AmstelveenZ

D66, VVD en PvdA willen geen verkeerscontroles op het Stadsplein

Amstelveen - D66, VVD en PvdA zijn verontwaardigd dat op woensdag 23 november wederom een grootschalige verkeerscontrole heeft plaatsgevonden op het Stadsplein in Amstelveen. Dit ondanks de toezegging na de vorige controles op het Stadsplein om te kijken of andere locaties aan de zuidkant van de A9 geschikter zijn.

Driss Aarabi, Janneke Leegstra en Esther Veenboer hebben hier namens D66, VVD en PvdA schriftelijke vragen over gesteld aan het college van B&W.

Controle op het Stadsplein

Tijdens de grootschalige verkeerscontrole op woensdag 23 november jl. werden verkeersdeelnemers door motoragenten begeleid naar het Stadsplein, waar zij vervolgens doorgelicht werden door de politie. Er werden voertuigen gecontroleerd op de technische staat, blaastesten afgenomen bij bestuurders en scooterrijders middels een rollerbank gecontroleerd op snelheid. Bij de controle was een groot aantal agenten betrokken. 

Doorn in het oog

Het Stadsplein wordt vaker als locatie voor grote verkeerscontroles gebruikt en dat vinden Driss Aarabi, Janneke Leegstra en Esther Veenboer een doorn in het oog. D66 heeft in 2014 en 2017 ook al vragen gesteld over de wenselijkheid van het houden van grootschalige verkeerscontroles op het Stadsplein. Het college heeft toen toegezegd om te onderzoeken of de automobilisten naar de zuidkant in plaats van de noordkant van de A9 geleid kunnen worden voor controle. De vragenstellers stellen nu de vraag wat dat onderzoek heeft uitgewezen.   

Centrumfunctie

Hoewel D66, VVD en PvdA de inzet van dit soort verkeerscontroles steunen, zou het Stadsplein niet moeten dienen als uitvalsbasis voor grootschalige verkeerscontroles. Het Stadsplein heeft een centrumfunctie. Dit soort  controles dragen niet bij aan een warm welkom voor bezoekers van het Stadshart en de culturele instellingen.

Ondernemers

Ook ondernemers waren niet blij met de controles op het centrale plein. Ze hebben meermaals hun ongenoegen geuit over het feit dat deze acties op het Stadsplein plaatsvinden. Ze vinden de uitstraling van het publiekelijk controleren van bezoekers geen visitekaartje voor Amstelveen.

Geschikte locatie

D66, VVD en PvdA vragen het college van B&W om in het vervolg geen toestemming meer te verlenen aan dit soort verkeerscontroles op het Stadsplein en met de politie in overleg te gaan over een meer geschikte locatie voor dergelijke controles. Te denken aan de Beneluxbaan en de Legmeerdijk/Schinkeldijkje, locaties die al gebruikt worden voor dit soort grootschalige controles.


Meer nieuws

Onderwijs & Educatie gisteren 07:00

Onderwijsspecial (afl. 6): Panta Rhei - Iedereen heeft recht op kansen

Amstelveen - Nu veel kinderen weer voor de keuze staan om een (middelbare) school te kiezen en er diverse Open Dagen van scholen op stapel staan, brengt AmstelveenZ een onderwijsspecial van scholen in Amstelveen en directe omgeving. In aflevering 6: Panta Rhei.

Gezondheid & welzijn 27 jan. 2023 16:14

ANWB AutoMaatje van start in Amstelveen

Amstelveen - De vervoersservice ANWB AutoMaatje gaat per 1 februari 2023 van start in Amstelveen. Vrijwilligers vervoeren via ANWB AutoMaatje met hun eigen auto minder mobiele Amstelveners die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen, of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken.

Kunst & Cultuur 27 jan. 2023 11:17

Jubileumjaar 'Cobra 75' van start met drieluik ‘Ontmoet de Denen’ 

Amstelveen - In het bijzijn van de ambassadeur van Denemarken in Nederland Jarl Frijs-Madsen is gisterenavond in het Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen het jubileumjaar 'Cobra 75' van start gegaan met de opening van het Drieluik ‘Ontmoet de Denen’. De tentoonstelling is te zien van 27 januari tot en met 14 mei 2023.