Laat bij parkeren geen waardevolle goederen achter in de auto. AmstelveenZ

D66 wil meer inzet politie tegen auto-inbraken

AMSTELVEEN - D66 Amstelveen maakt zich grote zorgen over het forse aantal auto-inbraken de afgelopen tijd. De partij wil meer inzet van politie, gemeentelijke handhavers en preventiemiddelen om de dieven te stoppen.   

D66 meldt dat ze vooral van bewoners van de wijken Westwijk en Elsrijk berichten kregen over de inbraken, maar de partij gaat uit van een gemeente-breed probleem. D66-raadslid Harmen van der Steenhoven: "Blijkbaar is Amstelveen de laatste tijd populair onder autodieven. Wij willen daarom in ieder geval op korte termijn meer politiecapaciteit voor de bestrijding hiervan vrijmaken. Zeker in de nacht- en avonduren." D66 heeft het college van B&W gevraagd om het gebrek aan preventiecapaciteit zo nodig op te lossen door de inzet van gemeentelijke handhavers of burgerwachten. De verhoogde capaciteit kan ook helpen bij de bestrijding van het grote aantal woning- en winkelinbraken in Amstelveen.

Meer preventiemiddelen
D66 wil dat het college van B&W gaat onderzoeken of er ook andere manieren zijn, zoals preventiemiddelen of voorlichtingscampagnes, om auto-inbraken te voorkomen. Van der Steenhoven: "De gemeente Amstelveen moet er alles aan doen om inwoners het gevoel te geven dat ze veilig door hun wijk kunnen 's avonds. Wij maken daarom graag geld vrij voor de inzet van meer preventiecapaciteit en middelen om meer auto-inbraken te voorkomen." Daarnaast heeft D66 het college verzocht om in gesprek te gaan met autofabrikanten en autodealers om te kijken of andere (generieke) oplossingen misschien mogelijkheden bieden. Het college van B&W heeft acht weken de tijd om op de vragen van D66 te reageren. D66 hoopt dat, gezien de urgentie, het college van B&W hier echter sneller op terugkomt.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen gisteren 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport gisteren 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen 24 apr. 2024 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.