Landijsbaan De Poel, 9 januari 2024

De Poelster duimt; flinterdun laagje ijs op 'lekke' landijsbaan

Amstelveen - Schaatsvereniging De Poelster duimt dat er nog voldoende vorst komt zodat de jonge jeugd mogelijk toch nog even kan schaatsen op de (lekke) landijsbaan. 'Ondanks de problemen met de lekkage van de landijsbaan nabij de Amstelveense Poel, waarover al eerder uitgebreid is bericht, heeft schaatsvereniging De Poelster de landijsbaan tóch weer onder een, ditmaal dun, laagje water gezet.'

De Poelster stelt dat de waterdruk door het dunne laagje water net wat minder is waardoor er geen grote stromingen kunnen ontstaan. Daardoor kan het water eerder bevriezen. Inmiddels ligt er een flinterdun laagje ijs op de landijsbaan, die nog niet schaatsgereed is.

Mocht het water de komende voldoende opvriezen, dan hoopt de schaatsvereniging dat in ieder geval de jongere jeugd nog op een veilige manier van het ijs kan genieten. De Poelster meldt wel vast dat er geen sprake zal zijn van een volwaardige landijsbaan waarop iedereen, jong en oud, zijn of haar kunsten kan vertonen.

De ontwikkeling van het ijs wordt in de gaten gehouden op de website van de vereniging: www.poelster.nl

De Amstelveense Poel zelf is nog verre van bevroren.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk vandaag 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.