De vervallen toegangspoorten van Amstelveen

AMSTELVEEN - Vervallen Amstelveense panden. Een doorn in het oog van veel Amstelveners, zo stelt het college van B en W, dat zichzelf ook mateloos ergert aan een aantal in erbarmelijke staat verkerende locaties - en dan vooral nabij de toegangspoorten van onze best wel blinkende gemeente.

Toegangspoorten, wie wist dat we ze hadden mag zijn hand opsteken, maar om verder verval van onze gemeentelijk entrees tegen te gaan worden eigenaren van panden aan de Amsterdamseweg, Legmeerdijk, Beneluxbaan, Oranjebaan en Bovenkerkerweg aangeschreven. Volgens het gemeentebestuur is er in sommige gevallen sprake van welstandsexcessen en voldoen diverse gebouwen niet aan technische eisen, waardoor de veiligheid in het geding komt.

Verslonzen
De eerste brieven voor eigenaren van in versukkeling geraakte gebouwen aan de Amsterdamseweg en de Molenweg liggen al klaar.Volgens wethouder handhaving Herbert Raat (VVD) hebben vervallen panden op deze specifieke locaties namelijk een negatieve uitwerking op het hele gebied, terwijl  de toegangspoorten van de gemeente eigenlijk het vlekkeloze visitekaartje van Amstelveen dienen te zijn.

Wel goed
'Eigenaren die de boel laten verslonzen spreken we aan op hun verantwoordelijkheid,’ zegt Raat in een gemeentelijk persbericht. De wethouder kwam al eerder in actie kwam tegen bekladde KPN-huisjes en vervallen woonhuizen in de gemeente. Maar gelukkig is het volgens de wethouder zeker niet overal kommer en kwel: 'Veel eigenaren in Amstelveen onderhouden hun bezit goed,' zegt Raat.

Zo groot
De aanpak van slechte panden en gebouwen bij de toegang van de gemeente is een van de  prioriteiten uit het nieuwe  gemeentelijke Uitvoeringsprogramma Toezicht & Handhaving.  Het aantal gemeentelijke toezicht- en handhavingtaken is  zo groot dat niet alles direct opgepakt en uitgevoerd kan worden en het college  essentiële keuzes dient te maken. Ook wordt ingezet op het verbeteren van brandveiligheid, de aanpak van woonfraude en woonoverlast, het gebruik van kassen en het beperken van overlast in de openbare ruimte.

Op de foto
Wethouder Herbert Raat (VVD) wordt er niet vrolijk van: in slechte staat verkerende panden in Amstelveen en dan met name bij de toegangspoorten van de gemeente, zoals aan de Amsterdamseweg. (Foto: gemeente Amstelveen)


 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.

Onderwijs & Educatie 26 mrt. 2024 10:52

Gezamenlijke aanleg van bloeibos bij basisschool De Bloeiwijzer

Amstelveen - Leerlingen van basisschool De Bloeiwijzer hebben samen met buurtbewoners en groenwethouder Floor Gordon onder toeziend oog van schooldirecteur Ronald Bouwman 580 bomen en struiken aangelegd in een nieuw 'Bloeibos'.