De Dijk (persfoto)

De Dijk geeft in najaar concert in P60 Amstelveen

Amstelveen - Na een uitverkochte show in 2018, heeft De Dijk aangekondigd ook in 2019 een concert te geven in het Amstelveense poppodium P60.

'De Godfathers van de vaderlandse popmuziek keren op donderdag 17 oktober 2019 terug', meldt het Amstelveense poppodium met trots.

'Eind vorig jaar stond De Dijk met een stijf uitverkochte show in Amstelveen. De band is inmiddels een oude bekende bij P60, maar na al die jaren weten ze nog steeds hoe ze het publiek kunnen bespelen op een onvergetelijke manier.'

De Dijk, opgericht in 1981, is één van de bekendste en succesvolste Nederlandstalige bands die ons land kent. En met het enthousiasme en de overgave waarmee zanger Huub van der Lubbe op het podium staat, met een even goede band naast zich, lijkt De Dijk nog wel jaren door te kunnen gaan.

De band ontving belangrijke onderscheidingen van de Nederlandse popmuziek en ze hebben inmiddels alle bekende festivals, poppodiums, sporthallen en poptempels ondersteboven gespeeld. Met een mix tussen soul, blues, rock en chansons heeft De Dijk al heel wat furore gemaakt. Denk aan hitsingles zoals: 'Als Ze Er Niet Is', 'Ga In Mijn Schoenen Staan', 'Binnen Zonder Kloppen' en 'Bloedend Hart'. Deze nummers zijn slechts een kleine greep uit de succesvolle carrière van De Dijk. Noem ze maar gerust één van de Godfathers van de Nederlandse popgeschiedenis.

Hoogtepunten genoeg in al die jaren. De honderden liedjes, de tientallen albums, stuk voor stuk dierbaar en wéér een stap vooruit. De live-registraties, de boeken, de speciale projecten. De optredens in het buitenland - van Sint Petersburg tot Austin, van Winterthur tot Berlijn, van de Antillen tot Paramaribo, van Moskou tot New York - waar de band keer op keer bewees dat muziek een universele taal is.

Informatie 

De Dijk - donderdag 17 oktober 2019 - zaal open 20:00 - aanvang 21:00 uur (vvk €30 //zaal €30)
Tickets zijn te verkrijgen via de website van P60.


Meer nieuws

Wonen vandaag 10:36

Weerstand tegen nieuwe woontoren Groenelaan leidt tot aanpassing plan

Amstelveen – De ferme weerstand van buurtbewoners tegen een nieuwe geplande hoge woontoren op de plek van het tankstation op de hoek Sportlaan/Groenelaan (Newa) heeft ertoe geleid dat de projectontwikkelaar opnieuw naar de tekentafel gaat en buurtbewoners bij de planontwikkeling gaat betrekken.

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Weer fietsen langs Beneluxbaan

Amstelveen - Het duurt niet heel lang meer voordat de fietsroute langs de Beneluxbaan weer volledig toegankelijk is voor fietsers. Diverse delen zijn inmiddels opengesteld en de gemeente verwacht dat vanaf half augustus volledig gebruik kan worden gemaakt van alle fietspaden die langs de Beneluxbaan in Amstelveen lopen.  

Horeca gisteren 19:13

Amstelveense horeca bijeen: op naar betere tijden

Amstelveen - Een tamelijk unieke bijeenkomst bij Grand Café All Sports aan de Van der Hooplaan maandagavond: tal van bekende Amstelveense horeca-uitbaters kwamen aan het einde van de dag bijeen voor een praatje en een borrel.