Davey Photography, Rob Franken

Daar gaat Der Bogen... maar niet zonder slag of stoot

Amstelveen - Het kunstwerk 'Der Bogen' is maandag definitief weggehaald van het Stadsplein in Amstelveen, maar dat ging niet zonder slag of stoot.

Het veelbesproken kunstwerk heeft een nieuwe plek in park De Stadstuinen aan de andere kant van het Stadshart, waar het rond half drie arriveerde. Der Bogen moest per dieplader naar zijn nieuwe plek worden vervoerd, maar het kunstwerk spartelde flink tegen en wilde niet volgens plan los komen van zijn plek. Extra materiaal moest ter plaatse komen om het werk van de fundering los te krijgen.

bogen_verplaatsing2.jpg
Der Bogen liet zich niet zomaar verplaatsen; en wil moeilijk loskomen.

Uiteindelijk lukte dat alsnog en verliep de reis van het Stadsplein naar de Stadstuinen voorspoedig en zonder incidenten. Rond half drie arriveerde het kunstwerk op z'n nieuwe plek.

 

verplaatsing_der_bogen_az.jpg

verplaatsing_der_bogen_rf.jpg
Der Bogen in de Stadstuinen (Davey Photography, Rob Franken)

Verplaatsing Der Bogen

De verplaatsing is een initiatief van gemeente Amstelveen, dat vond dat het kunstwerk een plaats verdiende die beter bij het kunstwerk past. Wethouder Herbert Raat (Kunst & Cultuur, VVD) was van mening dat Der Bogen op de plek op het Stadsplein geen recht deed aan het werk en de kunstenaar.

In de zomer van 2015 werd Der Bogen op het Stadsplein geplaatst als figuurlijke 'Toegangspoort van Amstelveen'. Maar na 5 jaar en bergen kritiek op het kunstwerk en de locatie was het kennelijk genoeg. 

Op initiatief van de wethouder konden Amstelveners kiezen uit een nieuwe plek voor het kunstwerk: dat werd de Stadstuinen. Op het Stadsplein worden deze week bankjes van Jan Snoeck teruggeplaatst, als vervanging voor de leegte die Der Bogen nalaat.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 12:32

Koninklijke onderscheiding Renske Peters stichting Beschermers Amstelland

Amstelveen - Op 4 juni ontving Renske Peters uit handen van burgemeester Tjapko Poppens een koninklijke onderscheiding tijdens de opening van de 15e Amstellanddag op Wester-Amstel. Renske Peters kreeg dit lintje vanwege haar jaarlange, onvermoeibare inzet voor de bescherming van de natuur in het Amstelland. 

Kunst & Cultuur gisteren 11:00

Kaartverkoop Schouwburg Amstelveen vliegend van start

Amstelveen - Het nieuwe theaterprogramma van Schouwburg Amstelveen valt in de smaak bij het publiek. Op zaterdag 3 juni ging de voorverkoop voor het nieuwe seizoen vliegend van start. Vooral voor cabaret was de belangstelling groot, maar ook de rest van de programmering valt in goede aarde; met bijna 20.000 verkochte kaarten op de eerste dag van de verkoop spreekt het theater van een heel mooie start van de voorverkoop.