De beste bescherming voor je ogen op wintersport bij Groenhof Optiek

Amstelveen - Groenhof Optiek is al decennia lang toonaangevend op het gebied van optometrie. Met een enorme expertise en een grote collectie brillen, zonnebrillen en contactlenzen zweren veel mensen al jaren bij de indrukwekkende en (recent totaal vernieuwde) zaak op winkelcentrum Groenhof. Wat misschien minder mensen weten is dat Groenhof Optiek ook een uitstekende en ruime collectie skibrillen en goggles heeft, die je ogen optimaal beschermen tijdens de wintersport.

‘Je merkt het vaak pas op latere leeftijd en dan is het te laat’, zegt Leoniek Faas van Groenhof Optiek, over de schadelijke effecten van skiën en snowboarden op wintersport zonder oogbescherming. ‘Veel mensen denken dat het wel meevalt, maar het blauwe licht kan ernstige schade veroorzaken aan je hoornvlies en netvlies, die zich veelal op latere leeftijd manifesteert. Ook bestaat de kans op sneeuwblindheid.’

Het is vooral de weerkaatsing van de zon op de sneeuw die het schadelijke licht versterkt, maar ook zonder zon is bescherming noodzakelijk. Toch zijn er nog altijd mensen die zonder bril skiën of snowboarden, bijvoorbeeld omdat ze bruin willen worden (om de ‘wasbeerlook’ te voorkomen) of omdat het bewolkt is. ‘Erg onverstandig’, zegt Leoniek. ‘Niet alleen op de piste, ook op het terras is het verstandig altijd je ogen te beschermen.’

Veel keuzes: zonnebrillen en goggles

Groenhof Optiek heeft zonnebrillen en goggles voor de wintersport in alle soorten en maten, zeker ook voor kinderen. Nu is de juiste zonnebril of goggle kiezen voor de wintersport niet eenvoudig. De wintersportbrillen hebben verschillende soorten lichtdoorlaatbaarheid, die zijn onderverdeeld in 5 categorieën.

Zo zijn er brillen die meer licht door laten, voor als de weersomstandigheden slecht zijn (categorie 1). Bij zeer zonnig weer wordt categorie 4 of 5 aangeraden (beperkte lichtdoorlaatbaarheid). Ook is er bijvoorbeeld verschil tussen cilindrische lenzen en sferische lenzen.

Laat je adviseren voor jouw wintersport

De specialisten van Groenhof Optiek staan daarom altijd klaar om het juiste advies te geven zodat jij jouw ogen optimaal kan beschermen tijdens wintersport en ook nog comfortabel en, niet onbelangrijk, in stijl de piste op kan. Zo heeft Groenhof Optiek bijvoorbeeld ook brillen waarvan de glazen verwisseld kunnen worden afhankelijk van het weertype en zijn er diverse oplossingen voor mensen die bril- of lensdragend zijn.

Met de gerenommeerde merken van Groenhof Optiek, waaronder bijvoorbeeld Adidas Sport Eyewear en Virgino (kinderen), weet je in ieder geval dat je de juiste bril met de juiste bescherming aanschaft. Twijfel jij of je de goede oogbescherming hebt voor de wintersport? Kom gerust langs voor advies!

Informatie

Groenhof Optiek | Groenhof 164 (Winkelcentrum Groenhof) | Telefoon Optiek: 020-6413919 | Telefoon Lenzen: 020-4414460 | E-mail: info@groenhofoptiek.nl | Website: www.groenhofoptiek.nl


Meer nieuws

Algemeen gisteren 21:00

Amstelveen by night (37)

Amstelveen - Tijdens de avondklokperiode deelt AmstelveenZ.nl in de rubriek #amstelveenbynight iedere avond om 21.00 uur een avondfoto uit Amstelveen. Op de 37e dag dat de avondklok geldt, een avondfoto van de A9.

Amstelveen van voorheen gisteren 18:44

Amstelveen van voorheen (236)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 236 een foto van het Amstelveense Broersepark dat vroeger simpelweg het Wandelpark heette.

Algemeen 27 feb. 2021 21:00

Amstelveen by night (36)

Amstelveen - Tijdens de avondklokperiode deelt AmstelveenZ.nl in de rubriek #amstelveenbynight iedere avond om 21.00 uur een avondfoto uit Amstelveen. Op de 36e dag dat de avondklok geldt, een foto van een helder avonduitzicht over de wijk Bankras.

Algemeen 27 feb. 2021 17:07

Groen licht voor thermische vlucht boven Amstelveen vanavond

Amstelveen - De thermische vlucht die vanavond (zaterdag 27 februari 2021) boven Amstelveen is gepland, gaat definitief door. Vanaf 19.00 uur zal een vliegtuigje met speciale apparatuur aan boord boven de gemeente vliegen om warmteverlies van daken te meten. Het advies van de gemeente aan inwoners is om de verwarming aan te zetten.