D66 wil meer doen voor Amstelveners zonder baan

Amstelveen - Mensen die niet vanzelfsprekend zelf een baan kunnen vinden worden hard geraakt door de corona crisis. D66 wil de kansen op betaald werk voor deze mensen vergroten. De democraten willen het werk-en re-integratiebedrijf van de gemeente – AM Match – meer gebruiken als banenmotor om dit voor elkaar te krijgen. Hun voorstel hierover is op 1 juli door de gemeenteraad aanvaard. 

Juíst nu Amstelveners zonder baan helpen
De gevolgen van Corona op werknemers, ondernemers en maatschappelijke instellingen zijn immens. Bedrijven vallen om, Zzp'ers zitten zonder werk thuis en werknemers die zonder de corona-crisis al om extra aandacht vroegen, verliezen de komende tijd sneller hun baan. Bijvoorbeeld jongeren, mensen met tijdelijke contracten én mensen met een beperking. 

D66 Amstelveen heeft bij de gemeenteraad van 1 juli 2020 opgeroepen om juist nú meer voor deze Amstelveners te doen, zodat zij aan werk komen en hun banen behouden. “Zoals iedere crisis vergroot de coronacrisis bestaande ongelijkheid. Nu zal niet iedere baan zal behouden blijven. Die realiteit zien wij onder ogen. Maar we moeten wel juist nú alles op alles zetten om Amstelveners die het moeilijkst aan werk komen, te helpen. Niet alleen met inkomenssteun, maar ook met om- en bijscholing en het vinden van een nieuwe baan.” aldus Saloua Chaara, D66-raadslid. 

D66 wil via AM Match meer baankansen
Daarom wil D66 AM Match, het werk-en re-integratiebedrijf van de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel en Uithoorn hier meer voor meer benutten. “AM Match heeft de afgelopen jaren voor veel werkgevers en inwoners het verschil gemaakt. Door werkgevers te helpen aan voldoende medewerkers, door mensen naar werk te begeleiden en door zélf banen te bieden. Bijvoorbeeld banen in de schoonmaak, het groenonderhoud en werk op het gebied van etiketteren, stickeren, verpakken.” zegt Chaara. De D66’ers willen dat er grondig gekeken wordt naar hoe AM Match voor Amstelveners meer kansen op werk kan creëren. Bijvoorbeeld door andere diensten aan te bieden, zoals een combinatie van werkervaringsplaatsen en opleidingen óf door in de eigen organisatie zélf meer banen te creëren. De fractie heeft het college van burgemeester en wethouders gevraagd om de kansen voor meer banen snel in kaart te brengen en hier met de gemeenteraad over in gesprek te gaan. Deze oproep werd door de gemeenteraad gesteund.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.

Onderwijs & Educatie 26 mrt. 2024 10:52

Gezamenlijke aanleg van bloeibos bij basisschool De Bloeiwijzer

Amstelveen - Leerlingen van basisschool De Bloeiwijzer hebben samen met buurtbewoners en groenwethouder Floor Gordon onder toeziend oog van schooldirecteur Ronald Bouwman 580 bomen en struiken aangelegd in een nieuw 'Bloeibos'.