De Dijk geeft in najaar concert in P60 Amstelveen

De Dijk geeft in najaar concert in P60 Amstelveen Foto: De Dijk (persfoto)

Amstelveen - Na een uitverkochte show in 2018, heeft De Dijk aangekondigd ook in 2019 een concert te geven in het Amstelveense poppodium P60.


- Lees verder onder deze advertentie -

'De Godfathers van de vaderlandse popmuziek keren op donderdag 17 oktober 2019 terug', meldt het Amstelveense poppodium met trots.

'Eind vorig jaar stond De Dijk met een stijf uitverkochte show in Amstelveen. De band is inmiddels een oude bekende bij P60, maar na al die jaren weten ze nog steeds hoe ze het publiek kunnen bespelen op een onvergetelijke manier.'

De Dijk, opgericht in 1981, is één van de bekendste en succesvolste Nederlandstalige bands die ons land kent. En met het enthousiasme en de overgave waarmee zanger Huub van der Lubbe op het podium staat, met een even goede band naast zich, lijkt De Dijk nog wel jaren door te kunnen gaan.

De band ontving belangrijke onderscheidingen van de Nederlandse popmuziek en ze hebben inmiddels alle bekende festivals, poppodiums, sporthallen en poptempels ondersteboven gespeeld. Met een mix tussen soul, blues, rock en chansons heeft De Dijk al heel wat furore gemaakt. Denk aan hitsingles zoals: 'Als Ze Er Niet Is', 'Ga In Mijn Schoenen Staan', 'Binnen Zonder Kloppen' en 'Bloedend Hart'. Deze nummers zijn slechts een kleine greep uit de succesvolle carrière van De Dijk. Noem ze maar gerust één van de Godfathers van de Nederlandse popgeschiedenis.

Hoogtepunten genoeg in al die jaren. De honderden liedjes, de tientallen albums, stuk voor stuk dierbaar en wéér een stap vooruit. De live-registraties, de boeken, de speciale projecten. De optredens in het buitenland - van Sint Petersburg tot Austin, van Winterthur tot Berlijn, van de Antillen tot Paramaribo, van Moskou tot New York - waar de band keer op keer bewees dat muziek een universele taal is.

Informatie 

De Dijk - donderdag 17 oktober 2019 - zaal open 20:00 - aanvang 21:00 uur (vvk €30 //zaal €30)
Tickets zijn te verkrijgen via de website van P60.


Reacties