De beste uitvinders van 2019 zitten op de Roelof Venemaschool

De beste uitvinders van 2019 zitten op de Roelof Venemaschool Foto: Gemeente Amstelveen

Amstelveen - De beste uitvinders van 2019 zitten in groep 6b van de Roelof Venemaschool. In het kader van het zonne-energieproject Plek onder de Zon bedachten zij een bijzondere koffiemachine waardoor ze een prijs hebben gewonnen.


- Lees verder onder deze advertentie -

Het gaat om een duurzame machine, die naast koffie, ook verse chocolademelk en gezuiverd drinkwater kan produceren en bamboe bekers kan maken. Het creatieve idee en de enthousiaste presentatie van de leerlingen kregen veel lof van de jury.

Prijs

De jury bestond uit Richard van Leeuwen, adviseur energietransitie van de gemeente Amstelveen, Pieter Bak van Kasteelheer Groep en Stefan Eenhuizen van Beyond Energy. Zij hebben de eerste prijs uitgereikt aan de leerlingen van de Roelof Venema School.

In het kader van het zonne-energie project Plek onder de Zon bedachten verschillende groepen leerlingen ideeën hoe zonne-energie een bijdrage kan leveren aan een beter leven, zowel hier als in ontwikkelingslanden. Het project is volgens een persbericht van de gemeente Amstelveen mogelijk gemaakt door de Diaconie Evangelisch-Lutherse Gemeente Amsterdam, de Kruiskerk, Pure Energie Fonds en de afdeling Natuur- en MilieuEducatie van de gemeente Amstelveen.


Reacties