Advertorial Zakelijk

De BelastingBespaarders: hulp bij belasting na aankoop woning!

Amstelveen – De BelastingBespaarders helpt particulieren met hun belastingaangifte. Tot 1 mei 2023 kan je de aangifte inkomstenbelasting over 2022 indienen, tenzij je uitstel aanvraagt. Heb jij een woning gekocht? Vanaf nu verandert er ook het een en ander in de belastingaangifte; zorg dat je geen geld laat liggen!

Financieringskosten zijn aftrekbaar

Bij het kopen van een eigen woning komen veel kosten kijken. Grote kans dat je kosten hebt gemaakt voor het hypotheekadvies, de taxatie en notaris. Maar dit levert een voordeel op. Naast de hypotheekrente zijn deze financieringskosten namelijk aftrekbaar van jouw inkomen. Goed nieuws voor de belastingaangifte na de aankoop van een huis! Het gevolg hiervan is een belastingteruggave.

Ga voor een voorlopige teruggave

Koop je in 2023 een woning? Je mag natuurlijk wachten met het terugvragen van de aftrekbare kosten eigen woning tot het tijd is voor de aangifte inkomstenbelasting 2023. Maar je kan ook kiezen voor een voorlopige teruggave! Zeker met de stijgende hypotheekrente kan het fijn zijn om iedere maand alvast wat terug te krijgen. Wij zorgen, samen met jou, dat je de voorlopige teruggave niet te hoog inschat, want het blijft een voorschot. Zo voorkom je dat je achteraf nog wat moet betalen.

Heb je een woning verkocht?

Dan heb je waarschijnlijk overwaarde gecreëerd en gelden er andere fiscale regels. De bedoeling is dat je de overwaarde namelijk gebruikt voor de nieuwe woning. Doe je dit niet? Dan is de hypotheekrente voor een deel niet aftrekbaar. De BelastingBespaarders zorgt dat de aangifte goed wordt ingediend en kunnen je ook in contact brengen met de hypotheekadviseurs van A&H Finance.

Hulp bij de belastingaangifte huis gekocht

Of je nu bezig bent met de aangifte inkomstenbelasting of de voorlopige teruggave, de BelastingBespaarders neemt deze zorgen voor je uit handen. Dit scheelt je een hoop stress én je benut de aftrekposten optimaal.

Wil je meer weten over wonen en hypotheken? Dan brengen we je graag in contact met de aankoopmakelaar, verkoopmakelaar en hypotheekadviseur. Allemaal op één adres. Wel zo makkelijk!

De BelastingBespaarders
Amsterdamseweg 71
Amstelveen
https://belastingbespaarders.nl

logoblok-MHB.jpg


Meer nieuws

Kunst & Cultuur 17 mei 2024 11:59

Schouwburg Amstelveen: voorverkoop seizoen 2024/2025 op 25 mei van start

Amstelveen - Schouwburg Amstelveen start de online voorverkoop voor het seizoen 2024-2025 op zaterdag 25 mei om 10.00 uur. Op het programma staan ruim 250 voorstellingen vol bekende cabaretnamen, vrolijk jeugdtheater, toptoneel, adembenemende dans en grote musicals.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur 17 mei 2024 11:28

Historische route van 13km langs Groenelaan, Waardhuizen, Nes

Amstelveen - Gemeente Amstelveen is weer een nieuwe historische route rijker. Het is inmiddels de vierde historische route in de gemeente. Deze route combineert de rust en natuur van de Bovenkerkerpolder met het dorpse karakter van Nes en het meer stedelijke landschap van Groenelaan en Waardhuizen; de route voert grotendeels door de polder en langs rivier de Amstel.

112 17 mei 2024 09:49

Zware aanrijding op kruising Legmeerdijk/N201

Amstelveen / Aalsmeer - Op de kruising van de Legmeerdijk met de N201 heeft donderdagavond een ernstig ongeval plaatsgevonden. Twee auto's botsten op elkaar met veel schade tot gevolg.

Verkeer & Vervoer 16 mei 2024 15:53

Brug Ouderkerk na aanpassingen weer volledig in gebruik: ook voor scheepvaart

Amstelveen / Ouderkerk - Na diverse aanpassingen en na meerdere testen, kan Brug Ouderkerk weer volledig bediend worden. Het wegverkeer kon op 14 mei al gebruik maken van de brug na de laatste storing, vandaag (donderdag 16 mei) is ook de stremming voor scheepvaart hoger dan 2.90 meter opgeheven.