Tawros Aslanjan en Driss Aarabi bij sportpark Escapade

D66 verrast en verbaasd over aankondiging HealthCity voor nieuwbouwplannen

Amstelveen - D66 Amstelveen is verrast en verbaasd over de vorige week door HealthCity gepresenteerde bouwplannen op sportpark Escapade, terwijl de politiek van niets weet. De partij stelt dat het plan allerminst in kannen en kruiken is, dat er nog geen participatie heeft plaatsgevonden en dat mensen op het verkeerde been kunnen zijn gezet door de berichtgeving via HealthCity. D66 laat weten een dergelijke ontwikkeling pal naast het bestaande sportcentrum als niet wenselijk te zien.

Het fitnessbedrijf liet vorige week in een persbericht weten plannen te hebben voor een nieuw sportcomplex op Sportpark Escapade, pal naast het huidige sportcomplex van HealthCity waar het fitnessbedrijf per 18 juni vertrekt.

D66 laat nu in een persbericht weten dat het door Health City gepresenteerde plan allerminst in kannen en kruiken is en er ook nog nooit paticipatie heeft plaatsgevonden. 'Het lijkt ons, met het oog op leegstand in Amstelveen, niet wenselijk om een nieuw sportcentrum te bouwen naast een bestaand sportcentrum,' aldus D66-raadslid Tawros Aslanjan.

Niet wenselijk

'In het persbericht stelt HealthCity in gesprek te zijn met diverse overheden,' zegt Aslanjan. 'De afgelopen tien jaar heb ik echter nooit iets over het plan vernomen. Ik wil daarom graag van het college weten of er inderdaad gesprekken hebben plaatsgevonden over dit plan. Het lijkt ons als D66 niet wenselijk dat er een nieuw complex gebouwd wordt naast een bestaand sportgebouw. Bovendien moet het parkeerterrein beschikbaar zijn voor bezoekers en leden van de verschillende verenigingen en huidig sportcentrum die aan de Escapade gehuisvest zijn.'

Parkeerterrein

'HealthCity wil het nieuwe complex realiseren op het parkeerterrein, dat HealthCity in eigendom heeft. Het huidige pand waarin HealthCity reeds tien jaar is gevestigd is niet in eigendom, maar wordt gehuurd. Het pand voldoet volgens HealthCity niet meer aan de eisen van deze tijd. Daarom heeft men volgens het persbericht de huur per 18 juni dit jaar opgezegd.'

D66-raadslid en woordvoerder sport namens de democraten, Driss Aarabi vult aan: 'De parkeerdruk is door de aanwezigheid van meerdere sportverenigingen aan de Escapade op gezette tijden vrij hoog. Dan kan het niet zo zijn dat parkeerplaatsen moeten wijken voor een nieuw sportcomplex naast het huidige sportcomplex van HealthCity met hetzelfde aanbod.'

Mensen op verkeerde been gezet

De communicatie van HealthCity laat te wensen over, vindt D66. 'Er worden allerlei artist impressions tentoongesteld in het huidige pand. Daarmee kan de suggestie worden gewekt dat alles al in kannen en kruiken is, dat het plan al is goedgekeurd. Dat is echter niet het geval. Bij het opstellen van het plan heeft bovendien geen enkele participatie plaatsgevonden. We betreuren daarom deze manier van communicatie, die bezoekers, leden, potentiële nieuwe exploitanten van het bestaande sportcentrum en omwonenden op het verkeerde been kan zetten.'

Vragen aan college B en W 

D66 vraagt het College van B en W (zie hier schriftelijke vragen) niet alleen hoe het tegenover de door HealthCity gepresenteerde plannen staat en of deze überhaupt bekend zijn, maar ook om in gesprek te gaan met de eigenaar van het huidige sportcentrum aan de Escapade  om te onderzoeken hoe het bestaande sportcomplex herontwikkeld kan worden om te voldoen aan de norm van deze tijd ook op het gebied van duurzaamheid.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 15:55

Kinderen t/m 12 jaar opgelet: maak met jouw Amstelveense natuurfoto kans op een Canon Zoemini 2-printer

Amstelveen – De fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen van Canon en Visit Amstelveen duurt nog tot en met komende zondag 21 april 2024. De wedstrijd kent ook een speciale kids-categorie (t/m 12 jaar). De  jonge fotograaf die de mooiste foto maakt wordt beloond met een een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat, waarmee foto’s direct vanaf een smartphone geprint kunnen worden.  

Algemeen gisteren 14:38

Fietsendieven sloegen vorig jaar bijna 500 keer toe in Amstelveen

Amstelveen - Fietsendieven hebben vorig jaar flink huisgehouden in Amstelveen. In een jaar tijd werden bijna 500 aangiftes gedaan van fietsdiefstal. Het werkelijke aantal diefstallen ligt vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen aangifte doet. 

Algemeen 17 apr. 2024 15:34

Meer dan helft dodelijke verkeersslachtoffers in Noord-Holland (87) reed op de fiets

Amstelveen - In de provincie Noord-Holland waren in 2023 87 dodelijke verkeersslachtoffers te betreuren. Meer dan de helft van de verkeersslachtoffers in de provincie reed op de fiets. De provincie wil het aantal slachtoffers terugdringen door zich op basis van data te richten op locaties en doelgroepen waar het risico op een ongeval met letsel het grootst is.

Algemeen 17 apr. 2024 11:28

Koningsnacht en Koningsdag 2024 Amstelveen: alles wat je moet weten

Amstelveen - Op 26 april Koningsnacht en 27 april Koningsdag bruist het weer als vanouds in Amstelveen, met een gezellige mix van vrijmarkten en festiviteiten. In veel wijken in de stad worden activiteiten en vrijmarkten georganiseerd. 

Algemeen 17 apr. 2024 10:39

Politie met Mobiel Media Lab & Veiligheidskraam naar Stadsplein Amstelveen

Amstelveen – Politie en gemeente geven op vrijdag 19 april en zaterdag 20 april 2024 op het Stadsplein voorlichting over veiligheid. Vrijdag kunnen inwoners terecht bij een informatiekraam op de weekmarkt en zaterdag komt het Mobiel Media Lab van de politie naar het Stadsplein.