Advertorial Zakelijk

De BelastingBespaarders: hulp bij belasting na aankoop woning!

Amstelveen – De BelastingBespaarders helpt particulieren met hun belastingaangifte. Tot 1 mei 2023 kan je de aangifte inkomstenbelasting over 2022 indienen, tenzij je uitstel aanvraagt. Heb jij een woning gekocht? Vanaf nu verandert er ook het een en ander in de belastingaangifte; zorg dat je geen geld laat liggen!

Financieringskosten zijn aftrekbaar

Bij het kopen van een eigen woning komen veel kosten kijken. Grote kans dat je kosten hebt gemaakt voor het hypotheekadvies, de taxatie en notaris. Maar dit levert een voordeel op. Naast de hypotheekrente zijn deze financieringskosten namelijk aftrekbaar van jouw inkomen. Goed nieuws voor de belastingaangifte na de aankoop van een huis! Het gevolg hiervan is een belastingteruggave.

Ga voor een voorlopige teruggave

Koop je in 2023 een woning? Je mag natuurlijk wachten met het terugvragen van de aftrekbare kosten eigen woning tot het tijd is voor de aangifte inkomstenbelasting 2023. Maar je kan ook kiezen voor een voorlopige teruggave! Zeker met de stijgende hypotheekrente kan het fijn zijn om iedere maand alvast wat terug te krijgen. Wij zorgen, samen met jou, dat je de voorlopige teruggave niet te hoog inschat, want het blijft een voorschot. Zo voorkom je dat je achteraf nog wat moet betalen.

Heb je een woning verkocht?

Dan heb je waarschijnlijk overwaarde gecreëerd en gelden er andere fiscale regels. De bedoeling is dat je de overwaarde namelijk gebruikt voor de nieuwe woning. Doe je dit niet? Dan is de hypotheekrente voor een deel niet aftrekbaar. De BelastingBespaarders zorgt dat de aangifte goed wordt ingediend en kunnen je ook in contact brengen met de hypotheekadviseurs van A&H Finance.

Hulp bij de belastingaangifte huis gekocht

Of je nu bezig bent met de aangifte inkomstenbelasting of de voorlopige teruggave, de BelastingBespaarders neemt deze zorgen voor je uit handen. Dit scheelt je een hoop stress én je benut de aftrekposten optimaal.

Wil je meer weten over wonen en hypotheken? Dan brengen we je graag in contact met de aankoopmakelaar, verkoopmakelaar en hypotheekadviseur. Allemaal op één adres. Wel zo makkelijk!

De BelastingBespaarders
Amsterdamseweg 71
Amstelveen
https://belastingbespaarders.nl

logoblok-MHB.jpg


Meer nieuws

Algemeen gisteren 12:32

Koninklijke onderscheiding Renske Peters stichting Beschermers Amstelland

Amstelveen - Op 4 juni ontving Renske Peters uit handen van burgemeester Tjapko Poppens een koninklijke onderscheiding tijdens de opening van de 15e Amstellanddag op Wester-Amstel. Renske Peters kreeg dit lintje vanwege haar jaarlange, onvermoeibare inzet voor de bescherming van de natuur in het Amstelland. 

Kunst & Cultuur gisteren 11:00

Kaartverkoop Schouwburg Amstelveen vliegend van start

Amstelveen - Het nieuwe theaterprogramma van Schouwburg Amstelveen valt in de smaak bij het publiek. Op zaterdag 3 juni ging de voorverkoop voor het nieuwe seizoen vliegend van start. Vooral voor cabaret was de belangstelling groot, maar ook de rest van de programmering valt in goede aarde; met bijna 20.000 verkochte kaarten op de eerste dag van de verkoop spreekt het theater van een heel mooie start van de voorverkoop.