VTF, Vivian Tusveld
112

Daders schietpartij Westwijk vluchtten in zwarte auto

Amstelveen - De daders van de schietpartij in Westwijk afgelopen zaterdag zijn gevlucht in een zwarte auto, vermoedelijk een Renault Megane of Captur (5-deurs, hatchback) of een auto die daar veel op lijkt.    

Van de daders ontbreekt nog ieder spoor. Dat meldt Opsporing Verzocht. Mogelijk zat er ook een derde dader als bestuurder in de vluchtauto.

Het is inmiddels duidelijk dat de daders na de schietpartij De Grote Wielen met hoge snelheid verder af zijn gereden en daarna rechtsaf zijn gegaan langs de speeltuin die daar ligt. Vervolgens zijn ze via de Marshallsingel op de Assering terechtgekomen. Daarna ontbreekt verder ieder spoor.

De politie spreekt graag met mensen die iets opvallends hebben gezien rondom het huis van de slachtoffers. Mogelijk is de woning voorafgaand aan het incident namelijk in de gaten houden. Kijk voor meer informatie op de website van Opsporing Verzocht.

Bij de schietpartij werd een 55-jarige man in zijn been geschoten, zijn 17-jarige dochter liep een schampschot op. Het gezin verblijft momenteel op een andere locatie. De man heeft een gebiedsverbod van 3 maanden opgelegd gekregen.

In wijkcentrum Westend werd vanavond een speciale bijeenkomst gehouden voor bewoners naar aanleiding van het schietincident. Onder bewoners leven veel vragen. Burgmeester Eenhoorn en politie waren ter plaatse om vragen te beantwoorden. 


Meer nieuws

112 gisteren 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft donderdagmiddag delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse gekomen in de omgeving van het busstation (Meander) vanwege een verdachte situatie in een bus. Er was een melding binnengekomen dat een passagier, die zich apart gedroeg, een verdacht pakketje bij zich zou hebben.

Algemeen 27 mrt. 2024 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.