VTF
112

Daders beroving Middenhoven bedreigden slachtoffer met vuurwapen

Amstelveen - De twee daders van de beroving in Middenhoven  gisterenavond, hebben het slachtoffer onder dreiging van een vuurwapen gedwongen een tas af te staan. De politie zoekt getuigen van de straatroof.

De beroving vond gisterenavond maandag 17 mei 2021 rond 21.45 uur plaats aan de Dr. Willem Dreesweg. Ondanks een uitgebreide zoektocht en diverse tips die via Burgernet binnenkwamen wisten de daders te ontkomen.

Het slachtoffer raakt niet gewond bij de beroving, maar is logischerwijs wel erg geschrokken. 

De verdachten, van wie gisterenavond een beperkt signalement kon worden gegeven, vluchtten na de straatroof op een snorfiets (Piaggio Zip) in de richting van de rotonde met de Dreesweg/Gondel/Praam.

Het ging volgens de melding van Burgernet gisteravond om twee lichtgetinte mannen. De bestuurder van de scooter was geheel donkergekleed, de passagier droeg een grijze jas van het merk Stone Island.

Mogelijk zijn de twee verdachten op de grijze scooter al eerder nabij het winkelcentrum Middenhoven gezien. De recherche wil daarom graag spreken met getuigen die de straatroof hebben gezien, maar ook met mensen die de twee verdachten op de grijze scooter mogelijk voor of na de beroving hebben gezien in de omgeving.

Informatie kan bijvoorbeeld zeer waardevol zijn om de vluchtroute van de daders te achterhalen. Daarbij wil de recherche ook een beroep doen op mensen die beschikken over een bewakingscamera, een videodeurbel of een dashcam. De politie vraagt daarom om beelden van maandagavond tussen 21 en 22 uur na te kijken of daarop wellicht de twee verdachten te zien zijn. Beelden kunnen van grote waarde zijn bij het verdere onderzoek.

De politie vraagt mensen die meer weten contact op te nemen via ‪0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem: ‪0800-7000.


Meer nieuws

Zakelijk gisteren 10:46

Perfect Health: weet wat je nodig hebt [Lezersactie]

Amstelveen - Gezond oud worden willen we allemaal. Maar hoe gezond ben je eigenlijk? En wat heb je exact nodig om hieraan bij te dragen? Mischa Kremer richtte Perfect Health op voor mensen die bewust willen werken aan hun gezondheid. ‘Dankzij de Premium Health Check krijg je op wetenschappelijk niveau inzicht hoe je met leefstijl, voeding en voedingssupplementen aan de slag kunt gaan met je gezondheid. Wij maken moeilijke materie begrijpelijk en geven advies op maat. Zo houd je grip op je gezondheid.’

Horeca 16 jun. 2021 19:00

Stadshart Horeca Hits: Noodle soep van Saigon Càphê

Amstelveen - Nu de horeca weer open is belicht AmstelveenZ.nl in samenwerking met Shopping Centre Stadshart Amstelveen de komende periode in de rubriek Stadshart Horeca Hits diverse bestsellers en gewilde gerechten uit de horecazaken in en rond het Stadshart. In aflevering 1: de befaamde noodle soep van Saigon Càphê.