Dag van de Yoga: 17 juni gratis yoga bij Amity International School

Amstelveen - Zaterdag 17 juni 2023, van 10.00 tot 12.00 uur vindt gratis de Internationale Dag van de Yoga plaats bij Amity International School in Amstelveen. Deze ochtend wordt georganiseerd door de Ambassade van India uit Den Haag, in samenwerking met Stichting International Day of Yoga en Stichting Bridging the Gap. Zowel jong als oud is welkom om kennis te maken met yoga.

Oorsprong

Yoga is een 5000 jaar oude traditie uit India. Yoga bevat fysieke, mentale en spirituele oefeningen met als doelstelling harmonie van lichaam en geest te bevorderen.

De Indiase Premier, Narendra Modi verklaarde tijdens zijn toespraak op 27 september 2014 bij de General Assembly van de United Nations: 'Yoga is een geschenk van onschatbare waarde van de oude traditie van India. Yoga belichaamt de eenheid van geest en lichaam; gedachte en actie; terughoudendheid en vervulling; harmonie tussen mens en natuur. Yoga is een holistische benadering van gezondheid en welzijn. Het gaat niet om lichaamsbeweging, maar om het gevoel van eenheid met jezelf, de wereld en de natuur'. Narendra Modi stelde de datum 21 juni voor als Internationale Dag van de Yoga, omdat die dag, de langste dag van het jaar is op het noordelijk halfrond en een speciale betekenis heeft in vele delen van de wereld.

Op 11 december 2014 heeft de United Nations General Assembly 21 juni uitgeroepen tot Internationale Dag van de Yoga. Sindsdien hebben miljoenen yogaliefhebbers over de gehele wereld deelgenomen aan de vieringen van International Day of Yoga.

Bewustzijn vergroten

International Day of Yoga heeft tot doel het bewustzijn te vergroten over de vele voordelen van het beoefenen van yoga als een holistische benadering van gezondheid en welzijn. Het beperkt zich niet tot lichaamsbeweging, maar heeft tot doel de eenheid met jezelf, de wereld en de natuur te bevorderen. De beoefening van yoga helpt om positief denken, innerlijke vrede en mededogen te ontwikkelen.

Gratis

Door de hulp van sponsoren HCLTech en Solis is het mogelijk gemaakt om dit evenement gratis aan te bieden. Registratie is wel verplicht en kan via de volgende link: https://bit.ly/IYDAmstelveen2023.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 15:34

Meer dan helft dodelijke verkeersslachtoffers in Noord-Holland (87) reed op de fiets

Amstelveen - In de provincie Noord-Holland waren in 2023 87 dodelijke verkeersslachtoffers te betreuren. Meer dan de helft van de verkeersslachtoffers in de provincie reed op de fiets. De provincie wil het aantal slachtoffers terugdringen door zich op basis van data te richten op locaties en doelgroepen waar het risico op een ongeval met letsel het grootst is.

Algemeen gisteren 10:39

Politie met Mobiel Media Lab & Veiligheidskraam naar Stadsplein Amstelveen

Amstelveen – Politie en gemeente geven op vrijdag 19 april en zaterdag 20 april 2024 op het Stadsplein voorlichting over veiligheid. Vrijdag kunnen inwoners terecht bij een informatiekraam op de weekmarkt en zaterdag komt het Mobiel Media Lab van de politie naar het Stadsplein.

Wonen gisteren 09:55

Gemeenteraad mag zich gaan buigen over eerste fase nieuwbouwplan Allemankwartier

Amstelveen – De gemeenteraad mag zich binnenkort gaan buigen over het plan om 33 woningen te bouwen aan het Oostelijk Halfrond, naast basisschool De Bloeiwijzer. Ook de realisatie van een nieuw multifunctioneel gebouw dat dienst zal doen al wijkcentrum én medisch centrum (inclusief apotheek) staat op de agenda.