De Buurtcamping aankomende zomer in Wijkpark Middenhoven

Amstelveen - De Buurtcamping is opgericht in 2013 en brengt bewoners bij elkaar om samen een camping op te bouwen en activiteiten te organiseren. Dit tiende jaar strijken ze het eerste weekend van de zomervakantie neer in Amstelveen, in Wijkpark Middenhoven.

De eerste Buurtcamping vond in 2013 plaats in het Oosterpark in Amsterdam. Het initiatief kreeg al snel navolging. In 2019 (voor de coronaperiode) waren er maar liefst 35 Buurtcampings door heel Nederland. 

Ontmoeten

De bedoeling is dat buurtbewoners elkaar ontmoeten op De Buurtcamping. Samen bouwen zij de camping op, organiseren activiteiten voor elkaar en leren tijdens een ontspannen vakantie hun buren beter kennen. Drie dagen lang wordt een park omgetoverd tot gezellige camping, die bewoond gaat worden door alle mensen die de buurt rijk is. Hierdoor leren buurtbewoners elkaar tijdens een vakantie in eigen stadspark beter kennen. Dit jaar komen ze voor het eerst een weekend in Amstelveen. Vorig jaar is er proefgedraaid; in oktober werd Park Middenhoven voor een dag omgetoverd tot Buurtcamping, waar buurtbewoners terecht konden voor workshops, sportactiviteiten en gezellig samenzijn.

Saamhorigheid

De Buurtcamping zorgt ervoor dat alle soorten mensen met elkaar verbonden worden. De initiatiefnemers vinden dat belangrijk voor de saamhorigheid in de buurt. Een buurt waarin je elkaar kent, waarin iedereen zich veilig voelt en waar we elkaar om hulp durven vragen. Juist in deze tijd, waarin mensen zo makkelijk langs elkaar heen leven.

Buurtbewoners

Een derde van de kampeerplekken zijn gereserveerd voor minima, een derde voor vrijwilligers en een derde voor betalende kampeerders. De Buurtcamping en twee bewoners zoeken enthousiaste en gedreven buurtbewoners uit Amstelveen die het leuk vinden om een Buurtcamping te helpen organiseren voor en in hun eigen buurt en zo het team te versterken. Op dinsdagavond 7 februari om 19.30 wordt er een online informatiebijeenkomst gehouden voor iedereen die nieuwsgierig is en meer wil weten.  

Aanmelden hiervoor kan via: anke@debuurtcamping.nl


Meer nieuws

112 vandaag 19:34

Scooter en fiets in botsing op fietspad Bovenkerkerweg

Amstelveen - De bestuurders van een scooter en een fiets zijn maandagavond met elkaar in botsing gekomen op het fietspad van de Bovenkerkerweg ter hoogte van de Burgemeester Wiegelweg (Westwijk).

Algemeen vandaag 10:51

Staking streekvervoer in Amstelveen

Amstelveen - Bij de standplaats van Connexxion-bussen in Amstelveen Zuid hebben diverse chauffeurs zich vanmorgen vroeg verzameld vanwege de eerder aangekondigde staking in het streekvervoer.

Sport vandaag 07:00

Grensverleggend hardlopen

Amstelveen - Wat begon als klein hardlooprondje om het hoofd leeg te maken, is uitgegroeid tot lange afstanden rennen. Manon Schutter (41) is hardloopster en rende afgelopen november van Boston naar New York. In elf dagen liep ze met een groep vrouwen maar liefst 550 kilometer. ‘Ja, dat is ruim een marathon per dag’, lacht ze. Wij spraken met haar over deze topprestatie en andere hardloopervaringen.  

Advertorial Algemeen vandaag 07:00

Co to Go lanceert avondconcept: wees er als de kippen bij!

Aalsmeer - Loogman tanken en wassen breidt Co to Go uit. Vanaf vandaag start Co to Go 7 dagen per week met een avondconcept. Gegrilde kip, maaltijdsalades en dit alles eventueel aangevuld met gebakken aardappelen en sausjes.