De locatie van de beoogde nieuwe woontoren

D66 staat pal achter plannen voor nieuwe woontoren aan Ouderkerkerlaan 150

Amstelveen - Het bouwplan voor een nieuwe hoge woontoren aan de Ouderkerkerlaan 150, op de plek van het Esso-tankstation en de voormalige autogarage, wordt zeker niet door iedereen goed ontvangen, maar D66 Amstelveen geeft in een persbericht aan vol achter de plannen te staan: de partij claimt dat er grotendeels betaalbare woningen in komen en dat de toren straks voorziet in de woonbehoefte van vele woningzoekenden.

‘Omdat we niet willen bouwen in onze polders of op trapveldjes, is transformatie van al bebouwde locaties onze enige optie. Met laagbouw is het dan moeilijker om betaalbare woningen te realiseren. Er kunnen minder woningen worden gebouwd op één plek, en deze woningen nemen relatief gezien meer ruimte in. Daardoor worden ze duurder. We zijn blij dat op deze plek betaalbare woningen kunnen worden gerealiseerd, die zijn hard nodig in Amstelveen,’ legt D66-raadslid Tawros Aslanjan de keuze uit (zie persbericht D66 hier).

Individueel of algemeen belang

D66 geeft aan te begrijpen dat hoogbouw vaak erg gevoelig ligt en zegt ook de zorgen & bezwaren van omwonenden te begrijpen: ‘Dat vergt altijd een zorgvuldige weging tussen het individuele en het algemeen belang. Maar zonder woningbouw verandert juist het karakter van onze stad. Want als starters, ouderen of studenten hier geen woning kunnen vinden, raken we de mix aan inwoners kwijt die Amstelveen juist tot zo’n mooie, levendige stad maakt.'

Alleen op goed gekozen locaties

D66 noemt hoogbouw ‘absoluut geen doel op zich’, maar op goed gekozen locaties biedt het volgens de partij kansen om de wooncrisis te lijf te gaan. Het plan voor de Ouderkerkerlaan voorziet volgens de democraten in de bouw van circa 130 gestapelde woningen, waarvan tenminste 75 procent in het middeldure segment. Minimaal 55 procent bestaat uit koopwoningen. Daarmee voldoet het plan volledig aan de Woonagenda 2020-2023’, aldus D66. Volgens de partij denkt de ontwikkelaar van de Ouderkerkerlaan 150 aan woningen voor starters, jonge gezinnen en empty nesters.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen gisteren 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport gisteren 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen 24 apr. 2024 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.