Davey Photography, Rob Franken

Daar gaat Der Bogen... maar niet zonder slag of stoot

Amstelveen - Het kunstwerk 'Der Bogen' is maandag definitief weggehaald van het Stadsplein in Amstelveen, maar dat ging niet zonder slag of stoot.

Het veelbesproken kunstwerk heeft een nieuwe plek in park De Stadstuinen aan de andere kant van het Stadshart, waar het rond half drie arriveerde. Der Bogen moest per dieplader naar zijn nieuwe plek worden vervoerd, maar het kunstwerk spartelde flink tegen en wilde niet volgens plan los komen van zijn plek. Extra materiaal moest ter plaatse komen om het werk van de fundering los te krijgen.

bogen_verplaatsing2.jpg
Der Bogen liet zich niet zomaar verplaatsen; en wil moeilijk loskomen.

Uiteindelijk lukte dat alsnog en verliep de reis van het Stadsplein naar de Stadstuinen voorspoedig en zonder incidenten. Rond half drie arriveerde het kunstwerk op z'n nieuwe plek.

 

verplaatsing_der_bogen_az.jpg

verplaatsing_der_bogen_rf.jpg
Der Bogen in de Stadstuinen (Davey Photography, Rob Franken)

Verplaatsing Der Bogen

De verplaatsing is een initiatief van gemeente Amstelveen, dat vond dat het kunstwerk een plaats verdiende die beter bij het kunstwerk past. Wethouder Herbert Raat (Kunst & Cultuur, VVD) was van mening dat Der Bogen op de plek op het Stadsplein geen recht deed aan het werk en de kunstenaar.

In de zomer van 2015 werd Der Bogen op het Stadsplein geplaatst als figuurlijke 'Toegangspoort van Amstelveen'. Maar na 5 jaar en bergen kritiek op het kunstwerk en de locatie was het kennelijk genoeg. 

Op initiatief van de wethouder konden Amstelveners kiezen uit een nieuwe plek voor het kunstwerk: dat werd de Stadstuinen. Op het Stadsplein worden deze week bankjes van Jan Snoeck teruggeplaatst, als vervanging voor de leegte die Der Bogen nalaat.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 12:12

Han Tsai: wijkagent in Amstelveen en bruggenbouwer tussen culturen

Amstelveen - Han Tsai is sinds het najaar van 2020 wijkagent in het Oude Dorp en Bovenkerk in Amstelveen. Maar daarnaast vervult hij ook een andere, belangrijke en inmiddels onmisbare rol die hij allerminst lichtvaardig opneemt: als coördinator van het officiële Chinees Netwerk van Politie Eenheid Amsterdam is hij een vertrouwd aanspreekpunt voor een groeiend aantal Aziatische inwoners in deze regio en daarmee een belangrijke bruggenbouwer tussen diverse culturen.

Algemeen gisteren 16:00

JobZ: Grand Hotel Amstelveen zoekt Food & Beverage Supervisor

Amstelveen - Zoek jij een nieuwe baan en wil je graag in (de omgeving van) Amstelveen werken? Via AmstelveenZ JobZ kan je wellicht een leuke baan in de buurt vinden.  Zo zoekt Grand Hotel Amstelveen momenteel een Food & Beverage Supervisor.