Archief Davey Photography, Davey Baas

'De overlast is op dit moment gewoon teveel in Amstelveen'

Amstelveen - Omdat Amstelveen de afgelopen weken 'geteisterd wordt door veel vliegverkeer' wil de VVD in Amstelveen dat het College van B en W in gesprek gaat met Schiphol om zaken anders te organiseren.

De VVD stelt dat bewoners van Amstelveen met name door intensief gebruik van de Buitenveldertbaan worden geteisterd. 'De overlast is op dit moment gewoon te veel in Amstelveen,' stelt het nieuwe VVD-raadslid Menno van Leeuwen, woordvoerder Schiphol namens zijn partij.

vvd_vliegtuigoverlast_menno_van_leeuwen.jpg
Menno van Leeuwen (VVD-raadslid).

De belangrijkste oorzaken van de toegenomen overlast liggen volgens de VVD in het onderhoud op twee banen en het wegwerken van de achterstanden op de luchthaven. Van Leeuwen 'Wij vragen van het College om met Schiphol in gesprek te gaan om zaken andere te organiseren. Met name de overlast op zomerse dagen vinden wij storend en vragen ons af of het onderhoud aan banen niet in een ander jaargetijde kan plaatsvinden.'

Van Leeuwen zegt dat de VVD het belang van de luchthaven Schiphol voor de regio Amstelveen onderkent. Maar de partij maakt zich naast geluidsoverlast ook zorgen over stankoverlast en het effect van uitstoot van kerosine op de volksgezondheid.

De VVD sprak meerdere keren uit voorstander te zijn van de realisatie van een nieuwe luchthaven in zee om de overlast van vliegtuigen in deze dichtbevolkte regio in te perken.


Meer nieuws

Politiek gisteren 15:51

Burgerbelangen Amstelveen (bbA) wil bestuurlijke vernieuwing

Amstelveen - De lokale politieke Burgerbelangen Amstelveen (bbA) is van mening dat bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen een onafhankelijke formateur moet worden aangesteld, om zo het beste brede college voor Amstelveen te vormen. Nu werden de onderhandelingen gevoerd door de twee grootste partijen (VVD en D66), in de personen van Herbert Raat en Floor Gordon.

Politiek gisteren 14:37

Dit zijn de komende vier jaar de wethouders in Amstelveen

Amstelveen - De gemeenteraad heeft woensdagavond vijf wethouders benoemd voor de bestuursperiode 2022-2026: Herbert Raat en Adam Elzakalai (VVD), Floor Gordon en Frank Berkhout (D66) en Marijn van Ballegooijen (PvdA) zitten - als alles goed gaat - de komende vier jaar in het pluche.

Algemeen gisteren 10:36

Amstelveen heeft weer nieuwe kinderburgemeester en kinderraad

Amstelveen - De 10-jarige Lode, leerling van De Triangel, wordt de nieuwe kinderburgemeester van Amstelveen. Lode werd gekozen uit een groep van 24 kinderen van verschillende basisscholen tijdens de jaarlijkse verkiezing voor kinderburgemeester.