De Posthoorn: Mee met veranderende tijden

De Posthoorn: Mee met veranderende tijden Foto: Bas, Dennis en Hans.

De Posthoorn is al sinds 1959 gevestigd aan de Van der Hooplaan in Amstelveen. Gestart als tabaksspecialist ging de winkel van vader op zoon. Hoewel er in de afgelopen decennia onnoemelijk veel is veranderd, blijft De Posthoorn dezelfde identiteit behouden. ‘Veel is veranderd, behalve de sfeer en gezelligheid’, zegt eigenaar Hans Poll.


- Lees verder onder deze advertentie -

‘Cigo’ De Posthoorn is een tabaksspecialist, maar ontwikkelde zich in de afgelopen jaren in stormachtig tempo tot de onbetwiste loterijspecialist van Amstelveen en omstreken, of laten we zeggen: van Nederland.

Landelijke top loterijenverkoop
Met altijd leuke  aantrekkelijke winacties (van visschotels, ijsjes van Da Vinci en televisies tot zelfs een auto en een reis naar Las Vegas) wagen bijzonder veel mensen er een gokje en dat is vaak met succes. Bij de sympathieke zaak vielen de afgelopen jaren letterlijk tonnen en in de nationale ranglijsten staat De Posthoorn bij vrijwel alle loterijspelen in de top 3 van Nederland als beste verkooppunt.

Noviteiten
Een prestatie om trots op te zijn, maar Poll is altijd bezig met vooruitdenken. Waar liggen nieuwe kansen en wat zijn de laatste noviteiten? Op het gebied van roken is natuurlijk bijzonder veel veranderd. Poll: ‘De tijd dat mensen nog sigaretten in een glas op tafel zetten als er visite thuis kwam ligt ver achter ons. Het aantal rokers is teruggedrongen en mensen die nog wel roken, steken ze minder vaak op, mede omdat het aantal rookmomenten op een dag veel kleiner is door de diverse verboden.’

Verschuiving
De Posthoorn heeft de afgelopen jaren een verschuiving meegemaakt naar wat ook wel ‘het nieuwe roken’ wordt genoemd. Volgens Poll heeft het elektronisch roken de afgelopen jaren een flinke vlucht genomen. ‘Na de eerste smokestiks en zogenoemde vapers  - verdampers die werken met gecertificeerde vloeibare stoffen – komen er steeds geavanceerdere e-sigaretten op de markt, zonder additieven, teer, as en reukloos. We geven uitvoerig voorlichting en we organiseren geregeld informatie-avonden’, zegt Hans.

Trend
Opmerkelijk is volgens Poll ook de toenemende interesse in (met name exclusieve) sigaren. ‘Er is de laatste tijd veel vraag naar zogenoemde longfillers uit Cuba, de Dominicaanse Republiek, Honduras en Nicaraqua, uit een professioneel bevochtigde humidor.’

Advies
De Posthoorn is al decennia lang een begrip op vele gebieden. Ook wenskaarten, agenda’s, boeken, tijdschriften, kranten en kleine cadeautjes kan je in de winkel vinden. Dagelijks is het een komen en gaan van vaste klanten en de sociale factor in de winkel is groot. Medewerkers Bas en Dennis en dochter Charity staan altijd klaar met een vrolijke begroeting en natuurlijk het beste advies.  ‘We gaan mee met de tijd, al bijna zestig jaar en dat blijven we doen’, besluit Hans. 

Cigo De Posthoorn
Van der Hooplaan 191
Telefoon 020 641 75 75

(advertorial)

 

 


Reacties