinet heeft aangegeven dat sportscholen en fitnesscentra pas op 1 september dit jaar weer open mogen. Dat is voor veel van deze bedrijven niet haalbaar.

Corona-periode
Sinds kort is het weer toegestaan om buiten te sporten in groepen, als er maar 1,5 meter afstand wordt aangehouden. Juist in deze corona-periode is het ook van belang dat mensen blijven bewegen en sporten, maar ook dat sportschool ondernemers hun zaak weer kunnen openen.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.

Corona Amstelveen vandaag 14:33

Corona-virus vastgesteld bij leerkracht Amstelveense basisschool

Amstelveen - Op de Amstelveense basisschool 'School of Understanding' blijkt een leerkracht positief te hebben getest op corona. Alle leerlingen zijn per direct overgestapt op thuisonderwijs en teamleden die binnen anderhalve meter contact hebben gehad met de leerkracht zijn in quarantaine gegaan en getest.

Politiek vandaag 11:49

Burgerbelangen: te weinig ruimte op Amstelveense fietspaden

Amstelveen - De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) hoort vaak van inwoners dat er te weinig ruimte is op de fietspaden in Amstelveen. Soms ontstaan daardoor onveilige situaties. Sinds de corona-crisis zijn mensen meer gaan fietsen en ook steeds meer op elektrische fietsen. Daarom wil bbA dat het gemeentebestuur de fietspaden van Amstelveen aan een nieuwe beoordeling onderwerpt. 

Amstelveen van voorheen gisteren 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.