Amsterdamse bos

D66 wil uitbreiding recreatie en natuur in en rond Amstelveen

Amstelveen - D66 wil de natuur- en recreatiemogelijkheden in en rondom Amstelveen verder uitbreiden. De democraten willen eerst dat er gekeken wordt naar opties aan de randen van het Amsterdamse Bos en daarna moeten ook andere gebieden onder de loep worden genomen.

Gemeenten uit de regio Amstelland-Meerlanden moeten daarbij worden betrokken om meer aaneengesloten natuur- en recreatiegebieden te creëren in de buurt van woongebieden.

Stevige boost

Edwin Van der Waal (D66) legt uit: 'Hiermee willen we het groene karakter van Amstelveen een stevige boost geven. Zodat we Amstelveense wijken groener en de leefomgeving gezonder maken én ervoor zorgen dat de recreatieve druk op natuurgebieden, zoals het Amsterdamse Bos, wordt verlaagd.'

Edwinvanderwaal_Bosplan.jpg
Edwin van der Waal (D66)

De D66’er werkte namens zijn fractie en Lijst Höcker een motie uit waarin het college van burgemeester en wethouders wordt opgeroepen om een onderzoek naar de mogelijkheden uit te voeren. De motie werd met brede steun door de gemeenteraad aangenomen.

D66 wil met de plannen het groene karakter van Amstelveen versterken. 'Hiermee wil de fractie bijdragen aan meer gezondheid in Amstelveense wijken, het welzijn van Amstelveners vergroten én de druk op recreatieve natuurgebieden verlagen.'

D66 Amstelveen is in ieder geval enthousiast over het nieuwe Bosplan: 'Maar de fractie ziet ook grote uitdagingen en opgaven in de toekomst. Zoals bijvoorbeeld de druk op ruimte, rust, én natuur door de steeds grotere toename van het aantal bezoekers van het Bos.

Centraal Stadsbos

Van der Waal: 'Het Bos ontwikkelt zich steeds meer van een buitengebied naar een centraal stadsbos. Er komen jaarlijks zo’n 6 miljoen bezoekers in het Amsterdamse Bos. Dit laat natuurlijk goed zien hoe geliefd ons prachtige bos is. Maar te veel drukte heeft een nadelig effect op de natuur. Wat D66 betreft moeten er snel creatieve oplossingen komen om de recreatiedruk op onze natuur op te vangen', aldus Van der Waal.

 


Meer nieuws

Politiek gisteren 21:00

Amstelveen by night (42)

Amstelveen - Tijdens de avondklokperiode deelt AmstelveenZ.nl in de rubriek #amstelveenbynight iedere avond om 21.00 uur een avondfoto uit Amstelveen. Op de 42e dag dat de avondklok geldt, een foto van Molen De Dikkert op de hoek Molenweg/Amsterdamseweg.

Algemeen gisteren 15:54

Amstelveen & KPN sluiten deal: 35.000 huishoudens aan glasvezel

Amstelveen - Zo’n 35.000 huishoudens in Amstelveen krijgen de komende jaren een glasvezelaansluiting voor sneller internet. Wethouder Rob Ellermeijer en Willem Offerhaus van KPN ondertekenden daartoe vrijdag 5 maart 2021 een overeenkomst. 

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur gisteren 15:40

Steeds meer kleur in Amstelveense bermen en gazons

Amstelveen - In diverse Amstelveense bermen en gazons komen de kleurrijke bloemen weer op nu het voorjaar dichterbij komt. Op diverse plaatsen in Amstelveen, zoals aan de Groen van Prinstererlaan en de Burgemeester Haspelslaan, zijn al volop bloemen te zien.

Algemeen gisteren 15:00

Nieuwe editie AmstelveenZ Magazine is uit!

Amstelveen - Vanaf vandaag (5 maart 2021) wordt weer een nieuwe editie van AmstelveenZ Magazine verspreid in Amstelveen en omgeving. In nummer 56 blikken we onder andere terug op oude ingrijpende stadsplannen die uiteindelijk niet werden uitgevoerd.

Verkeer & Vervoer gisteren 12:46

Honderden bewoners Bovenkerk in actie tegen nieuwe bussluis

Amstelveen – Het Actiecomité Veilig Bovenkerk vecht de voorgenomen komst van een bussluis  op de Legmeerdijk/Noorddammerlaan aan omdat het door de gemeente afgenomen draagvlakonderzoek belangrijke informatie miste. Het comite heeft vanmorgen honderden handtekeningen van bezorgde bewoners uit voornamelijk het midden van de wijk overhandigd aan verantwoordelijk wethouder Rob Ellermeijer (Verkeer, VVD).

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur gisteren 11:44

Wachten op de bloesem

Amstelveen - Het is voorlopig nog even wachten op de bloesem in het Amstelveense Bloesempark in het Amsterdamse bos. Hoewel de 400 kersenbomen in het park behoorlijk in knop staan, is van een bloesemexplosie nog geen sprake.