De Buitenspeelbus komt naar je toe

Amstelveen - Het belooft een te gekke zomer te worden voor kinderen in Amstelveen. Want de Buitenspeelbus doet alle wijken aan en zorgt voor veel speelplezier. Het initiatief van AmstelveenSport is een groot succes en gaat voor het 7e jaar op rij binnenkort weer van start. Coördinatrice Iris Meertens en organisator Roy van Erck vertellen over dit populaire fenomeen.

Maatschappelijk rol
‘De Buitenspeelbus is een initiatief waarbij een bus gevuld met uitdagende spellen diverse buurten in Amstelveen aandoet’, vertelt Iris. ‘Ze rijden naar een veldje waar genoeg ruimte is voor alle kinderen om te komen spelen. We doen spelletjes van vroeger, van nu en van andere culturen. Er is werkelijk van alles te doen: een grote mikado, vier op een rij, fietsjes, stepjes, skelters. Er worden voetbal- en basketbaltoernooien georganiseerd en clinics door sportclubs uit de buurt. Op die manier dient het buitenspeel initiatief ook een maatschappelijke rol en kan er kennis worden gemaakt met diverse sportclubs. Dat is qua timing ook perfect, aangezien de zomer dé periode is om je in te schrijven bij sportclubs.’

Hecht team
Iris is bij AmstelveenSport verantwoordelijk voor het organiseren van activiteiten in Amstelveen. ‘Van wandelingen tot buitengym, ik breng graag vraag en aanbod bij elkaar. De Buitenspeelbus is daar een onderdeel van. In overleg met Participe en wijkcoaches kijken we in welke wijk er behoefte is aan de Buitenspeelbus.’ De organisatie van de Buitenspeelbus is een hecht team. Haar collega Roy werkt iedere zomer graag mee aan dit initiatief dat zijn broer destijds mede heeft opgezet. ‘Ik kijk er ieder jaar weer naar uit en ben erg blij met deze leuke zomerbaan’, vertelt de student Geneeskunde enthousiast. ‘Ik heb eerst 3 jaar mee gelopen in het animatieteam en ben sinds 2 jaar actief in de organisatie van de Buitenspeelbus.’

Buitenspelen stimuleren
Het hoofddoel van de Buitenspeelbus is om kinderen te stimuleren meer buiten te spelen’, zegt Iris. ‘Door de opkomst van sociale media en spelcomputers is de vrijetijdsbesteding van kinderen veranderd. Hierdoor wordt er minder buiten gespeeld, terwijl beweging juist zo belangrijk is voor hun gezondheid. Buitenspelen houdt kinderen fit en gezond en brengt kinderen met elkaar in contact waardoor ze sociale vaardigheden verwerven.’

‘We hebben 3 bussen die iedere week op een verschillende locatie staan’, vertelt Roy. ‘Op een drukke dag hebben we maar liefst 50 tot 60 kinderen. Het is geheel vrijblijvend en wij zijn er om te motiveren en ondersteunen waar nodig.’ Roy verwacht dat het de komende zomer extra druk zal worden nu veel mensen niet op vakantie gaan. ‘Er was ooit een kindje dat niet kon komen spelen omdat hij naar het pretpark zou gaan de volgende dag. Dat vond hij zo jammer omdat hij liever bij ons wilde komen spelen’, lacht Roy.

Ben je benieuwd of de Buitenspeelbus deze zomer naar jouw wijk komt? Check www.amstelveensport.nl/agenda of  www.facebook.com/DeBuitenspeelbus.

AmstelveenSport |Sportlaan 25 1185 TB Amstelveen | Tel: 088 8585 100 | www.amstelveensport.nl


Meer nieuws

112 gisteren 18:26

Bestuurder bestelbus in aanrijding met jongetje op fiets

Amstelveen - In Westwijk is dinsdagavond een bestuurder van een bestelbus (pakketdienst) in aanrijding gekomen met een jongetje op een fiets. Het ongeval vond plaats op de kruising van de Guldenroedelaan en de Burgemeester Wiegelweg.

Algemeen gisteren 11:18

Amstelveen tussen grootste stijgers toeristenbelasting: bijna 50%+

Amstelveen - Toeristen die overnachten in een hotel, betalen dit jaar in Amstelveen € 4,45 toeristenbelasting per nacht. Amstelveen verhoogde deze vorm van belasting met bijna 50 procent en behoort daarmee tot de grootste stijgers van de provincie en het land.

112 gisteren 09:02

Chaos rond rotonde Sportlaan-Beneluxbaan na ongeval tussen auto en fatbike

Amstelveen - Een flinke chaos rond de rotonde van de Beneluxbaan/Sportlaan vanmorgen. Een automobilist kwam op de rotonde in aanrijding met de bestuurder van een fatbike, waarna diverse automobilisten die plaats poogden te maken voor de ambulance zich vastreden in de zachte berm.

Verkeer & Vervoer gisteren 08:48

196 hardrijders op de bon aan Sportlaan in Amstelveen

Amstelveen - Aan de Sportlaan in Amstelveen zijn gisteren (maandag 26 februari 2024) 196 weggebruikers betrapt op te hard rijden. Op de Sportlaan, waar veel scholen liggen en het vaak druk is, is 50 kilometer per uur toegestaan,