D66 wil meer doen voor Amstelveners zonder baan

Amstelveen - Mensen die niet vanzelfsprekend zelf een baan kunnen vinden worden hard geraakt door de corona crisis. D66 wil de kansen op betaald werk voor deze mensen vergroten. De democraten willen het werk-en re-integratiebedrijf van de gemeente – AM Match – meer gebruiken als banenmotor om dit voor elkaar te krijgen. Hun voorstel hierover is op 1 juli door de gemeenteraad aanvaard. 

Juíst nu Amstelveners zonder baan helpen
De gevolgen van Corona op werknemers, ondernemers en maatschappelijke instellingen zijn immens. Bedrijven vallen om, Zzp'ers zitten zonder werk thuis en werknemers die zonder de corona-crisis al om extra aandacht vroegen, verliezen de komende tijd sneller hun baan. Bijvoorbeeld jongeren, mensen met tijdelijke contracten én mensen met een beperking. 

D66 Amstelveen heeft bij de gemeenteraad van 1 juli 2020 opgeroepen om juist nú meer voor deze Amstelveners te doen, zodat zij aan werk komen en hun banen behouden. “Zoals iedere crisis vergroot de coronacrisis bestaande ongelijkheid. Nu zal niet iedere baan zal behouden blijven. Die realiteit zien wij onder ogen. Maar we moeten wel juist nú alles op alles zetten om Amstelveners die het moeilijkst aan werk komen, te helpen. Niet alleen met inkomenssteun, maar ook met om- en bijscholing en het vinden van een nieuwe baan.” aldus Saloua Chaara, D66-raadslid. 

D66 wil via AM Match meer baankansen
Daarom wil D66 AM Match, het werk-en re-integratiebedrijf van de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel en Uithoorn hier meer voor meer benutten. “AM Match heeft de afgelopen jaren voor veel werkgevers en inwoners het verschil gemaakt. Door werkgevers te helpen aan voldoende medewerkers, door mensen naar werk te begeleiden en door zélf banen te bieden. Bijvoorbeeld banen in de schoonmaak, het groenonderhoud en werk op het gebied van etiketteren, stickeren, verpakken.” zegt Chaara. De D66’ers willen dat er grondig gekeken wordt naar hoe AM Match voor Amstelveners meer kansen op werk kan creëren. Bijvoorbeeld door andere diensten aan te bieden, zoals een combinatie van werkervaringsplaatsen en opleidingen óf door in de eigen organisatie zélf meer banen te creëren. De fractie heeft het college van burgemeester en wethouders gevraagd om de kansen voor meer banen snel in kaart te brengen en hier met de gemeenteraad over in gesprek te gaan. Deze oproep werd door de gemeenteraad gesteund.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 11:38

Amstelveen schudt slaapstad-imago af: trendy & hip

Amstelveen - Amstelveen lijkt het imago van saaie slaapstad behoorlijk te hebben afgeschud. De Telegraaf meldt in een paginagroot lifestyleartikel in de zaterdagkrant dat Amstelveen tegenwoordig als trendy gekwalificeerd kan worden, mede door een eerdere notering in het trendy platform USE-IT EUROPE.

Algemeen gisteren 10:00

Ketting kledingruil nu ook in Amstelveen

Amstelveen - Gratis nieuwe outfits, mensen in de buurt leren kennen én kledingverspilling tegengaan. Dat zijn de ingrediënten van de ‘Ketting Kledingruil’. De 21-jarige Denise Abbel kwam dit initiatief tegen en werd direct enthousiast. ‘Het is echt een win-win-win situatie en tot mijn grote verbazing bestond dit nog niet in Amstelveen.’ Een interview met deze ondernemende jongedame die graag uitlegt hoe je mee kunt doen.