Tawros Aslanjan en Driss Aarabi bij sportpark Escapade

D66 verrast en verbaasd over aankondiging HealthCity voor nieuwbouwplannen

Amstelveen - D66 Amstelveen is verrast en verbaasd over de vorige week door HealthCity gepresenteerde bouwplannen op sportpark Escapade, terwijl de politiek van niets weet. De partij stelt dat het plan allerminst in kannen en kruiken is, dat er nog geen participatie heeft plaatsgevonden en dat mensen op het verkeerde been kunnen zijn gezet door de berichtgeving via HealthCity. D66 laat weten een dergelijke ontwikkeling pal naast het bestaande sportcentrum als niet wenselijk te zien.

Het fitnessbedrijf liet vorige week in een persbericht weten plannen te hebben voor een nieuw sportcomplex op Sportpark Escapade, pal naast het huidige sportcomplex van HealthCity waar het fitnessbedrijf per 18 juni vertrekt.

D66 laat nu in een persbericht weten dat het door Health City gepresenteerde plan allerminst in kannen en kruiken is en er ook nog nooit paticipatie heeft plaatsgevonden. 'Het lijkt ons, met het oog op leegstand in Amstelveen, niet wenselijk om een nieuw sportcentrum te bouwen naast een bestaand sportcentrum,' aldus D66-raadslid Tawros Aslanjan.

Niet wenselijk

'In het persbericht stelt HealthCity in gesprek te zijn met diverse overheden,' zegt Aslanjan. 'De afgelopen tien jaar heb ik echter nooit iets over het plan vernomen. Ik wil daarom graag van het college weten of er inderdaad gesprekken hebben plaatsgevonden over dit plan. Het lijkt ons als D66 niet wenselijk dat er een nieuw complex gebouwd wordt naast een bestaand sportgebouw. Bovendien moet het parkeerterrein beschikbaar zijn voor bezoekers en leden van de verschillende verenigingen en huidig sportcentrum die aan de Escapade gehuisvest zijn.'

Parkeerterrein

'HealthCity wil het nieuwe complex realiseren op het parkeerterrein, dat HealthCity in eigendom heeft. Het huidige pand waarin HealthCity reeds tien jaar is gevestigd is niet in eigendom, maar wordt gehuurd. Het pand voldoet volgens HealthCity niet meer aan de eisen van deze tijd. Daarom heeft men volgens het persbericht de huur per 18 juni dit jaar opgezegd.'

D66-raadslid en woordvoerder sport namens de democraten, Driss Aarabi vult aan: 'De parkeerdruk is door de aanwezigheid van meerdere sportverenigingen aan de Escapade op gezette tijden vrij hoog. Dan kan het niet zo zijn dat parkeerplaatsen moeten wijken voor een nieuw sportcomplex naast het huidige sportcomplex van HealthCity met hetzelfde aanbod.'

Mensen op verkeerde been gezet

De communicatie van HealthCity laat te wensen over, vindt D66. 'Er worden allerlei artist impressions tentoongesteld in het huidige pand. Daarmee kan de suggestie worden gewekt dat alles al in kannen en kruiken is, dat het plan al is goedgekeurd. Dat is echter niet het geval. Bij het opstellen van het plan heeft bovendien geen enkele participatie plaatsgevonden. We betreuren daarom deze manier van communicatie, die bezoekers, leden, potentiële nieuwe exploitanten van het bestaande sportcentrum en omwonenden op het verkeerde been kan zetten.'

Vragen aan college B en W 

D66 vraagt het College van B en W (zie hier schriftelijke vragen) niet alleen hoe het tegenover de door HealthCity gepresenteerde plannen staat en of deze überhaupt bekend zijn, maar ook om in gesprek te gaan met de eigenaar van het huidige sportcentrum aan de Escapade  om te onderzoeken hoe het bestaande sportcomplex herontwikkeld kan worden om te voldoen aan de norm van deze tijd ook op het gebied van duurzaamheid.


Meer nieuws

Wonen vandaag 14:35

Deur weer op kier voor woningbouw Kronenburg; Amstelveen om tafel met minister

Amstelveen - De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (Hugo de Jonge) heeft gemeente Amstelveen uitgenodigd om opnieuw om tafel te gaan om alsnog mogelijkheden voor de bouw van woningen in de wijk Kronenburg te bespreken. Amstelveen heeft de uitnodiging geaccepteerd. Beide partijen hopen dat de impasse die rond de grotendeels leegstaande en verouderde kantorenwijk - gelegen onder de aanvliegroute van Schiphol - is ontstaan kan worden doorbroken, maar de partijen liggen nog wel behoorlijk ver uiteen.

112 gisteren 19:44

Steekpartij aan Orion in Middenhoven

Amstelveen - Aan Orion in de wijk In Middenhoven in Amstelveen Zuid heeft maandagavond omstreek half 8 een steekpartij plaatsgevonden.  

Wonen gisteren 14:38

Scholen en zorginstellingen Amstelveen zien geen ruimte voor dienstwoningen op eigen terrein

Amstelveen - Zowel scholen als zorginstellingen in Amstelveen zien - door gebrek aan ruimte en financiële middelen - geen mogelijkheden om dienstwoningen voor personeel te realiseren op eigen terrein. De gemeenteraad had het College van B en W gevraagd die mogelijkheid te onderzoeken, omdat personeel moeilijk betaalbare huisvesting kan vinden en daardoor meer dan eens uit de gemeente vertrekt om elders dichtbij huis te kunnen werken.

Sport gisteren 13:46

Najaarseditie 11 Parkentocht van start

Amstelveen - AmstelveenSport organiseert ook dit najaar de 11 Parkentocht. Van 3 oktober tot en met 7 november kun je elke dinsdag- en vrijdagochtend om 10.00 uur starten met wandelingen vanaf 11 verschillende plekken in Amstelveen. Samen met andere wandelaars en professionele begeleiding kun je op een laagdrempelige en gezellige manier aan je vitaliteit werken.