Amsterdamse bos

D66 wil uitbreiding recreatie en natuur in en rond Amstelveen

Amstelveen - D66 wil de natuur- en recreatiemogelijkheden in en rondom Amstelveen verder uitbreiden. De democraten willen eerst dat er gekeken wordt naar opties aan de randen van het Amsterdamse Bos en daarna moeten ook andere gebieden onder de loep worden genomen.

Gemeenten uit de regio Amstelland-Meerlanden moeten daarbij worden betrokken om meer aaneengesloten natuur- en recreatiegebieden te creëren in de buurt van woongebieden.

Stevige boost

Edwin Van der Waal (D66) legt uit: 'Hiermee willen we het groene karakter van Amstelveen een stevige boost geven. Zodat we Amstelveense wijken groener en de leefomgeving gezonder maken én ervoor zorgen dat de recreatieve druk op natuurgebieden, zoals het Amsterdamse Bos, wordt verlaagd.'

Edwinvanderwaal_Bosplan.jpg
Edwin van der Waal (D66)

De D66’er werkte namens zijn fractie en Lijst Höcker een motie uit waarin het college van burgemeester en wethouders wordt opgeroepen om een onderzoek naar de mogelijkheden uit te voeren. De motie werd met brede steun door de gemeenteraad aangenomen.

D66 wil met de plannen het groene karakter van Amstelveen versterken. 'Hiermee wil de fractie bijdragen aan meer gezondheid in Amstelveense wijken, het welzijn van Amstelveners vergroten én de druk op recreatieve natuurgebieden verlagen.'

D66 Amstelveen is in ieder geval enthousiast over het nieuwe Bosplan: 'Maar de fractie ziet ook grote uitdagingen en opgaven in de toekomst. Zoals bijvoorbeeld de druk op ruimte, rust, én natuur door de steeds grotere toename van het aantal bezoekers van het Bos.

Centraal Stadsbos

Van der Waal: 'Het Bos ontwikkelt zich steeds meer van een buitengebied naar een centraal stadsbos. Er komen jaarlijks zo’n 6 miljoen bezoekers in het Amsterdamse Bos. Dit laat natuurlijk goed zien hoe geliefd ons prachtige bos is. Maar te veel drukte heeft een nadelig effect op de natuur. Wat D66 betreft moeten er snel creatieve oplossingen komen om de recreatiedruk op onze natuur op te vangen', aldus Van der Waal.

 


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 20:11

Amstelveen van voorheen (257)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 257 een oude foto van kaasboerderij Clara Maria aan aan de Bovenkerkerweg 106.

Rubriek: Nog even geduld a.u.b! gisteren 11:42

Nog even geduld a.u.b! (Project A9, Aflevering 5)

Amstelveen  - In de rubriek 'Nog even geduld a.u.b.!' volgt AmstelveenZ.nl de ontwikkelingen rond het grootste infrastructurele bouwproject van Amstelveen: de verdieping en verbreding van de A9 dwars door de gemeente. De werkzaamheden op diverse locaties zijn omvangrijk.

Algemeen 24 jul. 2021 12:14

Amstelveen staat open voor straatnaam Peter R. de Vries

Amstelveen – Gemeente Amstelveen staat open om Peter R. de Vries een straatnaam toe te kennen indien daartoe een verzoek wordt ingediend. De vermoorde misdaadverslaggever woonde 23 jaar in Amstelveen.

112 23 jul. 2021 15:26

Aanrijding op Sportlaan: fiets/auto

Amstelveen - Op de Sportlaan, nabij de rotonde met de Beneluxbaan, heeft vrijdagmiddag een ongeval plaatsgevonden tussen een automobilist en een fietser.