Dag van de Yoga: 17 juni gratis yoga bij Amity International School

Amstelveen - Zaterdag 17 juni 2023, van 10.00 tot 12.00 uur vindt gratis de Internationale Dag van de Yoga plaats bij Amity International School in Amstelveen. Deze ochtend wordt georganiseerd door de Ambassade van India uit Den Haag, in samenwerking met Stichting International Day of Yoga en Stichting Bridging the Gap. Zowel jong als oud is welkom om kennis te maken met yoga.

Oorsprong

Yoga is een 5000 jaar oude traditie uit India. Yoga bevat fysieke, mentale en spirituele oefeningen met als doelstelling harmonie van lichaam en geest te bevorderen.

De Indiase Premier, Narendra Modi verklaarde tijdens zijn toespraak op 27 september 2014 bij de General Assembly van de United Nations: 'Yoga is een geschenk van onschatbare waarde van de oude traditie van India. Yoga belichaamt de eenheid van geest en lichaam; gedachte en actie; terughoudendheid en vervulling; harmonie tussen mens en natuur. Yoga is een holistische benadering van gezondheid en welzijn. Het gaat niet om lichaamsbeweging, maar om het gevoel van eenheid met jezelf, de wereld en de natuur'. Narendra Modi stelde de datum 21 juni voor als Internationale Dag van de Yoga, omdat die dag, de langste dag van het jaar is op het noordelijk halfrond en een speciale betekenis heeft in vele delen van de wereld.

Op 11 december 2014 heeft de United Nations General Assembly 21 juni uitgeroepen tot Internationale Dag van de Yoga. Sindsdien hebben miljoenen yogaliefhebbers over de gehele wereld deelgenomen aan de vieringen van International Day of Yoga.

Bewustzijn vergroten

International Day of Yoga heeft tot doel het bewustzijn te vergroten over de vele voordelen van het beoefenen van yoga als een holistische benadering van gezondheid en welzijn. Het beperkt zich niet tot lichaamsbeweging, maar heeft tot doel de eenheid met jezelf, de wereld en de natuur te bevorderen. De beoefening van yoga helpt om positief denken, innerlijke vrede en mededogen te ontwikkelen.

Gratis

Door de hulp van sponsoren HCLTech en Solis is het mogelijk gemaakt om dit evenement gratis aan te bieden. Registratie is wel verplicht en kan via de volgende link: https://bit.ly/IYDAmstelveen2023.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen gisteren 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport gisteren 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen 24 apr. 2024 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.