D66: 'Rijbewijzen en paspoorten voortaan opsturen'

AMSTELVEEN - Collegepartij D66 wil dat in Amstelveen aangevraagde  paspoorten of rijbewijzen in de nabije toekomst ook thuis kunnen worden bezorgd bij de aanvrager. De fractie zou graag, in navolging op andere gemeenten waar dit al mogelijk is, willen weten of dit in Amstelveen tot de mogelijkheden kan gaan behoren.


'Deze vorm van dienstverlening past in een tijd waarin steeds meer zaken online met de gemeente geregeld kunnen worden,' stelt de partij.  D66 vicefractievoorzitter Harmen van der Steenhoven: 'Voor mensen die geen halve dag vrij willen vragen voor het ophalen van een paspoort of rijbewijs is dit natuurlijk een geweldig alternatief. We zien dat er in andere gemeenten al heel enthousiast op wordt gereageerd.'


Tarief
In gemeenten waar het op dit moment al mogelijk is, wordt een tarief van €4,95 voor het bezorgen van  paspoorten of rijbewijzen, gevraagd. De fractie van D66 is wel van mening dat deze vorm van dienstverlening kostenneutraal zou moeten worden uitgevoerd. 'Sommige inwoners betalen liever de verzendkosten, dan de tijd en moeite die ze moeten steken in een bezoek aan het gemeentehuis,' aldus Van der Steenhoven. Het college van B&W heeft 6 weken om op het initiatief van D66 te reageren.


Op de foto
D66 vicefractievoorzitter Harmen van der Steenhoven


Meer nieuws

Algemeen gisteren 10:00

Kimberley Klaver: van actrice naar auteur

Amstelveen - De in Amstelveen geboren Kimberley Klaver (38) was lange tijd als actrice te zien in tv-series als SpangaS, Voetbalvrouwen en Vechtersvrouwen, had rollen in de Nederlandse films Verliefd op Ibiza en F*ck de Liefde 2 en was een tijd te horen als radio-dj bij Qmusic. Inmiddels is ze auteur: in 2022 kwam Zuid moeders breken niet uit, een boek dat in de Bestsellerlijst belandde. Vorige maand verscheen deel 2, Zuid moeders hebben geen geheimen. Ook dit boek werd direct een bestseller. 

Algemeen gisteren 08:21

Burgemeester en wethouder Economische Zaken op bedrijventour in Amstelveen

Amstelveen - Op 9 juli 2024 waren burgemeester Tjapko Poppens en wethouder Economische Zaken Adam Elzakalai weer op bedrijventour in Amstelveen. De tour ging dit keer langs twee bedrijven in de zakelijke dienstverlening: BDO Nederland aan de Krijgsman en het ABN AMRO Datacenter.

Kunst & Cultuur 12 jul. 2024 14:43

Tweede Kunstprijs van de Raad uitgereikt aan jong talent

Amstelveen - In Museum JAN is gisteravond voor de tweede keer de Amstelveense Kunstprijs van de Raad uitgereikt. De prijs is een initiatief van de gemeenteraad en geeft jong veelbelovend talent de kans zich te laten zien en verder te ontwikkelen. De winnende kunstenaar dit jaar is Inka Hilsenbek, eindexamenkandidaat van de Gerrit Rietveld Academie.

Algemeen 12 jul. 2024 13:25

College waarschuwt ouders brugklassers voor gevaar fatbikes

Amstelveen - Het college van burgemeester en wethouders stuurt deze week een brief aan de ouders/verzorgers van scholieren die na de zomervakantie voor het eerst naar een middelbare school in Amstelveen gaan. Zij waarschuwt hierin voor het gevaar van snelle e-bikes en fatbikes in het verkeer.

Algemeen 12 jul. 2024 11:53

Nieuwe theatermakers nemen De Landing Uilenstede over tijdens zomer

Amstelveen - Theaterbroedplaats De Landing is een artistieke huiskamer voor zowel nieuwe makers als gevestigde artiesten. In aanloop naar de verbouwing die deze zomer plaatsvindt, geeft De Landing de sleutels tijdelijk uit handen aan jonge theatermakers om hun nieuwe voorstelling een kickstart te kunnen geven.

Algemeen 12 jul. 2024 09:50

Gratis zwemmen met Amstelveenpas

Amstelveen - Houders van de Amstelveenpas kunnen ook deze zomervakantie weer gratis zwemmen bij zwembad De Meerkamp. “Vorig jaar was de actie een succes, het is fijn dat we het dit jaar opnieuw kunnen aanbieden”, zegt wethouder Marijn van Ballegooijen.