Tawros Aslanjan en Driss Aarabi bij sportpark Escapade

D66 verrast en verbaasd over aankondiging HealthCity voor nieuwbouwplannen

Amstelveen - D66 Amstelveen is verrast en verbaasd over de vorige week door HealthCity gepresenteerde bouwplannen op sportpark Escapade, terwijl de politiek van niets weet. De partij stelt dat het plan allerminst in kannen en kruiken is, dat er nog geen participatie heeft plaatsgevonden en dat mensen op het verkeerde been kunnen zijn gezet door de berichtgeving via HealthCity. D66 laat weten een dergelijke ontwikkeling pal naast het bestaande sportcentrum als niet wenselijk te zien.

Het fitnessbedrijf liet vorige week in een persbericht weten plannen te hebben voor een nieuw sportcomplex op Sportpark Escapade, pal naast het huidige sportcomplex van HealthCity waar het fitnessbedrijf per 18 juni vertrekt.

D66 laat nu in een persbericht weten dat het door Health City gepresenteerde plan allerminst in kannen en kruiken is en er ook nog nooit paticipatie heeft plaatsgevonden. 'Het lijkt ons, met het oog op leegstand in Amstelveen, niet wenselijk om een nieuw sportcentrum te bouwen naast een bestaand sportcentrum,' aldus D66-raadslid Tawros Aslanjan.

Niet wenselijk

'In het persbericht stelt HealthCity in gesprek te zijn met diverse overheden,' zegt Aslanjan. 'De afgelopen tien jaar heb ik echter nooit iets over het plan vernomen. Ik wil daarom graag van het college weten of er inderdaad gesprekken hebben plaatsgevonden over dit plan. Het lijkt ons als D66 niet wenselijk dat er een nieuw complex gebouwd wordt naast een bestaand sportgebouw. Bovendien moet het parkeerterrein beschikbaar zijn voor bezoekers en leden van de verschillende verenigingen en huidig sportcentrum die aan de Escapade gehuisvest zijn.'

Parkeerterrein

'HealthCity wil het nieuwe complex realiseren op het parkeerterrein, dat HealthCity in eigendom heeft. Het huidige pand waarin HealthCity reeds tien jaar is gevestigd is niet in eigendom, maar wordt gehuurd. Het pand voldoet volgens HealthCity niet meer aan de eisen van deze tijd. Daarom heeft men volgens het persbericht de huur per 18 juni dit jaar opgezegd.'

D66-raadslid en woordvoerder sport namens de democraten, Driss Aarabi vult aan: 'De parkeerdruk is door de aanwezigheid van meerdere sportverenigingen aan de Escapade op gezette tijden vrij hoog. Dan kan het niet zo zijn dat parkeerplaatsen moeten wijken voor een nieuw sportcomplex naast het huidige sportcomplex van HealthCity met hetzelfde aanbod.'

Mensen op verkeerde been gezet

De communicatie van HealthCity laat te wensen over, vindt D66. 'Er worden allerlei artist impressions tentoongesteld in het huidige pand. Daarmee kan de suggestie worden gewekt dat alles al in kannen en kruiken is, dat het plan al is goedgekeurd. Dat is echter niet het geval. Bij het opstellen van het plan heeft bovendien geen enkele participatie plaatsgevonden. We betreuren daarom deze manier van communicatie, die bezoekers, leden, potentiële nieuwe exploitanten van het bestaande sportcentrum en omwonenden op het verkeerde been kan zetten.'

Vragen aan college B en W 

D66 vraagt het College van B en W (zie hier schriftelijke vragen) niet alleen hoe het tegenover de door HealthCity gepresenteerde plannen staat en of deze überhaupt bekend zijn, maar ook om in gesprek te gaan met de eigenaar van het huidige sportcentrum aan de Escapade  om te onderzoeken hoe het bestaande sportcomplex herontwikkeld kan worden om te voldoen aan de norm van deze tijd ook op het gebied van duurzaamheid.


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 21:10

Amstelveen van voorheen (408)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 408 een oude ansichtkaart van het Nicolaas Tulp Ziekenhuis (thans Ziekenhuis Amstelland).

Algemeen gisteren 16:55

Sponsorloop Maurits (17) voor Hersenstichting groot succes

Amstelveen, 24 juni 2024 – De door de Amstelveense student Maurits (17) georganiseerde sponsorloop is afgelopen vrijdag een groot succes geworden. Het oorspronkelijke streefbedrag van € 1.800,00 werd ruimschoots overschreden, met een uiteindelijke opbrengst van maar liefst € 6.705,00. Deze opbrengst komt ten goede aan de Hersenstichting, een organisatie die zich inzet voor mensen met hersenaandoeningen.

Algemeen gisteren 09:00

HV Myra en Toplenzen slaan handen ineen: goed zicht de sleutel tot hockeysucces

Amstelveen - Hockeyvereniging Myra en Toplenzen, de internetwinkel van Groenhof Optiek, hebben afgelopen week na drie jaar hun sponsordeal verlengd. Een match made in heaven; goed zicht is immers de sleutel tot hockeysucces. In de snelle wereld van hockey is een scherp zicht niet alleen een voordeel, maar vooral een noodzaak. Met het slogan ‘goed gezien’ is voor Toplenzen het sponsoren van HV Myra een logische keuze.

112 22 jun. 2024 20:36

Politie treft gestolen scooter aan in winkelwagentje

Amstelveen - Vanmiddag omstreeks 17.00 uur is op de Melkweg in Amstelveen een gestolen scooter aangetroffen. Een man zou met een Albert Heijn-karretje met daarin de scooter gelopen hebben en is er vandoor gegaan toen een omstander de politie belde. 

Algemeen 22 jun. 2024 08:00

In één oogopslag alle preventieve jeugdhulp

Amstelveen - Woensdagavond 19 juni overhandigden wethouders Jeugd Frank Berkhout (Amstelveen) en Bart Kabout (Aalsmeer) een folder met al het aanbod van preventieve jeugdhulp aan de Huisartsen Coöperatie Amstelland. Ouders, jongeren, huisartsen, scholen en hulpverleners zien in het overzicht welke laagdrempelige en vaak gratis hulp er in de gemeenten beschikbaar is.

Algemeen 22 jun. 2024 07:27

D66 wil bijsturing op groenambities Amstelveen

Amstelveen - Ruimte is schaars in Amstelveen en er moeten vaak keuzes worden gemaakt tussen zaken zoals woningen, wegen en groen. D66 wil dat groen niet een restpost wordt omdat het ondergeschikt is aan andere ruimtelijke prioriteiten.