Advertorial Zakelijk

De zingende mondhygiëniste

Amstelveen - Met de komst van mondhygiëniste Nikita Doornbosch heeft Keizer Karelpark Tandartsen het behandelteam, dat zorg draagt voor een goede mondgezondheid, onlangs opnieuw uitgebreid. Zo kan er niet alleen sneller een afspraak bij de mondhygiëniste worden gemaakt, maar kan er ook meer tijd en aandacht worden geschonken aan het belang van een stabiele mondgezondheid.

De mondhygiënist en de (paro) preventieassistent reinigen het gebit grondiger dan de tandarts en richten zich op het voorkomen en behandelen van tandvleesontstekingen. En dat is belangrijk want een slechte mondgezondheid of parodontitis heeft invloed op de gezondheid van het hele lichaam.

Gouden regel

‘Gespecialiseerde aandacht voor een goede gezondheid van je mond en het stabiel houden van je mondgezondheid zijn het fundament voor het behoud van een gezond gebit,’ licht de goedlachse Nikita toe, ook wel de zingende mondhygiëniste genoemd vanwege haar deelname aan The Voice in 2013. Ze kwam toen tot de liveshows, maar moest vroegtijdig afscheid nemen.

Zingen doet ze nog steeds, naast haar beroep als mondhygiëniste, dat ze sinds 2015 met net zoveel enthousiasme uitoefent. Ze vertelt: ‘Een gouden regel voor een goede mondgezondheid is het gebruik van een elektrische tandenborstel, twee keer per dag poetsen met een ­fluoridetandpasta en één keer per dag tandenstokers, ragers of ­ flosdraad gebruiken. Op welk tijdstip maakt niet uit. Als het maar één keer per 24 uur is.’

Maatwerk

Het is per persoon verschillend waar een goede mondhygiëne uit dient te bestaan. ‘Daarom is het belangrijk dat je naast het bezoek aan de tandarts ook regelmatig de mondhygiëniste bezoekt. Zo kunnen we zorg op maat bieden. En kunnen we laten zien hoe de patiënt zelf kan bijdragen aan een gezonde mond’, licht Nikita, die gespecialiseerd is in parodontitis, angstige patiënten en geriatrie, toe.

‘Een andere gouden regel’, vervolgt ze, ‘is maximaal zeven eetmomenten per dag van voedingsmiddelen waar suiker in zit. Ook fruitsuikers worden onder de noemer suiker gerekend. Daarnaast raden wij vanaf het doorkomen van de tandjes bij kleine kinderen elektrisch tandenpoetsen aan.‘ Door de groei van de praktijk is recentelijk ook het team van tandartsen uitgebreid. De twee nieuwe tandartsen, Veri Lemmens en Gaby Chin benadrukken het belang van een goede mondgezondheid.

Voorkomen

Bijna alle tandheelkundige problemen kunnen voorkomen worden door een afdoende mondhygiëne’, aldus de twee. Geadviseerd wordt om kinderen vanaf twee à drie jaar mee te nemen voor een bezoek aan de praktijk. ‘Bovendien is het bezoek aan de tandarts en aan de mondhygiëniste tot achttien jaar gratis. Er is geen verwijzing nodig. Zo kunnen we van jongs af aan goed leren poetsen en leren wat er nodig is voor een mooi, sterk en gezond gebit’, besluit Nikita.

Informatie

Keizer Karelpark Tandartsen
Lindepark 2A
Telefoon 020 345 15 34
info@tandartskeizerkarelpark.nl
www.tandartskeizerkarelpark.nl

[Deze advertorial is ook verschenen in AmstelveenZ Magazine, No. 44]


Meer nieuws

Algemeen vandaag 17:58

Handhaving Amstelveen op scherp: 'Morgen wordt een spannende dag'

Amstelveen - De gemeentelijke dienst Handhaving kijkt met gezonde spanning uit naar morgen (1 juni) als ook in Amstelveen de horeca weer open mag. De handhavers staan op scherp en houden morgen de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.

Politiek vandaag 10:20

VVD: 'Islamitische school in Amstelveen verspilling belastinggeld'

Amstelveen - Een meerderheid van de Amstelveense gemeenteraad heeft besloten het beroep bij de Raad van State, tegen de vestiging van een islamitische school in Amstelveen door stichting SIO-NH, te steunen. Ook de VVD steunt de beroepszaak, laat de partij in een persbericht weten.

Politiek gisteren 13:10

Amstelveen moet vaart maken met opwekken van duurzame energie

Amstelveen –  Het is nog niet bijster goed gesteld met het opwekken van duurzame energie in Amstelveen. Om straks aan de doelstellingen voor 2030 te kunnen voldoen hebben oppositiepartijen CDA en Burgerbelangen Amstelveen (bbA) samen met coalitiepartij D66 de handen ineen geslagen om een versnelling van de lokale verduurzamingsopgave in gang te kunnen zetten.

Politiek gisteren 09:52

Veiligheidssubsidie werkt: geen inbraken meer door achterpadbeveiliging

Amstelveen – Gemeente Amstelveen draagt via een subsidieregeling financieel bij aan hang- en sluitwerk en kleine veiligheidsprojecten voor inwoners en bedrijven die hun objecten beter willen beveiligen. De regeling is aantoonbaar effectief, zo stelt raadslid Benjamin Smalhout (VVD) die tijdens de afgelopen raadsvergadering aandacht vroeg voor de subsidieregeling.

Verkeer & Vervoer 29 mei 2020 13:20

Woningen Oude Dorp en pastorie Annakerk tegen de vlakte voor verbreding A9

Amstelveen - Om ruimte te maken voor de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 Amstelveen worden diverse woningen in het Oude Dorp, maar ook de pastorie naast de Annakerk, binnen enkele maanden gesloopt. De panden staan op de plek waar straks de extra rijstroken komen en de overkapping Oude Dorp wordt gerealiseerd.