VTF
112

Daders beroving Middenhoven bedreigden slachtoffer met vuurwapen

Amstelveen - De twee daders van de beroving in Middenhoven  gisterenavond, hebben het slachtoffer onder dreiging van een vuurwapen gedwongen een tas af te staan. De politie zoekt getuigen van de straatroof.

De beroving vond gisterenavond maandag 17 mei 2021 rond 21.45 uur plaats aan de Dr. Willem Dreesweg. Ondanks een uitgebreide zoektocht en diverse tips die via Burgernet binnenkwamen wisten de daders te ontkomen.

Het slachtoffer raakt niet gewond bij de beroving, maar is logischerwijs wel erg geschrokken. 

De verdachten, van wie gisterenavond een beperkt signalement kon worden gegeven, vluchtten na de straatroof op een snorfiets (Piaggio Zip) in de richting van de rotonde met de Dreesweg/Gondel/Praam.

Het ging volgens de melding van Burgernet gisteravond om twee lichtgetinte mannen. De bestuurder van de scooter was geheel donkergekleed, de passagier droeg een grijze jas van het merk Stone Island.

Mogelijk zijn de twee verdachten op de grijze scooter al eerder nabij het winkelcentrum Middenhoven gezien. De recherche wil daarom graag spreken met getuigen die de straatroof hebben gezien, maar ook met mensen die de twee verdachten op de grijze scooter mogelijk voor of na de beroving hebben gezien in de omgeving.

Informatie kan bijvoorbeeld zeer waardevol zijn om de vluchtroute van de daders te achterhalen. Daarbij wil de recherche ook een beroep doen op mensen die beschikken over een bewakingscamera, een videodeurbel of een dashcam. De politie vraagt daarom om beelden van maandagavond tussen 21 en 22 uur na te kijken of daarop wellicht de twee verdachten te zien zijn. Beelden kunnen van grote waarde zijn bij het verdere onderzoek.

De politie vraagt mensen die meer weten contact op te nemen via ‪0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem: ‪0800-7000.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 11:49

Vaste politiekraam op vrijdagmarkt Amstelveen blijkt al snel schot in de roos

Amstelveen - Dat de politie vanaf vandaag wekelijks op de vrijdagmarkt in Stadshart Amstelveen staat met een zogenoemde 'verbindingskraam' wordt door het publiek zeer gewaardeerd.  Al na enkele uren is gebleken dat er grote behoefte is aan laagdrempelig contact met de politie.  

Wonen vandaag 10:51

Van Oud-Zuid naar The Mayor

Amstelveen - Leo (68) en Anja (66) Bronkhorst woonden praktisch om de hoek van The Mayor aan de Minervalaan in Amsterdam-Zuid. Het was een prachtig appartement, maar het ontbreken van een buitenruimte voelde toch niet goed. Het stel was gewend aan een huis met een grote tuin, maar het onderhoud wilden ze niet meer. In The Mayor vonden ze het beste van twee werelden.

Winkels vandaag 10:29

Stadshart Amstelveen verwelkomt nieuwe winkels

Amstelveen - Winkelcentrum Stadshart Amstelveen blijft in beweging met de aankondiging van nieuwe winkelopeningen. De transformatie van Pandora naar een nieuw winkelconcept is voltooid en binnenkort openen ook nieuwe winkels van BioSwiss Alps, Norah en Leonidas in het Stadshart om de diversiteit van het winkelaanbod te versterken.

Algemeen gisteren 15:55

Kinderen t/m 12 jaar opgelet: maak met jouw Amstelveense natuurfoto kans op een Canon Zoemini 2-printer

Amstelveen – De fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen van Canon en Visit Amstelveen duurt nog tot en met komende zondag 21 april 2024. De wedstrijd kent ook een speciale kids-categorie (t/m 12 jaar). De  jonge fotograaf die de mooiste foto maakt wordt beloond met een een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat, waarmee foto’s direct vanaf een smartphone geprint kunnen worden.  

Algemeen gisteren 14:38

Fietsendieven sloegen vorig jaar bijna 500 keer toe in Amstelveen

Amstelveen - Fietsendieven hebben vorig jaar flink huisgehouden in Amstelveen. In een jaar tijd werden bijna 500 aangiftes gedaan van fietsdiefstal. Het werkelijke aantal diefstallen ligt vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen aangifte doet.