De Buitenspeelbus komt naar je toe

Amstelveen - Het belooft een te gekke zomer te worden voor kinderen in Amstelveen. Want de Buitenspeelbus doet alle wijken aan en zorgt voor veel speelplezier. Het initiatief van AmstelveenSport is een groot succes en gaat voor het 7e jaar op rij binnenkort weer van start. Coördinatrice Iris Meertens en organisator Roy van Erck vertellen over dit populaire fenomeen.

Maatschappelijk rol
‘De Buitenspeelbus is een initiatief waarbij een bus gevuld met uitdagende spellen diverse buurten in Amstelveen aandoet’, vertelt Iris. ‘Ze rijden naar een veldje waar genoeg ruimte is voor alle kinderen om te komen spelen. We doen spelletjes van vroeger, van nu en van andere culturen. Er is werkelijk van alles te doen: een grote mikado, vier op een rij, fietsjes, stepjes, skelters. Er worden voetbal- en basketbaltoernooien georganiseerd en clinics door sportclubs uit de buurt. Op die manier dient het buitenspeel initiatief ook een maatschappelijke rol en kan er kennis worden gemaakt met diverse sportclubs. Dat is qua timing ook perfect, aangezien de zomer dé periode is om je in te schrijven bij sportclubs.’

Hecht team
Iris is bij AmstelveenSport verantwoordelijk voor het organiseren van activiteiten in Amstelveen. ‘Van wandelingen tot buitengym, ik breng graag vraag en aanbod bij elkaar. De Buitenspeelbus is daar een onderdeel van. In overleg met Participe en wijkcoaches kijken we in welke wijk er behoefte is aan de Buitenspeelbus.’ De organisatie van de Buitenspeelbus is een hecht team. Haar collega Roy werkt iedere zomer graag mee aan dit initiatief dat zijn broer destijds mede heeft opgezet. ‘Ik kijk er ieder jaar weer naar uit en ben erg blij met deze leuke zomerbaan’, vertelt de student Geneeskunde enthousiast. ‘Ik heb eerst 3 jaar mee gelopen in het animatieteam en ben sinds 2 jaar actief in de organisatie van de Buitenspeelbus.’

Buitenspelen stimuleren
Het hoofddoel van de Buitenspeelbus is om kinderen te stimuleren meer buiten te spelen’, zegt Iris. ‘Door de opkomst van sociale media en spelcomputers is de vrijetijdsbesteding van kinderen veranderd. Hierdoor wordt er minder buiten gespeeld, terwijl beweging juist zo belangrijk is voor hun gezondheid. Buitenspelen houdt kinderen fit en gezond en brengt kinderen met elkaar in contact waardoor ze sociale vaardigheden verwerven.’

‘We hebben 3 bussen die iedere week op een verschillende locatie staan’, vertelt Roy. ‘Op een drukke dag hebben we maar liefst 50 tot 60 kinderen. Het is geheel vrijblijvend en wij zijn er om te motiveren en ondersteunen waar nodig.’ Roy verwacht dat het de komende zomer extra druk zal worden nu veel mensen niet op vakantie gaan. ‘Er was ooit een kindje dat niet kon komen spelen omdat hij naar het pretpark zou gaan de volgende dag. Dat vond hij zo jammer omdat hij liever bij ons wilde komen spelen’, lacht Roy.

Ben je benieuwd of de Buitenspeelbus deze zomer naar jouw wijk komt? Check www.amstelveensport.nl/agenda of  www.facebook.com/DeBuitenspeelbus.

AmstelveenSport |Sportlaan 25 1185 TB Amstelveen | Tel: 088 8585 100 | www.amstelveensport.nl


Meer nieuws

Gezondheid & welzijn vandaag 16:00

JobZ: Tzorg zoekt personeel

Amstelveen - Op zoek naar een baan in de buurt? Momenteel zijn diverse bedrijven in regio Amstelveen op zoek naar personeel, zoals bijvoorbeeld Tzorg. 

Evenementen & Activiteiten vandaag 10:06

Ontbijten tussen de Amstelveense wijnranken: 'Amstelveen in 24Hrs' in volle gang

Amstelveen - Het evenement 'Amstelveen in 24Hrs' waarbij vandaag kris-kras door de gemeente talloze activiteiten beleefd kunnen worden is in volle gang. Vanmorgen was het al vroeg een drukte van belang bij de Amstelveense wijngaard De Amsteltuin, waar inwoners konden genieten van een uniek champagne-ontbijt tussen de wijnranken.

Sport vandaag 10:00

Bart Muns: Topscorer in Amerika

Amstelveen - De 19-jarige Bart Muns verruilde zijn leven in Nederland voor een avontuur in Amerika. De Amstelvener koos voor een opleiding die hij kon combineren met zijn grote passie: voetbal!

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur gisteren 14:55

Volledig ondergescheten loopvlonder Ouderkerkerplas kan niet morgen weer open

Ouderkerkerk aan de Amstel - De sinds de coronamaatregelen afgesloten loopvlonder over de Ouderkerkerplas kan pas weer worden geopend na een grondige schoonmaakbeurt. De vlonder is in de afgelopen 1,5 jaar sterk vervuild geraakt door vogelpoep en is niet meer veilig voor wandelaars.