D66 woordvoerder economische zaken Tawros Aslanjan

D66 vraagt steun voor ondernemers in zwaar weer

Amstelveen - De hogere energieprijzen en de inflatie zijn een nieuwe klap voor veel ondernemers. Het kan de genadeklap zijn voor hen die met moeite de coronatijd zijn doorgekomen. Dat geldt zeker voor ondernemers die terugvorderingen krijgen vanwege een te hoge bijdrage uit het coronasteunfonds. D66 Amstelveen vraagt de gemeente om lokale ondernemers te blijven steunen.

Hoge kosten

D66 raadslid Tawros Aslanjan maakt zich zorgen om lokale ondernemers. ‘We gaan de feestmaanden tegemoet; maanden waar veel ondernemers het van moeten hebben. De vraag is echter hoe dat dit jaar uitpakt, met de inflatie. Veel ondernemers hebben het nu al zwaar en zien op tegen de laatste maanden van 2022. Voor hen stijgen de kosten immers ook. De kosten van bijvoorbeeld energie zijn door ondernemers niet altijd één op één terug te vertalen naar de klant. Ondernemers moeten hierdoor zelf het verlies pakken, terwijl velen door de coronamaatregelen al flink hebben ingeteerd op de eigen reserves.’

Coulance

De ondernemers moeten nu weer op eigen benen staan: alle coronasteunmaatregelen zijn per 1 oktober 2021 beëindigd. ‘Meerdere ondernemers geven bij ons aan dat zij steeds meer moeite hebben met het (verplicht) terugbetalen van deze coronasteunmaatregelen. Dat baart ons zorgen. Om deze ondernemers goed te laten beginnen aan het komende jaar, roepen wij het college op om coulant te zijn bij het terugvorderen van steunmaatregelen. Zet indien nodig maatwerk in. Veel ondernemers voelen nog de naweeën van de coronacrisis en worden nu opnieuw geconfronteerd met financiële zorgen.’

Schuldhulpverlening

Aslanjan verwacht dat de komende tijd meer ondernemers in de knel raken. D66 wil dat de gemeente goed vinger aan de pols houdt en stevig volgt hoe het Amstelveense ondernemers financieel vergaat. ‘Veel ondernemers hebben tijdens de coronacrisis schulden opgebouwd. Zij zullen vroeg of laat bij de gemeentelijke schuldhulpverlening aankloppen. Ik wil van het college weten of ze bereid zijn om deze groep ondernemers ruimhartig toe te laten tot de schuldhulpverlening, zodat men zo snel mogelijk uit de problemen is ‘, aldus D66 woordvoerder economische zaken Tawros Aslanjan.


Meer nieuws

112 gisteren 11:06

Forse aanrijding in Westwijk

Amstelveen - Op de kruising van de Sacharovlaan en de Asserring in Westwijk heeft maandagochtend een forse aanrijding plaatsgevonden tussen een personenauto en een bestelbus.

Algemeen gisteren 09:45

Amstelveen wil af van openingen Bosrandbrug in spits: 'Files staan tot aan Loogman'

Amstelveen - Verkeer van en naar Amstelveen ondervindt in toenemende mate hinder van de Bosrandbrug die in spitstijden open gaat om vaarverkeer door te laten. Daardoor ontstaan lange files op de toch al drukke Bosrandweg (N231) en Fokkerweg (N232). Amstelveen dringt er bij monde van wethouder Herbert Raat (Verkeer, VVD) bij de provincie op aan om de openingstijden van de brug aan te passen en deze in de criuciale spitsuren niet te openen voor vaartuigen.

112 20 mei 2024 09:05

Twee gewonden bij ongeval tussen auto en fatbike

Amstelveen - Op de rotonde aan de Sportlaan/Van der Hooplaan is zondagavond de bestuurder van een personenwagen in aanrijding gekomen met een fatbike met twee opzittenden.