De Buurtcamping aankomende zomer in Wijkpark Middenhoven

Amstelveen - De Buurtcamping is opgericht in 2013 en brengt bewoners bij elkaar om samen een camping op te bouwen en activiteiten te organiseren. Dit tiende jaar strijken ze het eerste weekend van de zomervakantie neer in Amstelveen, in Wijkpark Middenhoven.

De eerste Buurtcamping vond in 2013 plaats in het Oosterpark in Amsterdam. Het initiatief kreeg al snel navolging. In 2019 (voor de coronaperiode) waren er maar liefst 35 Buurtcampings door heel Nederland. 

Ontmoeten

De bedoeling is dat buurtbewoners elkaar ontmoeten op De Buurtcamping. Samen bouwen zij de camping op, organiseren activiteiten voor elkaar en leren tijdens een ontspannen vakantie hun buren beter kennen. Drie dagen lang wordt een park omgetoverd tot gezellige camping, die bewoond gaat worden door alle mensen die de buurt rijk is. Hierdoor leren buurtbewoners elkaar tijdens een vakantie in eigen stadspark beter kennen. Dit jaar komen ze voor het eerst een weekend in Amstelveen. Vorig jaar is er proefgedraaid; in oktober werd Park Middenhoven voor een dag omgetoverd tot Buurtcamping, waar buurtbewoners terecht konden voor workshops, sportactiviteiten en gezellig samenzijn.

Saamhorigheid

De Buurtcamping zorgt ervoor dat alle soorten mensen met elkaar verbonden worden. De initiatiefnemers vinden dat belangrijk voor de saamhorigheid in de buurt. Een buurt waarin je elkaar kent, waarin iedereen zich veilig voelt en waar we elkaar om hulp durven vragen. Juist in deze tijd, waarin mensen zo makkelijk langs elkaar heen leven.

Buurtbewoners

Een derde van de kampeerplekken zijn gereserveerd voor minima, een derde voor vrijwilligers en een derde voor betalende kampeerders. De Buurtcamping en twee bewoners zoeken enthousiaste en gedreven buurtbewoners uit Amstelveen die het leuk vinden om een Buurtcamping te helpen organiseren voor en in hun eigen buurt en zo het team te versterken. Op dinsdagavond 7 februari om 19.30 wordt er een online informatiebijeenkomst gehouden voor iedereen die nieuwsgierig is en meer wil weten.  

Aanmelden hiervoor kan via: anke@debuurtcamping.nl


Meer nieuws

112 gisteren 18:26

Bestuurder bestelbus in aanrijding met jongetje op fiets

Amstelveen - In Westwijk is dinsdagavond een bestuurder van een bestelbus (pakketdienst) in aanrijding gekomen met een jongetje op een fiets. Het ongeval vond plaats op de kruising van de Guldenroedelaan en de Burgemeester Wiegelweg.

Algemeen gisteren 11:18

Amstelveen tussen grootste stijgers toeristenbelasting: bijna 50%+

Amstelveen - Toeristen die overnachten in een hotel, betalen dit jaar in Amstelveen € 4,45 toeristenbelasting per nacht. Amstelveen verhoogde deze vorm van belasting met bijna 50 procent en behoort daarmee tot de grootste stijgers van de provincie en het land.

112 gisteren 09:02

Chaos rond rotonde Sportlaan-Beneluxbaan na ongeval tussen auto en fatbike

Amstelveen - Een flinke chaos rond de rotonde van de Beneluxbaan/Sportlaan vanmorgen. Een automobilist kwam op de rotonde in aanrijding met de bestuurder van een fatbike, waarna diverse automobilisten die plaats poogden te maken voor de ambulance zich vastreden in de zachte berm.

Verkeer & Vervoer gisteren 08:48

196 hardrijders op de bon aan Sportlaan in Amstelveen

Amstelveen - Aan de Sportlaan in Amstelveen zijn gisteren (maandag 26 februari 2024) 196 weggebruikers betrapt op te hard rijden. Op de Sportlaan, waar veel scholen liggen en het vaak druk is, is 50 kilometer per uur toegestaan,