De Buitenspeelbus komt naar je toe

Amstelveen - Het belooft een te gekke zomer te worden voor kinderen in Amstelveen. Want de Buitenspeelbus doet alle wijken aan en zorgt voor veel speelplezier. Het initiatief van AmstelveenSport is een groot succes en gaat voor het 7e jaar op rij binnenkort weer van start. Coördinatrice Iris Meertens en organisator Roy van Erck vertellen over dit populaire fenomeen.

Maatschappelijk rol
‘De Buitenspeelbus is een initiatief waarbij een bus gevuld met uitdagende spellen diverse buurten in Amstelveen aandoet’, vertelt Iris. ‘Ze rijden naar een veldje waar genoeg ruimte is voor alle kinderen om te komen spelen. We doen spelletjes van vroeger, van nu en van andere culturen. Er is werkelijk van alles te doen: een grote mikado, vier op een rij, fietsjes, stepjes, skelters. Er worden voetbal- en basketbaltoernooien georganiseerd en clinics door sportclubs uit de buurt. Op die manier dient het buitenspeel initiatief ook een maatschappelijke rol en kan er kennis worden gemaakt met diverse sportclubs. Dat is qua timing ook perfect, aangezien de zomer dé periode is om je in te schrijven bij sportclubs.’

Hecht team
Iris is bij AmstelveenSport verantwoordelijk voor het organiseren van activiteiten in Amstelveen. ‘Van wandelingen tot buitengym, ik breng graag vraag en aanbod bij elkaar. De Buitenspeelbus is daar een onderdeel van. In overleg met Participe en wijkcoaches kijken we in welke wijk er behoefte is aan de Buitenspeelbus.’ De organisatie van de Buitenspeelbus is een hecht team. Haar collega Roy werkt iedere zomer graag mee aan dit initiatief dat zijn broer destijds mede heeft opgezet. ‘Ik kijk er ieder jaar weer naar uit en ben erg blij met deze leuke zomerbaan’, vertelt de student Geneeskunde enthousiast. ‘Ik heb eerst 3 jaar mee gelopen in het animatieteam en ben sinds 2 jaar actief in de organisatie van de Buitenspeelbus.’

Buitenspelen stimuleren
Het hoofddoel van de Buitenspeelbus is om kinderen te stimuleren meer buiten te spelen’, zegt Iris. ‘Door de opkomst van sociale media en spelcomputers is de vrijetijdsbesteding van kinderen veranderd. Hierdoor wordt er minder buiten gespeeld, terwijl beweging juist zo belangrijk is voor hun gezondheid. Buitenspelen houdt kinderen fit en gezond en brengt kinderen met elkaar in contact waardoor ze sociale vaardigheden verwerven.’

‘We hebben 3 bussen die iedere week op een verschillende locatie staan’, vertelt Roy. ‘Op een drukke dag hebben we maar liefst 50 tot 60 kinderen. Het is geheel vrijblijvend en wij zijn er om te motiveren en ondersteunen waar nodig.’ Roy verwacht dat het de komende zomer extra druk zal worden nu veel mensen niet op vakantie gaan. ‘Er was ooit een kindje dat niet kon komen spelen omdat hij naar het pretpark zou gaan de volgende dag. Dat vond hij zo jammer omdat hij liever bij ons wilde komen spelen’, lacht Roy.

Ben je benieuwd of de Buitenspeelbus deze zomer naar jouw wijk komt? Check www.amstelveensport.nl/agenda of  www.facebook.com/DeBuitenspeelbus.

AmstelveenSport |Sportlaan 25 1185 TB Amstelveen | Tel: 088 8585 100 | www.amstelveensport.nl


Meer nieuws

Sport vandaag 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 vandaag 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten gisteren 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.

Algemeen gisteren 09:35

‘Invoeren betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk’

Amstelveen - De VVD Amstelveen stelt dat het invoeren van betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk zal zijn. ‘Onze insteek zal zijn dat parkeervergunningen voor inwoners en ondernemers goedkoop blijven en dat er per wijk ruimte is voor maatwerkoplossingen,’ stelt VVD-raadslid Menno van Leeuwen in een vooruitblik op volledig betaald parkeren in Amstelveen.

Amstelveen van voorheen 21 apr. 2024 19:26

Amstelveen van voorheen (399)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 399 een oude foto van het voormalige raadhuis van Amstelveen op de hoek van de Dorpsstraat in het Oude Dorp.