De Buitenspeelbus komt naar je toe

Amstelveen - Het belooft een te gekke zomer te worden voor kinderen in Amstelveen. Want de Buitenspeelbus doet alle wijken aan en zorgt voor veel speelplezier. Het initiatief van AmstelveenSport is een groot succes en gaat voor het 7e jaar op rij binnenkort weer van start. Coördinatrice Iris Meertens en organisator Roy van Erck vertellen over dit populaire fenomeen.

Maatschappelijk rol
‘De Buitenspeelbus is een initiatief waarbij een bus gevuld met uitdagende spellen diverse buurten in Amstelveen aandoet’, vertelt Iris. ‘Ze rijden naar een veldje waar genoeg ruimte is voor alle kinderen om te komen spelen. We doen spelletjes van vroeger, van nu en van andere culturen. Er is werkelijk van alles te doen: een grote mikado, vier op een rij, fietsjes, stepjes, skelters. Er worden voetbal- en basketbaltoernooien georganiseerd en clinics door sportclubs uit de buurt. Op die manier dient het buitenspeel initiatief ook een maatschappelijke rol en kan er kennis worden gemaakt met diverse sportclubs. Dat is qua timing ook perfect, aangezien de zomer dé periode is om je in te schrijven bij sportclubs.’

Hecht team
Iris is bij AmstelveenSport verantwoordelijk voor het organiseren van activiteiten in Amstelveen. ‘Van wandelingen tot buitengym, ik breng graag vraag en aanbod bij elkaar. De Buitenspeelbus is daar een onderdeel van. In overleg met Participe en wijkcoaches kijken we in welke wijk er behoefte is aan de Buitenspeelbus.’ De organisatie van de Buitenspeelbus is een hecht team. Haar collega Roy werkt iedere zomer graag mee aan dit initiatief dat zijn broer destijds mede heeft opgezet. ‘Ik kijk er ieder jaar weer naar uit en ben erg blij met deze leuke zomerbaan’, vertelt de student Geneeskunde enthousiast. ‘Ik heb eerst 3 jaar mee gelopen in het animatieteam en ben sinds 2 jaar actief in de organisatie van de Buitenspeelbus.’

Buitenspelen stimuleren
Het hoofddoel van de Buitenspeelbus is om kinderen te stimuleren meer buiten te spelen’, zegt Iris. ‘Door de opkomst van sociale media en spelcomputers is de vrijetijdsbesteding van kinderen veranderd. Hierdoor wordt er minder buiten gespeeld, terwijl beweging juist zo belangrijk is voor hun gezondheid. Buitenspelen houdt kinderen fit en gezond en brengt kinderen met elkaar in contact waardoor ze sociale vaardigheden verwerven.’

‘We hebben 3 bussen die iedere week op een verschillende locatie staan’, vertelt Roy. ‘Op een drukke dag hebben we maar liefst 50 tot 60 kinderen. Het is geheel vrijblijvend en wij zijn er om te motiveren en ondersteunen waar nodig.’ Roy verwacht dat het de komende zomer extra druk zal worden nu veel mensen niet op vakantie gaan. ‘Er was ooit een kindje dat niet kon komen spelen omdat hij naar het pretpark zou gaan de volgende dag. Dat vond hij zo jammer omdat hij liever bij ons wilde komen spelen’, lacht Roy.

Ben je benieuwd of de Buitenspeelbus deze zomer naar jouw wijk komt? Check www.amstelveensport.nl/agenda of  www.facebook.com/DeBuitenspeelbus.

AmstelveenSport |Sportlaan 25 1185 TB Amstelveen | Tel: 088 8585 100 | www.amstelveensport.nl


Meer nieuws

Sport vandaag 09:19

Amsterdamse Bos Golf op 27 juni: inschrijven nog mogelijk

Amstelveen - De 11e editie van de Amsterdamse Bos Golf komt er weer aan. Op dinsdag 27 juni 2023 is het Amsterdamse Bos voor één dag omgetoverd in een 18 holes golfbaan. De voorbereidingen zijn in volle gang. Inmiddels hebben zich al veel mensen opgegeven, maar er kunnen er nog een paar bij. Met een flight of individueel!

Kunst & Cultuur vandaag 08:12

Open Ateliers 2023: 60 professionele kunstenaars openen de deuren

Amstelveen - De Atelierroute komt er weer aan. Op zaterdag 17 en zondag 18 juni openen 60 professionele kunstenaars tijdens de Open Ateliers 2023 van 11.00 tot 17.00 uur hun deuren om iedereen kennis te laten maken met hun werk. Voorafgaand aan dit weekend is er bij het Cobra Museum een gratis Centrale Expositie waar de deelnemende kunstenaars ieder alvast één werk laten zien. Ontdek tijdens deze dag verschillende disciplines en laat je verrassen door de gevarieerde kunstwereld.

Evenementen & Activiteiten gisteren 09:38

Tweede editie De Kegel Family Fair op zaterdag 24 juni

Amstelveen - De eerste editie vorig jaar van De Kegel Family Fair was een groot succes. Op zaterdag 24 juni vindt daarom de tweede editie plaats. Tussen 12.00 en 18.30 uur wordt het terrein van de Kegel aan de Bovenkerkerweg omgetoverd tot een heus walhalla voor jong en oud.