Advertorial Zakelijk

De zingende mondhygiëniste

Amstelveen - Met de komst van mondhygiëniste Nikita Doornbosch heeft Keizer Karelpark Tandartsen het behandelteam, dat zorg draagt voor een goede mondgezondheid, onlangs opnieuw uitgebreid. Zo kan er niet alleen sneller een afspraak bij de mondhygiëniste worden gemaakt, maar kan er ook meer tijd en aandacht worden geschonken aan het belang van een stabiele mondgezondheid.

De mondhygiënist en de (paro) preventieassistent reinigen het gebit grondiger dan de tandarts en richten zich op het voorkomen en behandelen van tandvleesontstekingen. En dat is belangrijk want een slechte mondgezondheid of parodontitis heeft invloed op de gezondheid van het hele lichaam.

Gouden regel

‘Gespecialiseerde aandacht voor een goede gezondheid van je mond en het stabiel houden van je mondgezondheid zijn het fundament voor het behoud van een gezond gebit,’ licht de goedlachse Nikita toe, ook wel de zingende mondhygiëniste genoemd vanwege haar deelname aan The Voice in 2013. Ze kwam toen tot de liveshows, maar moest vroegtijdig afscheid nemen.

Zingen doet ze nog steeds, naast haar beroep als mondhygiëniste, dat ze sinds 2015 met net zoveel enthousiasme uitoefent. Ze vertelt: ‘Een gouden regel voor een goede mondgezondheid is het gebruik van een elektrische tandenborstel, twee keer per dag poetsen met een ­fluoridetandpasta en één keer per dag tandenstokers, ragers of ­ flosdraad gebruiken. Op welk tijdstip maakt niet uit. Als het maar één keer per 24 uur is.’

Maatwerk

Het is per persoon verschillend waar een goede mondhygiëne uit dient te bestaan. ‘Daarom is het belangrijk dat je naast het bezoek aan de tandarts ook regelmatig de mondhygiëniste bezoekt. Zo kunnen we zorg op maat bieden. En kunnen we laten zien hoe de patiënt zelf kan bijdragen aan een gezonde mond’, licht Nikita, die gespecialiseerd is in parodontitis, angstige patiënten en geriatrie, toe.

‘Een andere gouden regel’, vervolgt ze, ‘is maximaal zeven eetmomenten per dag van voedingsmiddelen waar suiker in zit. Ook fruitsuikers worden onder de noemer suiker gerekend. Daarnaast raden wij vanaf het doorkomen van de tandjes bij kleine kinderen elektrisch tandenpoetsen aan.‘ Door de groei van de praktijk is recentelijk ook het team van tandartsen uitgebreid. De twee nieuwe tandartsen, Veri Lemmens en Gaby Chin benadrukken het belang van een goede mondgezondheid.

Voorkomen

Bijna alle tandheelkundige problemen kunnen voorkomen worden door een afdoende mondhygiëne’, aldus de twee. Geadviseerd wordt om kinderen vanaf twee à drie jaar mee te nemen voor een bezoek aan de praktijk. ‘Bovendien is het bezoek aan de tandarts en aan de mondhygiëniste tot achttien jaar gratis. Er is geen verwijzing nodig. Zo kunnen we van jongs af aan goed leren poetsen en leren wat er nodig is voor een mooi, sterk en gezond gebit’, besluit Nikita.

Informatie

Keizer Karelpark Tandartsen
Lindepark 2A
Telefoon 020 345 15 34
info@tandartskeizerkarelpark.nl
www.tandartskeizerkarelpark.nl

[Deze advertorial is ook verschenen in AmstelveenZ Magazine, No. 44]


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer gisteren 14:31

Trajectcontrole op N201 gaat definitief van start

Amstelveen - Het trajectcontrole-systeem op de provinciale weg N201 bij Aalsmeer, Amstelveen en Uithoorn wordt vanaf maandag 2 november 2020 actief. Hardrijders kunnen vanaf die datum automatisch rekenen op een boete via het Centraal Justitieel Incassobureau.

Politiek gisteren 13:59

‘Gezond en zonder armoede de crisis door’

Amstelveen - Als het aan GroenLinks ligt gaat Amstelveen (financieel) gezond en zonder armoede de coronacrisis door. De partij heeft daartoe in een notitie een serie aanbevelingen gedaan aan het College van B en W.

Amstelveen van voorheen 25 okt. 2020 19:46

Amstelveen van voorheen (218)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 218 een oude prentbriefkaart van de luchthaven waar Amstelveen in economische zin zoveel aan te danken heeft: Schiphol.