De Kazerie 5 jaar: deze week elke dag feest
AMSTELVEEN - De Kazerie aan de Van der Hooplaan bestaat 5 jaar. In het kader van het lustrum is het tot en met zaterdag 5 september 2015 elke dag feest en maken kanten bij een bezoekje aan het smaakpaleis kans op leuke en lekkere prijzen. Eigenaren Rick & Heleen Brantenaar willen met de viering hun grote schare vaste klanten bedanken voor hun vertrouwen en nieuwe gasten welkom heten.
Rick en Heleen Brantenaar openden op 2 september 2010 de deuren van de Kazerie. Ze waren daarvoor werkzaam in directiefuncties bij diverse auto-importeurs en gooiden het roer radicaal om: ze maakten van hun hobby hun werk. 'We wilden al langer iets voor ons zelf beginnen en hebben lang nagedacht over wat dat moest zijn. Uiteindelijk werd dat kaas, lekker eten en drinken in de vorm van de Kazerie; een plek waar je je te gast voelt en gewaardeerd. Het is zo’n heerlijk adres waar je voor ontbijt, lunch, diner en snack terecht kunt,' zegt Heleen.
Belegde broodjes
In de afgelopen vijf jaar is de Kazerie tegen de klippen van de recessie opgegroeid. Na een ingrijpende verbouwing ging in 2012 wederom het roer om en werd na een grote verbouwing traiteur, catering en uiteindelijk ook belegde broodjes aan de activiteiten toegevoegd.
Bloeiend
Van een klein kaaswinkeltje is de Kazerie uitgegroeid tot een bloeiend bedrijf ('Het Smaakpaleis van Amstelveen') dat met een team van 5 vaste personen en een groep oproepkrachten elke culinaire uitdaging aangaat. 'De Kazerie is van alle markten thuis, of je nu een kaasplateau wilt, een kleine catering voor een verjaardag, een bruidstaart van kaas of een catering voor 300 personen, geen berg is te hoog,' aldus Rick en Heleen.
Op de foto
Heleen & Rick Brantenaar, samen op de foto met Cees Helder, de voormalig patron-cuisinier van Restaurant Parkheuvel, dat onder zijn leiding als eerste Nederlandse restaurant ooit drie Michelinsterren wist te behalen. (Foto: de Kazerie)