Advertorial Algemeen

De Kapper: Pure passie voor het kappersvak

AMSTELVEEN - Alweer een kwart eeuw is ‘De Kapper’ gevestigd in de Stationsstraat in het Oude Dorp. De afgelopen decennia groeide de Amstelveense kapsalon van Ad en Bea van Gorkom uit tot een begrip in Amstelveen. Kwaliteit en een stijlvol oog voor het totaalplaatje maken het tot een geliefd adres voor haarliefhebbers.

Eigenaar Ad van Gorkom is dit jaar precies 40 jaar kapper, maar de sleet zit er nog lang niet in. Zijn passie voor het vak is nog altijd onbegrensd en hoewel hij in zijn rijke carrière de wereld over reisde (van Londen tot Sydney) om zijn skills te optimaliseren en trends te volgen, is hij nog steeds niet uitgeleerd.

Talenten
‘Je zou denken dat ik alles wel een keer gezien heb en alles kan, maar ik leer nog steeds. We werken bij De Kapper veel met talenten en zijn daar altijd naar op zoek.  Van de juniors pik je altijd weer dingen op, of het nou enthousiasme, creativiteit, gekkigheid of een mix van die dingen is,’ zegt Ad. ‘En ons team volgt natuurlijk veel opleidingen en we zijn vaak op beurzen.’

Cultuuromslag
Ad is ervan overtuigd dat het kappersvak alleen is weggelegd voor hen die het echt heel leuk vinden en ware passie voor het vak hebben. ‘Anders houd je het niet vol. Het is een loodzwaar vak, je werkt continu boven je macht en je staat in vreemde houdingen. Maar ik ben nog heel soepel hoor,’ lacht Ad. Bij De Kapper zijn ze naast een fraai kapsel altijd geïnteresseerd in het totaalplaatje van de klant. De Kapper werkt wat dat betreft al jaren aan een cultuuromslag; vooral bij de Nederlandse man, die gemiddeld 1 keer in de 9 à 10 weken een kapper opzoekt.

Italiaanse methode
We hebben nu een ‘Italiaanse’ methode waarbij we mannen eens in de 6 à 7 weken langs laten komen, maar tussendoor, ongeveer na 3 weken, gratis terug laten komen om kosteloos nekhaartjes, oorhaartjes, of  wenkbrauwen bij te werken, op voorwaarde dat ze binnen 6 à 7 weken na de eerste afspraak weer terugkomen.  Een soort APK tussendoor en ze krijgen ook een fles shampoo erbij. En Amstelveen wordt er natuurlijk een stukje knapper van,’ lacht hij.

Webshop
De Kapper heeft ook een drukbezocht filiaal aan de Amsterdamse Rijnstraat, waar dezelfde principes gelden als in Amstelveen.  En er is nog een adres waar liefhebbers terecht kunnen: een fraaie webshop (www.dekappershop.com) , die door dochter Babs wordt gerund.  Hier zijn tal van producten met veel voordeel te bestellen. ‘De SteamPod (stijltang) is ons meest verkochte product,’ zegt Babs, die zelf ook de kappersacademie volgde. ‘Maar we hebben een groot assortiment en proberen onze webshopklanten altijd goed en persoonlijk te informeren omtrent bestellingen.’

Informatie
De Kapper | Stationsstraat 2a Oude Dorp (Gratis parkeren, blauwe zone) | Telefoon: 020 6475968 | info@dekapper.nlwww.dekapper.nl


Meer nieuws

Wonen gisteren 15:35

Amstelveen komt met nieuwe actie voor aanschaf zonnepanelen

Amstelveen - Huiseigenaren in Amstelveen Noord kunnen binnenkort weer profiteren van voordeel bij de aanschaf van zonnepanelen. Gemeente Amstelveen organiseert samen met het Regionaal Energieloket een collectieve inkoopactie.

Corona Amstelveen 22 sep. 2020 14:55

Verdubbeling corona-besmettingen in Amstelveen

Amstelveen - Het aantal vastgestelde corona-besmettingen (COVID-19) is in Amstelveen opgelopen naar 203, nagenoeg een verdubbeling ten opzichte van een week eerder, zo blijkt uit een nieuwe update van het RIVM.

Verkeer & Vervoer 22 sep. 2020 14:28

Test met ‘wachtrijvoorspeller’ wordt uitgebreid

Amstelveen - De provincie Noord-Holland gaat een technische test met zogenoemde 'wachtrijvoorspellers', die het aantal wachtende auto's voor een verkeerslicht voorspellen om de doorstroming te bervorderen, uitbreiden. De voorspeller wordt al ingezet op de N201 nabij Schiphol, maar het ligt uiteindelijk in de bedoeling de nieuwe techniek op 270 kruispunten in de provincie in te zetten.