De locatie van de beoogde nieuwe woontoren

D66 staat pal achter plannen voor nieuwe woontoren aan Ouderkerkerlaan 150

Amstelveen - Het bouwplan voor een nieuwe hoge woontoren aan de Ouderkerkerlaan 150, op de plek van het Esso-tankstation en de voormalige autogarage, wordt zeker niet door iedereen goed ontvangen, maar D66 Amstelveen geeft in een persbericht aan vol achter de plannen te staan: de partij claimt dat er grotendeels betaalbare woningen in komen en dat de toren straks voorziet in de woonbehoefte van vele woningzoekenden.

‘Omdat we niet willen bouwen in onze polders of op trapveldjes, is transformatie van al bebouwde locaties onze enige optie. Met laagbouw is het dan moeilijker om betaalbare woningen te realiseren. Er kunnen minder woningen worden gebouwd op één plek, en deze woningen nemen relatief gezien meer ruimte in. Daardoor worden ze duurder. We zijn blij dat op deze plek betaalbare woningen kunnen worden gerealiseerd, die zijn hard nodig in Amstelveen,’ legt D66-raadslid Tawros Aslanjan de keuze uit (zie persbericht D66 hier).

Individueel of algemeen belang

D66 geeft aan te begrijpen dat hoogbouw vaak erg gevoelig ligt en zegt ook de zorgen & bezwaren van omwonenden te begrijpen: ‘Dat vergt altijd een zorgvuldige weging tussen het individuele en het algemeen belang. Maar zonder woningbouw verandert juist het karakter van onze stad. Want als starters, ouderen of studenten hier geen woning kunnen vinden, raken we de mix aan inwoners kwijt die Amstelveen juist tot zo’n mooie, levendige stad maakt.'

Alleen op goed gekozen locaties

D66 noemt hoogbouw ‘absoluut geen doel op zich’, maar op goed gekozen locaties biedt het volgens de partij kansen om de wooncrisis te lijf te gaan. Het plan voor de Ouderkerkerlaan voorziet volgens de democraten in de bouw van circa 130 gestapelde woningen, waarvan tenminste 75 procent in het middeldure segment. Minimaal 55 procent bestaat uit koopwoningen. Daarmee voldoet het plan volledig aan de Woonagenda 2020-2023’, aldus D66. Volgens de partij denkt de ontwikkelaar van de Ouderkerkerlaan 150 aan woningen voor starters, jonge gezinnen en empty nesters.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 15:44

Het Wapen voorop in oranjestrijd tegen Verenigde Staten

Amstelveen - De Amstelveense cafés zijn weer klaar voor de volgende oranjewedstrijd op het WK in Qatar: Nederland versus de Verenigde Staten. In het kleinste 'stadion' van Amstelveen (Het Wapen in het Oude Dorp) hebben ze er in ieder geval vertrouwen in: stadiondirecteuren Theo Konijnenberg en Marcel Kunst houden de beker vast omhoog.

Evenementen & Activiteiten vandaag 09:00

AmstelveenZ lezersvoordeel: Amsterdam Light Festival met Lovers Canal Cruises

Amstelveen - De Amsterdamse grachten staan tussen 1 december 2022 en 22 januari 2023 weer in het teken van het betoverende Amsterdam Light Festival. Voor de wereldberoemde rederij Lovers Canal Cruises is het traditiegetrouw een van de hoogtepunten van het vaarseizoen. AmstelveenZ biedt lezers 25 procent korting op een klassieke rondvaart tijdens het adembenemende lichtspektakel in de hoofdstad.