D66 woordvoerder economische zaken Tawros Aslanjan

D66 vraagt steun voor ondernemers in zwaar weer

Amstelveen - De hogere energieprijzen en de inflatie zijn een nieuwe klap voor veel ondernemers. Het kan de genadeklap zijn voor hen die met moeite de coronatijd zijn doorgekomen. Dat geldt zeker voor ondernemers die terugvorderingen krijgen vanwege een te hoge bijdrage uit het coronasteunfonds. D66 Amstelveen vraagt de gemeente om lokale ondernemers te blijven steunen.

Hoge kosten

D66 raadslid Tawros Aslanjan maakt zich zorgen om lokale ondernemers. ‘We gaan de feestmaanden tegemoet; maanden waar veel ondernemers het van moeten hebben. De vraag is echter hoe dat dit jaar uitpakt, met de inflatie. Veel ondernemers hebben het nu al zwaar en zien op tegen de laatste maanden van 2022. Voor hen stijgen de kosten immers ook. De kosten van bijvoorbeeld energie zijn door ondernemers niet altijd één op één terug te vertalen naar de klant. Ondernemers moeten hierdoor zelf het verlies pakken, terwijl velen door de coronamaatregelen al flink hebben ingeteerd op de eigen reserves.’

Coulance

De ondernemers moeten nu weer op eigen benen staan: alle coronasteunmaatregelen zijn per 1 oktober 2021 beëindigd. ‘Meerdere ondernemers geven bij ons aan dat zij steeds meer moeite hebben met het (verplicht) terugbetalen van deze coronasteunmaatregelen. Dat baart ons zorgen. Om deze ondernemers goed te laten beginnen aan het komende jaar, roepen wij het college op om coulant te zijn bij het terugvorderen van steunmaatregelen. Zet indien nodig maatwerk in. Veel ondernemers voelen nog de naweeën van de coronacrisis en worden nu opnieuw geconfronteerd met financiële zorgen.’

Schuldhulpverlening

Aslanjan verwacht dat de komende tijd meer ondernemers in de knel raken. D66 wil dat de gemeente goed vinger aan de pols houdt en stevig volgt hoe het Amstelveense ondernemers financieel vergaat. ‘Veel ondernemers hebben tijdens de coronacrisis schulden opgebouwd. Zij zullen vroeg of laat bij de gemeentelijke schuldhulpverlening aankloppen. Ik wil van het college weten of ze bereid zijn om deze groep ondernemers ruimhartig toe te laten tot de schuldhulpverlening, zodat men zo snel mogelijk uit de problemen is ‘, aldus D66 woordvoerder economische zaken Tawros Aslanjan.


Meer nieuws

Wonen vandaag 14:35

Deur weer op kier voor woningbouw Kronenburg; Amstelveen om tafel met minister

Amstelveen - De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (Hugo de Jonge) heeft gemeente Amstelveen uitgenodigd om opnieuw om tafel te gaan om alsnog mogelijkheden voor de bouw van woningen in de wijk Kronenburg te bespreken. Amstelveen heeft de uitnodiging geaccepteerd. Beide partijen hopen dat de impasse die rond de grotendeels leegstaande en verouderde kantorenwijk - gelegen onder de aanvliegroute van Schiphol - is ontstaan kan worden doorbroken, maar de partijen liggen nog wel behoorlijk ver uiteen.

112 gisteren 19:44

Steekpartij aan Orion in Middenhoven

Amstelveen - Aan Orion in de wijk In Middenhoven in Amstelveen Zuid heeft maandagavond omstreek half 8 een steekpartij plaatsgevonden.  

Wonen gisteren 14:38

Scholen en zorginstellingen Amstelveen zien geen ruimte voor dienstwoningen op eigen terrein

Amstelveen - Zowel scholen als zorginstellingen in Amstelveen zien - door gebrek aan ruimte en financiële middelen - geen mogelijkheden om dienstwoningen voor personeel te realiseren op eigen terrein. De gemeenteraad had het College van B en W gevraagd die mogelijkheid te onderzoeken, omdat personeel moeilijk betaalbare huisvesting kan vinden en daardoor meer dan eens uit de gemeente vertrekt om elders dichtbij huis te kunnen werken.

Sport gisteren 13:46

Najaarseditie 11 Parkentocht van start

Amstelveen - AmstelveenSport organiseert ook dit najaar de 11 Parkentocht. Van 3 oktober tot en met 7 november kun je elke dinsdag- en vrijdagochtend om 10.00 uur starten met wandelingen vanaf 11 verschillende plekken in Amstelveen. Samen met andere wandelaars en professionele begeleiding kun je op een laagdrempelige en gezellige manier aan je vitaliteit werken.