De Meerkamp

De Meerkamp werkt hard aan wachtlijstverkorting zwemlessen; ABC langer in zwembad Escapade

Amstelveen - Zwembad De Meerkamp treft verschillende maatregelen om de wachtlijsten voor zwemlessen in de komende maanden terug te dringen. Door een intensieve wervingsactie is er extra personeel aangenomen, waardoor het mogelijk is om in september en oktober 170 extra kinderen te laten starten met het A-diploma. Daarnaast is de gemeente met Duco Hiensch, de eigenaar van het sportgebouw aan Escapade (voormalig Special Sports & Health City), overeengekomen het zwembad aldaar in ieder geval nog vier maanden te verhuren aan Zwemclub ABC.

Verder vinden na de herfstvakantie op zondagochtend zwemlessen plaats en zijn er in de herfstvakantie elke dag extra zwemlessen voor kinderen die vlak voor het afronden van hun A-diploma zitten.

Extra afzwemmomenten

Hiernaast vinden er in 2023 nog drie extra afzwemmomenten plaats waardoor tussen de 160 en 200 nieuwe kinderen kunnen starten. Ook beginnen in oktober acht aankomende zweminstructeurs met een interne opleiding bij De Meerkamp. Dit moet begin volgend jaar ruimte bieden aan extra zwemlessen voor naar verwachting tussen de 250 en 320 nieuwe kinderen.

'Niet wachten tot het nieuwe zwembad klaar is'

'In het kader van de zwemveiligheid is het belangrijk dat alle kinderen in Amstelveen een zwemdiploma kunnen halen en we kunnen daarmee niet wachten tot het nieuwe zwembad klaar is”, zegt wethouder Herbert Raat (Sport, VVD). “Daarom zijn we met De Meerkamp om tafel gaan zitten om te kijken waar winst te behalen is op korte termijn. Een maatregel is bijvoorbeeld dat de zondagochtend van 09.00 en 12.00 uur ingericht wordt met zwemlessen.

Het verkorten van de wachtlijsten en daarmee de zwemveiligheid van kinderen heeft op dit moment de hoogste prioriteit. Hiernaast gaan we kijken naar de vergoeding voor zweminstructeurs. Mocht een toeslag bovenop het salaris zweminstructeurs ertoe bewegen om voor Amstelveen te kiezen, dan willen we daar graag over in gesprek met de gemeenteraad.”

Zwemclub ABC

Door de sluiting van Health City dreigde Zwemclub ABC vanaf september zonder zwemwater te zitten voor de 400 kinderen die hier zwemlessen volgen. De gemeente is in gesprek gegaan met Duco Hiensch, de eigenaar van het gebouw, en is overeengekomen het zwembad in ieder geval nog vier maanden te verhuren aan Zwemclub ABC. Omdat de zwemclub hierdoor ook kan uitbreiden, is er ruimte ontstaan voor meer kinderen.

90-180923 Zwemlessen - bezoek Zwemclub ABC.jpg

Rommert Mulder (portefeuillemanager vastgoed), SP-raadslid Nora Fakirni, pandeigenaar Duco Hiensch, wethouder Herbert Raat en Salah El-jalti van Zwemclub ABC.

Wethouder Raat: “We willen de heer Hiensch bedanken voor zijn medewerking en hulp, zodat op korte termijn deze kinderen hun zwemlessen kunnen voortzetten in dit bad.” Met een toekomstige nieuwe huurder maakt de gebouweigenaar afspraken om het zwemwater te behouden voor zwemlessen voor kinderen.

Wachtlijsten landelijk probleem

Niet alleen in Amstelveen, maar in heel Nederland kampen zwembaden met een tekort aan zweminstructeurs wat zorgt voor wachtlijsten. Op dit moment is er bij zwembad De Meerkamp een wachtlijst van ongeveer 660 kinderen die willen beginnen met hun A-diploma. De wachttijd voordat een kind kan beginnen, is momenteel twaalf maanden. Om deze tijd te verkorten, bouwt de gemeente een nieuw zwembad die volgens planning in 2025 klaar is. Naast al eerder genoemde maatregelen gaat De Meerkamp ook zogeheten opstartlessen inzetten om kinderen te laten wennen aan water. Hierdoor doorlopen kinderen het ABC-traject sneller.


Meer nieuws

Zakelijk vandaag 12:00

Infinity Cleaning zorgt voor verrassend frisse wind in schoonmaakbranche

Amstelveen - Enthousiast, vrolijk, gedreven, professioneel en helemaal gek van schoonmaken: dat zijn de Amstelveense vriendinnen Natascha & Chella. Ze laten momenteel met hun 2 jaar geleden opgerichte schoonmaakbedrijf Infinity Cleaning een frisse wind waaien in de schoonmaakbranche. Bij Infinity Cleaning doen ze het allemaal net even anders. En wat ze doen, dat doen ze vooral met ontzettend veel plezier. Met blinkende resultaten en tevreden klanten tot gevolg.

Algemeen vandaag 10:41

Gratis meerdere duurzame workshops bezoeken?

Amstelveen - Op de ‘Doe-het-duurzaam markt’ op zaterdag 7 oktober in het Noorddamcentrum in Amstelveen staan marktkramen met leveranciers van zonnepanelen, groene daken, hybride warmtepompen en een doe-het-zelf markt met energiebesparende materialen. Naast de markt worden er gedurende de dag verschillende gratis te volgen presentaties en workshops gegeven.