Vrijgegeven beelden van de verdachte [Politie.nl]
112

De politie zoekt deze man

Amstelveen - De politie is nog steeds op zoek naar een man van rond de 20 jaar die verdacht wordt van het oplichten van diverse bejaarde vrouwen in Amstelveen via een babbeltruc. Hij ontvreemdde de bankpassen van zijn slachtoffers.

De verdachte, van wie de politie beelden heeft verspreid met de vraag of iemand de man kent, sloeg dit voorjaar toe op drie locaties in Amstelveen: aan de Rembrandtweg (op 20 maart), de Camera Obscuralaan (31 maart) en aan Tiengemeten (7 april). Twee slachtoffers waren 82 jaar oud, de ander 75 jaar. 

Signalement verdachte

‘In alle drie de zaken staat een verdachte op beeld en de recherche vermoedt dat dit dezelfde persoon is. Uiteraard wil de politie graag weten wie hij is’, aldus de politie, die ook een signalement heeft opgesteld. Voor uitvoerige informatie over deze zaak en meer foto's van de verdachte: zie de website van de politie.

- Man;
- Lichte huidskleur;
- Rond de 20 jaar oud;
- Blond tot donkerblond, steil haar met een zijscheiding;
- Hij droeg op de drie dagen verschillende outfits. Opvallend is dat hij op 31 maart een jas van PostNL draagt en op de andere twee dagen een oranje polo/shirt/blouse.
- Op alle dagen droeg hij dezelfde schoenen van het merk Nike 

Tips

Herkent u de man op de beelden, vermoedelijk steeds dezelfde persoon? Bent u mogelijk ook slachtoffer geworden? Of heeft u andere informatie over de zaken? Dan kan een online tipformulier worden ingevuld op de website van de politie (zie hier). Informatie kan ook telefonisch worden doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Anoniem melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 10:13

Hinder door afgesloten A9 Amstelveen

Amstelveen - Lokaal en regionaal verkeer ondervindt dit weekeinde hinder van de afsluiting van Rijksweg A9 door Amstelveen.

Sport vandaag 10:00

Nieuwe manager zwembad: Menno Valk staat in de startblokken

Amstelveen - Kortere wachtlijsten voor de zwemles, meer aqua activiteiten, nieuwbouwplannen. De nieuwe manager van zwembad De Meerkamp, Menno Valk, staat te popelen om het avontuur aan te gaan. De gedreven manager heeft zijn sporen verdiend in de wereld van zwembaden exploitatie. Maar ook in het water is de Almeerder ervaren en heeft jarenlang op hoog niveau waterpolo gedaan. Kortom, hoogste tijd voor een kennismaking.

Horeca gisteren 19:00

Stadshart Horeca Hits (2): Speciaalbier, cocktails & fingerfood van Bar Dixie - Beer & Kitchen

Amstelveen - Nu de horeca weer open is belicht AmstelveenZ.nl in samenwerking met Shopping Centre Stadshart Amstelveen de komende periode in de rubriek Stadshart Horeca Hits diverse bestsellers en gewilde gerechten uit de horecazaken in en rond het Stadshart. In deze tweede aflevering: speciaalbier & cocktails in combinatie met fingerfood van Bar Dixie – Beer & Kitchen.