Gemeente Amstelveen

De beste uitvinders van 2019 zitten op de Roelof Venemaschool

Amstelveen - De beste uitvinders van 2019 zitten in groep 6b van de Roelof Venemaschool. In het kader van het zonne-energieproject Plek onder de Zon bedachten zij een bijzondere koffiemachine waardoor ze een prijs hebben gewonnen.

Het gaat om een duurzame machine, die naast koffie, ook verse chocolademelk en gezuiverd drinkwater kan produceren en bamboe bekers kan maken. Het creatieve idee en de enthousiaste presentatie van de leerlingen kregen veel lof van de jury.

Prijs

De jury bestond uit Richard van Leeuwen, adviseur energietransitie van de gemeente Amstelveen, Pieter Bak van Kasteelheer Groep en Stefan Eenhuizen van Beyond Energy. Zij hebben de eerste prijs uitgereikt aan de leerlingen van de Roelof Venema School.

In het kader van het zonne-energie project Plek onder de Zon bedachten verschillende groepen leerlingen ideeën hoe zonne-energie een bijdrage kan leveren aan een beter leven, zowel hier als in ontwikkelingslanden. Het project is volgens een persbericht van de gemeente Amstelveen mogelijk gemaakt door de Diaconie Evangelisch-Lutherse Gemeente Amsterdam, de Kruiskerk, Pure Energie Fonds en de afdeling Natuur- en MilieuEducatie van de gemeente Amstelveen.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.

Corona Amstelveen gisteren 14:33

Corona-virus vastgesteld bij leerkracht Amstelveense basisschool

Amstelveen - Op de Amstelveense basisschool 'School of Understanding' blijkt een leerkracht positief te hebben getest op corona. Alle leerlingen zijn per direct overgestapt op thuisonderwijs en teamleden die binnen anderhalve meter contact hebben gehad met de leerkracht zijn in quarantaine gegaan en getest.

Politiek gisteren 11:49

Burgerbelangen: te weinig ruimte op Amstelveense fietspaden

Amstelveen - De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) hoort vaak van inwoners dat er te weinig ruimte is op de fietspaden in Amstelveen. Soms ontstaan daardoor onveilige situaties. Sinds de corona-crisis zijn mensen meer gaan fietsen en ook steeds meer op elektrische fietsen. Daarom wil bbA dat het gemeentebestuur de fietspaden van Amstelveen aan een nieuwe beoordeling onderwerpt. 

Amstelveen van voorheen 24 mei 2020 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.