De locatie van de beoogde nieuwe woontoren

D66 staat pal achter plannen voor nieuwe woontoren aan Ouderkerkerlaan 150

Amstelveen - Het bouwplan voor een nieuwe hoge woontoren aan de Ouderkerkerlaan 150, op de plek van het Esso-tankstation en de voormalige autogarage, wordt zeker niet door iedereen goed ontvangen, maar D66 Amstelveen geeft in een persbericht aan vol achter de plannen te staan: de partij claimt dat er grotendeels betaalbare woningen in komen en dat de toren straks voorziet in de woonbehoefte van vele woningzoekenden.

‘Omdat we niet willen bouwen in onze polders of op trapveldjes, is transformatie van al bebouwde locaties onze enige optie. Met laagbouw is het dan moeilijker om betaalbare woningen te realiseren. Er kunnen minder woningen worden gebouwd op één plek, en deze woningen nemen relatief gezien meer ruimte in. Daardoor worden ze duurder. We zijn blij dat op deze plek betaalbare woningen kunnen worden gerealiseerd, die zijn hard nodig in Amstelveen,’ legt D66-raadslid Tawros Aslanjan de keuze uit (zie persbericht D66 hier).

Individueel of algemeen belang

D66 geeft aan te begrijpen dat hoogbouw vaak erg gevoelig ligt en zegt ook de zorgen & bezwaren van omwonenden te begrijpen: ‘Dat vergt altijd een zorgvuldige weging tussen het individuele en het algemeen belang. Maar zonder woningbouw verandert juist het karakter van onze stad. Want als starters, ouderen of studenten hier geen woning kunnen vinden, raken we de mix aan inwoners kwijt die Amstelveen juist tot zo’n mooie, levendige stad maakt.'

Alleen op goed gekozen locaties

D66 noemt hoogbouw ‘absoluut geen doel op zich’, maar op goed gekozen locaties biedt het volgens de partij kansen om de wooncrisis te lijf te gaan. Het plan voor de Ouderkerkerlaan voorziet volgens de democraten in de bouw van circa 130 gestapelde woningen, waarvan tenminste 75 procent in het middeldure segment. Minimaal 55 procent bestaat uit koopwoningen. Daarmee voldoet het plan volledig aan de Woonagenda 2020-2023’, aldus D66. Volgens de partij denkt de ontwikkelaar van de Ouderkerkerlaan 150 aan woningen voor starters, jonge gezinnen en empty nesters.


Meer nieuws

Politiek gisteren 15:51

Burgerbelangen Amstelveen (bbA) wil bestuurlijke vernieuwing

Amstelveen - De lokale politieke Burgerbelangen Amstelveen (bbA) is van mening dat bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen een onafhankelijke formateur moet worden aangesteld, om zo het beste brede college voor Amstelveen te vormen. Nu werden de onderhandelingen gevoerd door de twee grootste partijen (VVD en D66), in de personen van Herbert Raat en Floor Gordon.

Politiek gisteren 14:37

Dit zijn de komende vier jaar de wethouders in Amstelveen

Amstelveen - De gemeenteraad heeft woensdagavond vijf wethouders benoemd voor de bestuursperiode 2022-2026: Herbert Raat en Adam Elzakalai (VVD), Floor Gordon en Frank Berkhout (D66) en Marijn van Ballegooijen (PvdA) zitten - als alles goed gaat - de komende vier jaar in het pluche.

Algemeen gisteren 10:36

Amstelveen heeft weer nieuwe kinderburgemeester en kinderraad

Amstelveen - De 10-jarige Lode, leerling van De Triangel, wordt de nieuwe kinderburgemeester van Amstelveen. Lode werd gekozen uit een groep van 24 kinderen van verschillende basisscholen tijdens de jaarlijkse verkiezing voor kinderburgemeester.