Amsterdamse Bos

Dachauherdenking bij Bosbaan in Amsterdamse Bos

Amstelveen – Het is weer tijd voor de jaarlijkse Dachauherdenking in het Amsterdamse Bos. De bevrijding van het concentratiekamp wordt zaterdag om 12.00 uur herdacht bij het Dachaumonument.

Het kamp in het Duitse Dachau diende als voorbeeld voor andere concentratiekampen die later zijn gebouwd. De nazi's richtten het kamp al in 1933 in.

Bevrijd

Van de 228.000 mensen die er gevangen zaten, overleefde slechts een klein deel de oorlog. Het kamp werd op 29 april 1945 door Amerikaanse troepen bevrijd. Het Dachaumonument staat langs de Bosbaan. Het Amsterdamse Bos meldt op zijn website dat de herdenking van zaterdag 13 april wordt georganiseerd door Stichting Vriendenkring van Oud-Dachauers.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.

Corona Amstelveen gisteren 14:33

Corona-virus vastgesteld bij leerkracht Amstelveense basisschool

Amstelveen - Op de Amstelveense basisschool 'School of Understanding' blijkt een leerkracht positief te hebben getest op corona. Alle leerlingen zijn per direct overgestapt op thuisonderwijs en teamleden die binnen anderhalve meter contact hebben gehad met de leerkracht zijn in quarantaine gegaan en getest.

Politiek gisteren 11:49

Burgerbelangen: te weinig ruimte op Amstelveense fietspaden

Amstelveen - De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) hoort vaak van inwoners dat er te weinig ruimte is op de fietspaden in Amstelveen. Soms ontstaan daardoor onveilige situaties. Sinds de corona-crisis zijn mensen meer gaan fietsen en ook steeds meer op elektrische fietsen. Daarom wil bbA dat het gemeentebestuur de fietspaden van Amstelveen aan een nieuwe beoordeling onderwerpt. 

Amstelveen van voorheen 24 mei 2020 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.