De smaak van Italië

AMSTELVEEN - Een

 Vespa-scooter aan de muur en een authentieke houtoven in de open keuken. Bij Gusto World of Pizza waan je je even in Italië. Om over de smaak nog maar te zwijgen. Pure producten, Italiaans bier van de tap, fijne wijnen en Napolitaanse pizza’s: alle ingrediënten voor een échte Italiaanse avond.

In juli van dit jaar opent Gusto World of Pizza haar deuren op de Dorpsstraat van Amstelveen. ‘Ik stond op het voetbalveld toen een bevriende makelaar mij belde. Er waren horecameters in het Oude Dorp beschikbaar, ik kon mijn oren niet geloven’, zo zegt de eigenaar Ferry Kamphorst.
Sinds 1979 is Ferry actief in de horeca. Hotels, restaurants en kroegen, niets is Ferry te gek. ‘Een smaakvol en toegankelijk restaurant in Amstelveen stond nog op mijn lijstje.’

Smaak
Gusto betekent letterlijk smaak en dat is direct ook het belangrijkste element voor dit nieuwe restaurant op Amstelveens grondgebied. Eenvoudige smaakvolle gerechten met aandacht verzorgd. ‘Wij halen onze ingrediënten grotendeels bij kleine biologische boeren en onze pizzabakkers zijn echt Napolitaans. Kwaliteit bewaken vinden we belangrijk, daarom werken we ook met de beste oven die tot wel 400 graden verwarmd kan worden.’

12 soorten 
Op de menukaart van Gusto staan maximaal 12 soorten pizza’s. En er is wisselend een pizza van de week. ‘Zo kunnen we je blijven verrassen en de kwaliteit waarborgen. De pizza ‘kwartelei en truffel’ was ooit pizza van de week en komt nu vast op de kaart. Natuurlijk zijn er naast pizza’s ook een heleboel andere lekkere voor-, na- en bijgerechten te bestellen.’

Laagdrempelig 
Er heerst in het restaurant een gemoedelijke sfeer. En de vriendelijke en geïnteresseerde bediening maakt de Italiaanse avond compleet. ‘De diversiteit van het restaurant maakt het ontzettend leuk. Families, vrienden, collega’s en stelletjes, het maakt niet uit. Gewoon gezellig, ongedwongen, betaalbaar en lekker eten. Dat is ons uitgangspunt.’

Gusto World of Pizza is zeven dagen per week geopend vanaf 17.00 uur. De keuken sluit rond 22.00 uur, maar er kan geborreld worden tot 02.00 uur. En afhalen is ook mogelijk.

Informatie
Gusto World of Pizza|Dorpsstraat 84|Telefoon 020 3583737|www.gustoworldofpizza.nl |info@gustoworldofpizza.nl


 

 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.

Onderwijs & Educatie 26 mrt. 2024 10:52

Gezamenlijke aanleg van bloeibos bij basisschool De Bloeiwijzer

Amstelveen - Leerlingen van basisschool De Bloeiwijzer hebben samen met buurtbewoners en groenwethouder Floor Gordon onder toeziend oog van schooldirecteur Ronald Bouwman 580 bomen en struiken aangelegd in een nieuw 'Bloeibos'.