De locatie van de beoogde nieuwe woontoren

D66 staat pal achter plannen voor nieuwe woontoren aan Ouderkerkerlaan 150

Amstelveen - Het bouwplan voor een nieuwe hoge woontoren aan de Ouderkerkerlaan 150, op de plek van het Esso-tankstation en de voormalige autogarage, wordt zeker niet door iedereen goed ontvangen, maar D66 Amstelveen geeft in een persbericht aan vol achter de plannen te staan: de partij claimt dat er grotendeels betaalbare woningen in komen en dat de toren straks voorziet in de woonbehoefte van vele woningzoekenden.

‘Omdat we niet willen bouwen in onze polders of op trapveldjes, is transformatie van al bebouwde locaties onze enige optie. Met laagbouw is het dan moeilijker om betaalbare woningen te realiseren. Er kunnen minder woningen worden gebouwd op één plek, en deze woningen nemen relatief gezien meer ruimte in. Daardoor worden ze duurder. We zijn blij dat op deze plek betaalbare woningen kunnen worden gerealiseerd, die zijn hard nodig in Amstelveen,’ legt D66-raadslid Tawros Aslanjan de keuze uit (zie persbericht D66 hier).

Individueel of algemeen belang

D66 geeft aan te begrijpen dat hoogbouw vaak erg gevoelig ligt en zegt ook de zorgen & bezwaren van omwonenden te begrijpen: ‘Dat vergt altijd een zorgvuldige weging tussen het individuele en het algemeen belang. Maar zonder woningbouw verandert juist het karakter van onze stad. Want als starters, ouderen of studenten hier geen woning kunnen vinden, raken we de mix aan inwoners kwijt die Amstelveen juist tot zo’n mooie, levendige stad maakt.'

Alleen op goed gekozen locaties

D66 noemt hoogbouw ‘absoluut geen doel op zich’, maar op goed gekozen locaties biedt het volgens de partij kansen om de wooncrisis te lijf te gaan. Het plan voor de Ouderkerkerlaan voorziet volgens de democraten in de bouw van circa 130 gestapelde woningen, waarvan tenminste 75 procent in het middeldure segment. Minimaal 55 procent bestaat uit koopwoningen. Daarmee voldoet het plan volledig aan de Woonagenda 2020-2023’, aldus D66. Volgens de partij denkt de ontwikkelaar van de Ouderkerkerlaan 150 aan woningen voor starters, jonge gezinnen en empty nesters.


Meer nieuws

112 gisteren 18:26

Bestuurder bestelbus in aanrijding met jongetje op fiets

Amstelveen - In Westwijk is dinsdagavond een bestuurder van een bestelbus (pakketdienst) in aanrijding gekomen met een jongetje op een fiets. Het ongeval vond plaats op de kruising van de Guldenroedelaan en de Burgemeester Wiegelweg.

Algemeen gisteren 11:18

Amstelveen tussen grootste stijgers toeristenbelasting: bijna 50%+

Amstelveen - Toeristen die overnachten in een hotel, betalen dit jaar in Amstelveen € 4,45 toeristenbelasting per nacht. Amstelveen verhoogde deze vorm van belasting met bijna 50 procent en behoort daarmee tot de grootste stijgers van de provincie en het land.

112 gisteren 09:02

Chaos rond rotonde Sportlaan-Beneluxbaan na ongeval tussen auto en fatbike

Amstelveen - Een flinke chaos rond de rotonde van de Beneluxbaan/Sportlaan vanmorgen. Een automobilist kwam op de rotonde in aanrijding met de bestuurder van een fatbike, waarna diverse automobilisten die plaats poogden te maken voor de ambulance zich vastreden in de zachte berm.

Verkeer & Vervoer gisteren 08:48

196 hardrijders op de bon aan Sportlaan in Amstelveen

Amstelveen - Aan de Sportlaan in Amstelveen zijn gisteren (maandag 26 februari 2024) 196 weggebruikers betrapt op te hard rijden. Op de Sportlaan, waar veel scholen liggen en het vaak druk is, is 50 kilometer per uur toegestaan,