Wethouder Marijn van Ballegooijen en vertegenwoordiging namens schaatsvereniging De Poelster, Zonnehuis Dagbesteding De Luwte en Alzheimer Nederland [Eigen foto]

De Poelster zamelt flink geldbedrag in om jonge mensen met dementie te helpen

Amstelveen - De Amstelveense schaatsvereniging De Poelster heeft maar liefst 4000 euro sponsorgeld overhandigd aan de dagbesteding van Zonnehuis De Luwte, ten behoeve van activiteiten voor jonge mensen met dementie. Het geld werd bijeen gebracht tijdens de jubileum-bosloop van de club.

Twee leden van de Amstelveense schaatsvereniging zijn op relatief jonge leeftijd getroffen door Alzheimer. Een van hen, deelnemer van de dagbestedingsgroep voor jonge mensen met dementie, nam de cheque in ontvangst.

Waardering van wethouder

Wethouder Marijn van Ballegooijen sprak zijn waardering uit voor het initiatief van de schaatsvereniging voor Zonnehuis Dagbesteding: 'Na de diagnose van dementie eindigt het leven niet. Er volgen dan nog vele jaren van wonen in onze stad; jaren waarin verdriet een plek heeft, maar ook liefde, aandacht en fijne ervaringen. Dat is zo mooi van deze plek hier, die dat ook biedt.'

Activiteiten

Het geld zal worden gebruikt voor activiteiten voor de jongere mensen met dementie: het uitbreiden van mogelijkheden om te fitnessen, musea te bezoeken en bijvoorbeeld kookworkshops te volgen.

Jubileum bosloop

Andrea Witteveen bedankte namens Zonnehuis Dagbesteding De Luwte het bestuur van De Poelster en alle hardlopers die bij de jubileum-bosloop geld hadden opgehaald voor deze groep: 'Als je jong dementie krijgt is het heerlijk om toch nog activiteiten te kunnen ondernemen die bij je passen. Met deze  check komen wij weer een stapje dichter bij ons ideaalplaatje.'


Meer nieuws

Winkels vandaag 15:26

Massaal in de rij voor mini-Zwijntje: razendsnel uitverkocht

Amstelveen - Bij de receptie van winkelcentrum Stadshart Amstelveen in het Binnenhof vormde zich vanmiddag een lange rij nadat een gelimiteerde oplage van een mini-versie van het populaire Amstelveense beeld Het Zwijntje in de verkoop ging.

Winkels vandaag 14:08

Olcay Gulsen in zee met De Kapper in het Oude Dorp

Amstelveen - De bekende tv-personality en ondernemer Olcay Gulsen was gisteren bij De Kapper in het Oude Dorp van Amstelveen: De Kapper is partner geworden van Olcay Gulsen Beauty.

Winkels vandaag 09:37

Verkoopstart van mini-versie Zwijntje

Amstelveen - [Update: Het beeldje is inmiddels uitverkocht: er komt nog 1 verkoopmoment op woensdag 15 juli] De door Stadshart Amstelveen geproduceerde mini-versie van het geliefde Amstelveense beeld Het Zwijntje gaat vandaag vanaf 12.30 uur in de verkoop bij de receptie van het winkelcentrum in het Binnenhof.