D66 woordvoerder economische zaken Tawros Aslanjan

D66 vraagt steun voor ondernemers in zwaar weer

Amstelveen - De hogere energieprijzen en de inflatie zijn een nieuwe klap voor veel ondernemers. Het kan de genadeklap zijn voor hen die met moeite de coronatijd zijn doorgekomen. Dat geldt zeker voor ondernemers die terugvorderingen krijgen vanwege een te hoge bijdrage uit het coronasteunfonds. D66 Amstelveen vraagt de gemeente om lokale ondernemers te blijven steunen.

Hoge kosten

D66 raadslid Tawros Aslanjan maakt zich zorgen om lokale ondernemers. ‘We gaan de feestmaanden tegemoet; maanden waar veel ondernemers het van moeten hebben. De vraag is echter hoe dat dit jaar uitpakt, met de inflatie. Veel ondernemers hebben het nu al zwaar en zien op tegen de laatste maanden van 2022. Voor hen stijgen de kosten immers ook. De kosten van bijvoorbeeld energie zijn door ondernemers niet altijd één op één terug te vertalen naar de klant. Ondernemers moeten hierdoor zelf het verlies pakken, terwijl velen door de coronamaatregelen al flink hebben ingeteerd op de eigen reserves.’

Coulance

De ondernemers moeten nu weer op eigen benen staan: alle coronasteunmaatregelen zijn per 1 oktober 2021 beëindigd. ‘Meerdere ondernemers geven bij ons aan dat zij steeds meer moeite hebben met het (verplicht) terugbetalen van deze coronasteunmaatregelen. Dat baart ons zorgen. Om deze ondernemers goed te laten beginnen aan het komende jaar, roepen wij het college op om coulant te zijn bij het terugvorderen van steunmaatregelen. Zet indien nodig maatwerk in. Veel ondernemers voelen nog de naweeën van de coronacrisis en worden nu opnieuw geconfronteerd met financiële zorgen.’

Schuldhulpverlening

Aslanjan verwacht dat de komende tijd meer ondernemers in de knel raken. D66 wil dat de gemeente goed vinger aan de pols houdt en stevig volgt hoe het Amstelveense ondernemers financieel vergaat. ‘Veel ondernemers hebben tijdens de coronacrisis schulden opgebouwd. Zij zullen vroeg of laat bij de gemeentelijke schuldhulpverlening aankloppen. Ik wil van het college weten of ze bereid zijn om deze groep ondernemers ruimhartig toe te laten tot de schuldhulpverlening, zodat men zo snel mogelijk uit de problemen is ‘, aldus D66 woordvoerder economische zaken Tawros Aslanjan.


Meer nieuws

112 gisteren 15:30

Ernstig ongeval op kruising Binderij/Bovenkerkerweg

Amstelveen - Op de kruising van de Bovenkerkerweg met de Binderij nabij bedrijventerrein Bovenkerk in Amstelveen heeft maandagmiddag een ernstig ongeval plaatsgevonden. Een traumateam werd opgeroepen.

Sport gisteren 12:00

Nederlandse toptennissers strijden om titel op NK Tennis in NTC Amstelveen

Amstelveen - Niet vaak komt toptennis zo dichtbij als nu! Van 11 tot en met 18 december is het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen (NTC) gastheer van de Nationale Kampioenschappen Tennis. Het evenement waar de Nederlandse (rolstoel)tennistop het jaar afsluit. Op de indoorbanen komen de beste Nederlandse tennissers in actie in de strijd om de nationale titels in het enkel- en dubbelspel met deelname van o.a. Botic van de Zandschulp, Tallon Griekspoor, Suzan Lamens en Golden Slam winnares Diede de Groot.

Algemeen gisteren 09:23

Culinair auteurs op 11 december bij Libris Venstra

Amstelveen - Op zondag 11 december a.s. zijn culinair auteurs Joris en Wouter Bijdendijk, Jigal Krant en Mari Maris bij Libris Venstra aan het Stadsplein. Zij worden geinterviews door Foodies Magazine en aansluitend is er ruimte voor het stellen van vragen en het signeren van boeken.

Politiek gisteren 09:00

Financieel in de knel? Gemeente Amstelveen helpt!

Amstelveen - Een groeiend aantal Amstelveners kan de eindjes niet meer aan elkaar knopen door de sterk gestegen (energie-)prijzen. Toch is er een groot aantal inwoners dat de hulpstap naar de gemeente niet zet: uit onwetendheid, trots of misschien wel angst. Wethouder Marijn van Ballegooijen benadrukt dat de gemeente iedereen die financieel in de knel zit wil en vaak ook kan helpen.

Amstelveen van voorheen 4 dec. 2022 20:20

Amstelveen van voorheen (328)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 328 een oude prentbriefkaart uit 1962.