Leidsters FaceTimen met de kinderen thuis.
Advertorial Gezondheid & welzijn

De Kinderkorf biedt 24/7 noodopvang

Amstelveen - Op dit moment werkt iedereen thuis, behalve als je een vitaal beroep hebt. Voor deze ouders of verzorgers geldt dat ze gebruik mogen maken van de ‘noodopvang’ als de kinderen geen klachten hebben zoals koorts, hoesten of verkoudheid.

De (nood)opvang is beschikbaar voor alle kinderen van wie 1 van de ouders werkt in een cruciale beroepsgroep, dus ook voor ouders die normaal geen gebruik maken van kinderopvang. De (nood)opvang is ook voor deze ouders gratis.

24-uurs noodopvang
Wanneer ouders of verzorgers door de aard van hun werkzaamheden noodopvang nodig hebben op andere tijdstippen of in het weekend, dan is er 24-uurs noodopvang. In Amstelveen is kinderdagverblijf de Kinderkorf aangewezen als locatie voor 24-uursopvang. Zij zijn als enige gecertificeerd om als nachtopvang te fungeren en zijn open voor kinderen van 0-4 jaar en 4-12 jaar.

Kinderdagverblijf de Kinderkorf nachtopvang.JPG
Kinderdagverblijf de Kinderkorf nachtopvang

Gecertificeerd
Directeur van de Kinderkorf, Marleen Wardenaar, vertelt trots waarom zij zijn uitgekozen. ‘Wij voldoen aan alle voorwaarden die daarvoor gelden en daarom heeft Gemeente Amstelveen ons verzocht om dit op ons te nemen. Eén van de belangrijkste voorwaarden is dat je bij de GGD inspecties in de zogenaamde groene zone zit. Dit betekent dat je als kinderdagverblijf geheel voldoet aan alle strenge eisen die er gesteld worden om goede kinderopvang te bieden.’

Met het hele team werken zij er dagelijks aan om kinderen een veilige, liefdevolle en uitdagende plek aan te bieden waar zij zich thuis voelen. ‘Dankzij de inzet van onze betrokken, getalenteerde, toegewijde en zorgzame collega’s zitten wij al jaren in de groene zone’, legt Marleen uit.

Aanpassingen
Afgelopen weekend is de Kinderkorf gestart met de eerste keer nachtopvang. ‘Er zijn eenpersoonsbedden in de slaapkamers geplaatst die het Holiday Inn hotel van Amsterdam aan ons ter beschikking heeft gesteld. Er is er een videodeurbel gemonteerd om ook ’s nachts de veiligheid te waarborgen en daarnaast surveilleert de politie vaker aan de Amsterdamseweg.’

‘Met de opvang die wij bieden, en nu dus ook ’s nachts, kunnen de zorgmedewerkers en alle andere mensen in de vitale sectoren, hun werk blijven doen.’ Marleen is trots op haar team en vindt haar pedagogische medewerkers goud waard.

Als u door uw werk ook gebruik wilt of moet maken van 24-uursopvang voor uw kind(eren), neem dan contact op met kinderdagverblijf de Kinderkorf via telefoonnummer: 020-647 71 98.

Kinderdagverblijf de Kinderkorf.jpg


Meer nieuws

Algemeen gisteren 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.

Onderwijs & Educatie 26 mrt. 2024 10:52

Gezamenlijke aanleg van bloeibos bij basisschool De Bloeiwijzer

Amstelveen - Leerlingen van basisschool De Bloeiwijzer hebben samen met buurtbewoners en groenwethouder Floor Gordon onder toeziend oog van schooldirecteur Ronald Bouwman 580 bomen en struiken aangelegd in een nieuw 'Bloeibos'.