De beste bescherming voor je ogen op wintersport bij Groenhof Optiek

Amstelveen - Groenhof Optiek is al decennia lang toonaangevend op het gebied van optometrie. Met een enorme expertise en een grote collectie brillen, zonnebrillen en contactlenzen zweren veel mensen al jaren bij de indrukwekkende en (recent totaal vernieuwde) zaak op winkelcentrum Groenhof. Wat misschien minder mensen weten is dat Groenhof Optiek ook een uitstekende en ruime collectie skibrillen en goggles heeft, die je ogen optimaal beschermen tijdens de wintersport.

‘Je merkt het vaak pas op latere leeftijd en dan is het te laat’, zegt Leoniek Faas van Groenhof Optiek, over de schadelijke effecten van skiën en snowboarden op wintersport zonder oogbescherming. ‘Veel mensen denken dat het wel meevalt, maar het blauwe licht kan ernstige schade veroorzaken aan je hoornvlies en netvlies, die zich veelal op latere leeftijd manifesteert. Ook bestaat de kans op sneeuwblindheid.’

Het is vooral de weerkaatsing van de zon op de sneeuw die het schadelijke licht versterkt, maar ook zonder zon is bescherming noodzakelijk. Toch zijn er nog altijd mensen die zonder bril skiën of snowboarden, bijvoorbeeld omdat ze bruin willen worden (om de ‘wasbeerlook’ te voorkomen) of omdat het bewolkt is. ‘Erg onverstandig’, zegt Leoniek. ‘Niet alleen op de piste, ook op het terras is het verstandig altijd je ogen te beschermen.’

Veel keuzes: zonnebrillen en goggles

Groenhof Optiek heeft zonnebrillen en goggles voor de wintersport in alle soorten en maten, zeker ook voor kinderen. Nu is de juiste zonnebril of goggle kiezen voor de wintersport niet eenvoudig. De wintersportbrillen hebben verschillende soorten lichtdoorlaatbaarheid, die zijn onderverdeeld in 5 categorieën.

Zo zijn er brillen die meer licht door laten, voor als de weersomstandigheden slecht zijn (categorie 1). Bij zeer zonnig weer wordt categorie 4 of 5 aangeraden (beperkte lichtdoorlaatbaarheid). Ook is er bijvoorbeeld verschil tussen cilindrische lenzen en sferische lenzen.

Laat je adviseren voor jouw wintersport

De specialisten van Groenhof Optiek staan daarom altijd klaar om het juiste advies te geven zodat jij jouw ogen optimaal kan beschermen tijdens wintersport en ook nog comfortabel en, niet onbelangrijk, in stijl de piste op kan. Zo heeft Groenhof Optiek bijvoorbeeld ook brillen waarvan de glazen verwisseld kunnen worden afhankelijk van het weertype en zijn er diverse oplossingen voor mensen die bril- of lensdragend zijn.

Met de gerenommeerde merken van Groenhof Optiek, waaronder bijvoorbeeld Adidas Sport Eyewear en Virgino (kinderen), weet je in ieder geval dat je de juiste bril met de juiste bescherming aanschaft. Twijfel jij of je de goede oogbescherming hebt voor de wintersport? Kom gerust langs voor advies!

Informatie

Groenhof Optiek | Groenhof 164 (Winkelcentrum Groenhof) | Telefoon Optiek: 020-6413919 | Telefoon Lenzen: 020-4414460 | E-mail: info@groenhofoptiek.nl | Website: www.groenhofoptiek.nl


Meer nieuws

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 gisteren 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten 22 apr. 2024 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.