‘Dakloosheid groeiend Amstelveens probleem door prijsstijging woningen en lange wachtlijsten'

Amstelveen – Dakloosheid is een groeiend probleem in Amstelveen dat mede wordt veroorzaakt door de enorme wachtlijsten voor sociale huurwoningen en de enorme prijsstijgingen van  huur- en koopwoningen.  Dat stelt de lokale fractie van de PvdA. De partij wil van het College van B en W weten wat er aan (economische) dakloosheid wordt gedaan.

‘Dakloosheid raakt niet alleen verslaafden of mensen met psychische problemen. Ook mensen die bijvoorbeeld te maken krijgen met een echtscheiding en snel andere woonruimte nodig hebben komen in de problemen,’ schrijft PvdA-raadslid Arnout van den Bosch. Volgens hem is dakloosheid is een zeer ernstig probleem: 'Wie geen huis heeft, krijgt vaak ook met andere problemen te maken, bijvoorbeeld gezondheidsklachten. Het is daarom belangrijk meteen in actie te komen als iemand op straat dreigt te belanden.'

Scheiden

Van den Bosch maakt zich onder andere zorgen om in Amstelveense ouders die gaan scheiden. 'Vaak vertrekt dan één van beide partners uit het gezamenlijke huis.  Een scheiding is al erg genoeg. Als daarbij dan ook nog één van beide ouders op straat belandt of uit Amstelveen moet vertrekken wordt het pas echt dramatisch. Als die partner geen woonruimte in de buurt kan vinden, wordt het contact met zijn of haar kinderen erg moeilijk. Om dit te voorkomen kunnen ‘parents houses’  ingericht worden. Die moeten er dan wel voldoende zijn. De PvdA wil dit te allen tijde voorkomen.'

Weten hoe het zit

Mede op verzoek van de PvdA heeft het Amstelveense college een paar jaar geleden al onderzoek gedaan naar dakloosheid in Amstelveen. Daar kwam toen een aantal aanbevelingen uit, waar het college mee aan de slag is gegaan. De PvdA wil nu weten hoe het er nu voor staat. 'We willen weten hoe het zit, zodat we aanvullende maatregelen kunnen treffen als dat nodig is,' besluit Van den Bosch. Overigens is de PvdA vertegenwoordigd in het College van B en W Amstelveen. De PvdA vormt een coalitie met VVD, D66 en Goed voor Amstelveen. 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 09:16

Documentaire Gerlach 30 mei op televisie

Amstelveen - De documentaire Gerlach, over de laatste akkerbouwer in Amstelveen, is een grote hit. Na een succesvolle bioscooprelease met maar liefst landelijk 25.000 bezoekers, wordt de prijswinnende docu op 30 mei uitgezonden op tv op NPO2 door KRO-NCRV. 

Gezondheid & welzijn gisteren 09:00

Keizer Karelpark Tandartsen: het hele gezin met een stralende lach de deur uit

Amstelveen - Zeven jaar geleden opende Keizer Karelpark Tandartsen aan Lindepark, met één tandarts en één mondhygiëniste. Inmiddels is de tandartspraktijk niet meer weg te denken uit de regio en heeft de uitbreiding vorig jaar gezorgd voor zes behandelkamers, vijf tandartsen en vijf mondhygiënisten. Het team staat klaar om hun patiënten vol vertrouwen en deskundigheid te helpen aan een stralend gebit.

112 14 apr. 2024 20:23

Ongeval op kruising Burgemeester Boersweg

Amstelveen - Op de Burgemeester Boersweg ter hoogte van de op/afrit van Rijksweg A9 in Amstelveen heeft zondagavond een botsing plaatsgevonden.

Amstelveen van voorheen 14 apr. 2024 19:20

Amstelveen van voorheen (398)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 398 een oude foto van het Buitenplein op Plein 60, geschoten vanuit het vroegere pand van Vroom & Dreesmann.