AmstelveenZ

D66, VVD en PvdA willen geen verkeerscontroles op het Stadsplein

Amstelveen - D66, VVD en PvdA zijn verontwaardigd dat op woensdag 23 november wederom een grootschalige verkeerscontrole heeft plaatsgevonden op het Stadsplein in Amstelveen. Dit ondanks de toezegging na de vorige controles op het Stadsplein om te kijken of andere locaties aan de zuidkant van de A9 geschikter zijn.

Driss Aarabi, Janneke Leegstra en Esther Veenboer hebben hier namens D66, VVD en PvdA schriftelijke vragen over gesteld aan het college van B&W.

Controle op het Stadsplein

Tijdens de grootschalige verkeerscontrole op woensdag 23 november jl. werden verkeersdeelnemers door motoragenten begeleid naar het Stadsplein, waar zij vervolgens doorgelicht werden door de politie. Er werden voertuigen gecontroleerd op de technische staat, blaastesten afgenomen bij bestuurders en scooterrijders middels een rollerbank gecontroleerd op snelheid. Bij de controle was een groot aantal agenten betrokken. 

Doorn in het oog

Het Stadsplein wordt vaker als locatie voor grote verkeerscontroles gebruikt en dat vinden Driss Aarabi, Janneke Leegstra en Esther Veenboer een doorn in het oog. D66 heeft in 2014 en 2017 ook al vragen gesteld over de wenselijkheid van het houden van grootschalige verkeerscontroles op het Stadsplein. Het college heeft toen toegezegd om te onderzoeken of de automobilisten naar de zuidkant in plaats van de noordkant van de A9 geleid kunnen worden voor controle. De vragenstellers stellen nu de vraag wat dat onderzoek heeft uitgewezen.   

Centrumfunctie

Hoewel D66, VVD en PvdA de inzet van dit soort verkeerscontroles steunen, zou het Stadsplein niet moeten dienen als uitvalsbasis voor grootschalige verkeerscontroles. Het Stadsplein heeft een centrumfunctie. Dit soort  controles dragen niet bij aan een warm welkom voor bezoekers van het Stadshart en de culturele instellingen.

Ondernemers

Ook ondernemers waren niet blij met de controles op het centrale plein. Ze hebben meermaals hun ongenoegen geuit over het feit dat deze acties op het Stadsplein plaatsvinden. Ze vinden de uitstraling van het publiekelijk controleren van bezoekers geen visitekaartje voor Amstelveen.

Geschikte locatie

D66, VVD en PvdA vragen het college van B&W om in het vervolg geen toestemming meer te verlenen aan dit soort verkeerscontroles op het Stadsplein en met de politie in overleg te gaan over een meer geschikte locatie voor dergelijke controles. Te denken aan de Beneluxbaan en de Legmeerdijk/Schinkeldijkje, locaties die al gebruikt worden voor dit soort grootschalige controles.


Meer nieuws

Wonen vandaag 14:35

Deur weer op kier voor woningbouw Kronenburg; Amstelveen om tafel met minister

Amstelveen - De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (Hugo de Jonge) heeft gemeente Amstelveen uitgenodigd om opnieuw om tafel te gaan om alsnog mogelijkheden voor de bouw van woningen in de wijk Kronenburg te bespreken. Amstelveen heeft de uitnodiging geaccepteerd. Beide partijen hopen dat de impasse die rond de grotendeels leegstaande en verouderde kantorenwijk - gelegen onder de aanvliegroute van Schiphol - is ontstaan kan worden doorbroken, maar de partijen liggen nog wel behoorlijk ver uiteen.

112 gisteren 19:44

Steekpartij aan Orion in Middenhoven

Amstelveen - Aan Orion in de wijk In Middenhoven in Amstelveen Zuid heeft maandagavond omstreek half 8 een steekpartij plaatsgevonden.  

Wonen gisteren 14:38

Scholen en zorginstellingen Amstelveen zien geen ruimte voor dienstwoningen op eigen terrein

Amstelveen - Zowel scholen als zorginstellingen in Amstelveen zien - door gebrek aan ruimte en financiële middelen - geen mogelijkheden om dienstwoningen voor personeel te realiseren op eigen terrein. De gemeenteraad had het College van B en W gevraagd die mogelijkheid te onderzoeken, omdat personeel moeilijk betaalbare huisvesting kan vinden en daardoor meer dan eens uit de gemeente vertrekt om elders dichtbij huis te kunnen werken.